دام نوروزی کلاهبرداران برای خریداران اینترنتی

به گزارش رکنا ، مرکز اطلاع‌رسانی پلیس تهران اعلام کرد: در آخرین چهارشنبه سال شاهد افزایش کلاهبرداری اینترنتی در فضای مجازی با استفاده از وب‌سایت‌ها، کانال‌ها و گروه‌های اجتماعی در زمینه فروش مواد محترقه و آتش‌بازی هستیم. غالبا کودکان و نوجوانان به دنبال خرید مواد محترقه و آتش‌زا در فضای مجازی هستند. والدین توجه داشته باشند این موضوع موجب سوء‌استفاده کلاهبرداران اینترنتی قرار گرفته و آنها با طراحی درگاه‌های پرداخت اینترنتی جعلی و فیشینگ، کاربران را به صفحات جعلی هدایت کرده و حساب بانکی را خالی می‌کنند. نقش نظارتی والدین و خانواده باعث می‌شود تا فرزندان آنها در دام کلاهبرداران و سودجویان اینترنتی گرفتار نشوند. سرهنگ ‌سید‌مصطفی مرتضوی، رئیس پلیس فتای استان اصفهان نیز درباره حراج‌های نوروزی هشدار داد و گفت: مجرمان سایبری با تبلیغات گسترده در فضای مجازی، با ارائه فروش کالاهای ارزان‌قیمت و طرح‌های وسوسه‌انگیز و تخفیفات چشمگیر البسه، کیف و کفش در کانال‌ها و شبکه‌های اجتماعی قصد تطمیع شهروندان را دارند و از این طریق کلاهبرداری می‌کنند.

وی افزود: مجرمان سایبری با مهندسی اجتماعی و چرب‌زبانی اعتماد خریدار را جلب کرده و از او می‌خواهند نیمی از پول کالای سفارشی خود را واریز کرده و پس از دریافت کالا مابقی وجوه را واریز کنند. این مقام انتظامی تأکید کرد: متأسفانه شهروندان بعد از واریز وجوه به حساب کلاهبردار هیچ‌گونه کالایی دریافت نکرده و شخصی پاسخ‌گو نبوده یا کالای تحویلی به آنها تقلبی و متفاوت با کالای انتخابی است. وی خاطرنشان کرد: در پی تبلیغات حراج‌های نوروزی شاهد ارسال درگاه‌های جعلی و فیشینگ در کانال‌ها و شبکه‌های‌ اجتماعی هستیم که با سرقت اطلاعات بانکی شهروندان حساب آنها را خالی می‌کنند. سرهنگ مرتضوی توصیه کرد: شهروندان فریب برخی از پیام‌ها و آگهی‌های منتشرشده در فضای مجازی، کانال‌ها و گروه‌های شبکه‌های اجتماعی با وعده‌های حراج آنلاین، تخفیف ویژه آخر سال و قیمت‌های باورنکردنی را نخورند و اگر قصد خرید آنلاین را دارند، حتما از فروشگاه‌های اینترنتی دارای نماد اعتماد الکترونیک خرید کنند.

سرهنگ فیروز سرخوش‌نهاد، رئیس پلیس فتای استان همدان نیز با اشاره به محدودیت‌های کرونایی برای حضور در بازار و خرید برای عید نوروز گفت: یک راهکار مناسب برای شکستن زنجیره انتقال بیماری کروناخرید غیرحضوری از فروشگاه‌های اینترنتی است؛ اما ضرورت دارد شهروندان در خرید آنلاین مراقب باشند تا در دام کلاهبرداران سایبری گرفتار نشوند. وی افزود: مجرمان سایبری با راه‌اندازی فروشگاه‌هایی در شبکه‌های اجتماعیو با تبلیغات اغواکننده مانند «فروش کالاهای مرغوب با قیمت‌های پایین‌تر از عرف بازار» و ارائه کالاهای بدون کیفیت به مشتریان خود اقدام به کلاهبرداری از شهروندان می‌کنند. این مقام سایبری تأکید کرد: فروشگاه‌های تبلیغ‌شده در شبکه‌های اجتماعی بدون ای‌نماد برای انجام خریدهای اینترنتی اصلا قابل اعتماد نیست و ممکن است کلاهبرداران، شهروندان را به صفحات جعلی (فیشینگ) هدایت، اطلاعات بانکی‌شان را سرقت و حساب بانکی آنها را خالی کنند. این مقام مسئول ادامه داد: در بسیاری از مواقع دیده می‌شود که این فروشگاه‌های آنلاین فاقد ای‌نماد پس از دریافت وجه از مشتری اقدام به ارسال کالاهای نامرغوب و بی‌کیفیت کرده یا اینکه از دسترس خارج می‌شوند و دیگر پاسخ‌گوی خریداران نیستند. بنابراین، لازم است شهروندان دقت کافی را داشته باشند که به‌هیچ‌عنوان از این گروه‌ها و کانال‌ها خریدی را انجام ندهند. رئیس پلیس فتای استان همدان به شهروندان توصیه کرد: برای خرید اقلام خود در ایام پایانی سال تنها به فروشگاه‌های اینترنتی مجاز در بستر اینترنت مراجعه کنند و هنگام خرید دقت داشته باشند فروشگاه مربوطه دارای نماد اعتماد الکترونیک باشد و قبل از هر اقدامی برای پرداخت وجه از اصالت درگاه پرداخت اطمینان حاصل کنند.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.