بازداشت 3 جوان مشهدی که جنون ثروت داشتند / به جای پولدار شدن سر از زندان درآوردند
حوادث رکنا: 3 جوان مشهدی که قصد داشتند در یک شبه راه صد ساله را بروند و ثروتمند شوند با عملیات پلیس شناسایی و دستگیر شدند.
به گزارش رکنا، از خوشحالی در پوستشان نمیگنجیدند. با خودشان میگفتند که دوران بیپولی تمام شده و حالا میتوانند مانند پولدارها زندگی کنند. از اینکه توانستهاند خیلی راحت به حساب مردم دستدرازی کنند و از این راه مال و اموالی برای خود بههم بزنند، خوشحال بودند. اما با ورود پلیس ورق برگشت و خوشیهایشان زودتر از آنچه گمان میکردند به کابوس تبدیل شد و آخر سر هم به دام افتادند.
ماجرای این پرونده از یک بقالی کوچک و دخل خالیاش آغاز شد. مالک بقالی جوانی بیستوپنج ساله بود که تمام دغدغههای معیشتیاش را در دخل خالی مغازهاش جستوجو میکرد. به گفته خودش که بعدها در بازجوییها اذعان کرد: «نمیدانم چرا هر چه بیشتر تلاش میکردم، درآمدم کمتر میشد. آن هم در شرایطی که همیشه مغازهام باز بود.»
حکایت ۳ مرد جوان که با اقدامی شیادانه به جای پولدار شدن، زندانی شدند
مرد جوان درددلها و وضعیت اسفبار زندگیاش را با دو رفیق بیستوهفت و سی وسه سالهاش در میان گذاشت و دنبال راه مطمئنی میگشت که تجربه ناموفق گذشتهاش تکرار نشود، تجربهای که از او یک سابقهدار تحت تعقیب ساخت. دوستانش از آشنایی در غرب کشور گفتند که با شگردی زیرکانه میتواند آنها را سوار خَرِ مراد کند.
اما این پیشنهاد روزگار تلخ و سیاه گذشته را جلوی چشمان جوان بیستوپنج ساله آورد و به راحتی شانه از زیر این کار خالی کرد. رفیقانش هم بیخیالش نشدند و با چربزبانی و در باغ سبز نشان دادن بالأخره او را خام کردند. وسوسه پول زیاد و زندگی مرفه، لحظهای رهایش نمیکرد. دوستانش او را مطمئن کردند که با شگرد آنها اصلا کسی متوجه دست داشتنشان در ماجرا نمیشود و طی یک هفته چنان با آب و تاب از درآمد میلیونی و بادآورده برای او گفتند تا اینکه به این خواسته آنها تن داد.
جنون ثروت در بیراهه سرقت / 3 جوان راهی زندان شدند
دوستانش که توانسته بودند نظر مثبت او را جلب کنند، بلافاصله دست به کار شدند و در تماس با آشنایشان در غرب کشور، تمام کارها را دونفره انجام دادند و حتی شگرد کار را هم در چند جلسه و به صورت آنلاین آموزش دیدند، جلساتی که از این کارآموزان ساده، خلافکارانی حرفهای ساخت. آنها در مدتی کوتاه توانستند سوار کار شوند و به راحتی کلاه قربانیانشان را بردارند.
یکی از مشکلاتی که خیلی زود برایشان دردسر شد، چگونگی نقد کردن پولهای حاصل از کلاهبرداری بود. آنها برای نقد کردن پولها، اقدام به خرید ارز از صرافیها میکردند و هزینه آن را از حساب قربانیانی که نمیدانستند چگونه حسابشان خالی شده، میپرداختند.
شکایت در تایباد سرنخ در مشهد / دزدان جوان به دام افتادند
ورود پلیس فتا به پرونده، با شکایت یک شهروند تایبادی آغاز شد. پلیس متوجه شد که در یک تراکنش ۵۹ میلیون تومان از حساب این فرد کسر شده است. اولین فرضیه در این پرونده موضوع فیشینگ مطرح شد، اما این فرد اصلا رمز دومی برای کارت بانکیاش نداشت که فیشینگبازها بتوانند از آن سوءاستفاده کنند.
همان اول کار گرهی بزرگ در پیگیری پرونده افتاد و تبدیل به یک معما شد. کارشناسان پلیس فتای شهرستان تایباد برای اینکه متوجه شوند سرنوشت این پولها چه شده و درنهایت به کدام حساب واریز شده است، استعلامهای لازم را از مراجع ذیصلاح گرفتند و به یک صرافی در مشهد رسیدند.
تحقیقات از صرافی نشان داد که متصدی این واحد صنفی خود قربانی این پرونده است و با وجود واگذاری مقادیر چشمگیری ارز، مبالغی که به حسابش منتقل شده سرقتی بوده و موجب مسدودی حسابش شده است.
چهرهزنی افرادی که اقدام به خرید ارز کرده بودند، به عنوان مهمترین سرنخ این پرونده کارآگاهان را از مشهد به شهرستان تربتجام رساند جایی که عاملان این اقدام مجرمانه در پستوی یک بقالی کوچک مخفی شده بودند و هر روز به دامنه شرارتهایشان میافزودند.
شناسایی شگرد متهمان
با تلاش تیم تحقیقاتى پلیس فتای شهرستانهای تایباد و تربتجام مشخص شد شاکیان دیگرى با روشی مشابه مورد کلاهبردارى قرار گرفتهاند و پس از بررسىهاى تخصصی، کارشناسان به وجود دستگاه اسکیمر - دستگاهی که مجرمان با استفاده از آن و دور از چشم افراد اقدام به کپی گرفتن از اطلاعات کارت بانکی میکنند و این اطلاعات را روی کارتهای خالی ریخته و با حفظ رمز کارت بانکی که معمولا خود مشتریها اعلام میکنند، اقدام به خریدهای غیرمجاز میکنند- مشکوک شدند.
کارشناسان با کار تیمى و تلاشهاى فنی، موفق به شناسایى و دستگیری ۳ متهم شدند.
از پستوی مغازه تا زندان
متهمان که گمان نمیکردند به همین راحتی گرفتار شوند با وجود سرنخهایی که از خود به جا گذاشته بودند دیگر نمیتوانستند اقدامات مجرمانه خود را انکار کنند، ازاینرو تمام ماجرا را بازگو کردند.
متهم اصلی که جوانی بیستوپنج ساله است و دارای پرونده باز در یکی از استانهای غربی کشور میباشد با اعتراف به نصب دستگاه اسکیمر در مغازهاش، تا کنون به چند مورد کلاهبرداری با این شگرد اعتراف کرده است که به دستور رئیس پلیس فتای خراسانرضوی، اقدامات لازم برای روشن شدن میزان دقیق کلاهبرداری او ادامه دارد.
سرهنگ جواد جهانشیری با تأکید بر لزوم حفظ رمزهای عبور به شهروندان هشدار داد که به تازگى وجود دستگاههاى اسکیمر در سطح کشور زیاد شده است و تنها راه پیشگیرى از برداشت غیرمجاز و کپى شدن کارت عابربانک، افشا نکردن رمز مىباشد؛ بنابراین شهروندان فریب ارزانیها و حراجیهای بىدلیل را نخورند و هنگام کارت کشیدن در کارتخوانها، رمز کارت را خودشان و در نهایت دقت و مراقبت از افشاى آن، وارد کنند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
محمد جواد ابوعطا
ارسال نظر