1- خوشبختانه و بنا به تجارب سال‌های گذشته، رعایت مقررات راهنمایی و رانندگی در ایام ماه مبارک رمضان کاملاً مشهود بوده و کاهش تخلفات و تصادفات را شاهد هستیم. در ماه رمضان سال گذشته حدود 11درصد کاهش تصادفات را نسبت به ماه قبل آن شاهد بودیم که جای شکرگزاری از خداوند منان و تشکر و قدردانی از ملت عزیزمان دارد.

2- علل تصادفات در این ایام متفاوت با سایر ماه‌های سال است. خستگی و خواب آلودگی نسبت به ماه‌های دیگر به اوج خود می‌رسد طبیعی است بیدار شدن برای صرف سحری و نخوابیدن به دنبال آن، رانندگی صبحگاهی را کاملاً تحت الشعاع قرار داده و احتمال تصادفات را به دلیل خواب آلودگی و عدم تمرکز در حین رانندگی می‌تواند بالا ببرد.

3- در عصرهای ایام ماه مبارک رمضان، خستگی، خواب‌آلودگی ، ضعف و بی‌حالی عامل مهمی است که باید به آن توجه شود و حتی المقدور نباید در این حالت پشت فرمان قرار بگیریم مخصوصاً رانندگانی که به سمت غرب یا همان غروب آفتاب رانندگی می‌کنند بیشتر متأثر از گرما و نور مستقیم خورشید خواهند بود، به واسطه نور مستقیم خورشید و خستگی عصرگاهی و... از میزان دید آنان کاسته شده و حوادث Accidents احتمالی را زمینه‌سازی خواهد کرد.

4- معضل ترافیکی قبل از افطار، شکل‌گیری توقف‌های سد معبری است که برخی از هموطنان برای خرید نان، شیرینی، تهیه شام و... مبادرت به توقف‌های دوبله در مقابل فروشگاه‌ها و اغذیه فروشی‌ها می‌کنند که باعث سد راه دیگران می‌شود. دقت کنیم اگر قرار هست برای شیرین کردن کام خود یا خانواده یا مهمانانمان در سفره‌های افطار، شیرینی تهیه کنیم نباید موجبات تلخ کامی دیگران و سایر روزه‌داران به واسطه تضییع حقوق آنان را فراهم بیاوریم.

5- مسئله یا مشکل بعدی قبل از افطار، عجله و شتاب‌های عصرگاهی و نزدیک به اذان مغرب و افطار است. سرعت‌های غیرمجاز، حرکات مارپیچ و تغییر مسیر از یک خط به خط دیگر و... چشمگیر شده و موجبات بی‌نظمی در عبور و مرور و حوادث رانندگی می‌شود. به‌رغم اینکه این تخلفات رصد شده و اعمال قانون Law می‌شود، دلیل یا علت این تخلفات، عدم زمان‌بندی برای حرکت از مبدأ به مقصد یا بدون توجه به شرایط ترافیکی مسیرهایی است که قبل از افطار باید طی کنیم از سوی دیگر تماس‌های تلفنی میزبان یا مهمانانی که در مسیر هستند باعث اختلال حواس راننده در حال رانندگی می‌شود و سهم خود را در بروز تصادف Crash ایفا می‌کند.

6- موضوع بعدی این است که روزه‌داری باعث می‌شود که برخی افراد، کمی با افت فشار و افت قند خون مواجه شوند یا در افراد با سن بالا ممکن است حتی تاری دید رخ دهد. بنابراین باید در این شرایط پشت فرمان خودرو قرار نگیریم چون تأثیر آن در رانندگی مشهود است. البته این موضوعات بسیار نادر هستند، ولی رانندگی در این شرایط برای افراد خاص اصلاً توصیه نمی‌شود.

در مجموع سه عامل مهم «سرعت غیرمجاز»، « توجه نکردن کافی به جلو در حین رانندگی» و «‌رعایت نکردن حق تقدم‌ها» بیشترین فراوانی تصادفات را در رمضان سال 96 داشتند و حدود 49درصد تصادفات نیز از ساعت 16 تا 24 شب اتفاق افتاده بود.

اخبار اختصاصی سایت رکنا را از دست ندهید:

 

فوری / ناصر ملک‌مطیعی در بیمارستان بستری شد + عکس

بلای هولناکی که برادر شوهر بر سر عروسشان آورد/ پلیس فیروزآباد این مرد را دستگیر کرد

دیپلماتی که آبروی روحانی را در استانبول ترکیه برد! + فیلم و عکس

بانک رفاه به اشتباه میلیاردها تومان پول به حساب مردم ریخت !

تجاوز وحشیانه جن گیر به به دختر نوجوان در اتاق تاریک + عکس

زنم به جای رفتن به سرکارش 8 ماه در خانه دوستم با او همخوابی می کرد! +عکس

زن رزمی کار مچ شوهر و دوست بیوه اش را در خانه گرفت

همسر برادرم مشکل اخلاقی داشت ولی برادرم قبول نداشت / ناخواسته او را کشتم! + عکس

پاسخ های لاتی وحید مرادی به پرسش های خبرنگار رکنا + فیلم و عکس

قتل تاجر ایرانی به دست زن تاجیک

اولین عکس ها از خانم وکیل و صحنه قتل در لنگرود / دهیار با شلیک گلوله قاتل فرزانه شد + جزییات

برهنه شدن بی شرمانه زن جوان در خیابان + فیلم لحظه دستگیری

تجاوز خانم معلم خصوصی با فریب پسر دانش آموز + عکس