اعتراض دقیقه نودی قاتل بنیتا به حکم قصاص +عکس
رکنا: وکیل قاتل بنیتا از طرف موکلش به حکم قصاص قضات دادگاه کیفری استان تهران اعتراض کرد تا پرونده در دیوان عالی کشور بررسی شود.
محمد 27 ساله 29 تیر امسال، بنیتا را همراه خودروی پدرش در مشیریه تهران دزدید و ساعتی بعد آن را در مامازند پاکدشت رها کرد. شش روز بعد، خودرو از سوی پلیس Police پیدا شد، اما بنیتا بر اثر گرمازدگی جان خود را از دست داده بود. جلسه دادگاه، اواخر شهریور در دو نوبت در شعبه نهم دادگاه کیفری استان تهران برگزار و حکم قصاص، چهار روز بعد از پایان دادگاه صادر شد.
اسماعیل سلیمانی، وکیل متهم از اعتراض به حکم موکلش خبر داد و به جامجم گفت: «قضات دادگاه با استناد به بند (پ) ماده 290 قانون Law مجازات اسلامی، حکم قصاص صادر کردهاند، درحالی که موکلم نه قصد قتل Murder داشته و نه اقدامش کشنده بوده است بنابراین از نظر من و به استناد بند (الف) ماده 291، عمل ارتکابی از سوی متهم قتل شبهعمد است و نباید حکم قصاص صادر میشد. همچنین اگر یک درصد هم به این نتیجه برسیم، عمل متهم شبهعمد بوده، نباید قصاص در نظر گرفته شود.»
وی درباره دلایل اثبات شبه عمد بودن قتل گفت: «متهم پراید را به قصد سرقت Stealing با خود برد اما وقتی با بنیتا مواجه شد، خودرو را در یکی از خیابانهای پرتردد مامازند، زیر سایه درخت، با کولر روشن و به شکل مورب، جلوی یک مجموعه آپارتمانی بزرگ، میدان ترهبار و استخر رها کرد. ضمن اینکه روز رها کردن خودرو، مصادف با پنجشنبه بازار Store و شلوغی منطقه بود.»
سلیمانی در پاسخ به این پرسش که براساس محتویات پرونده، متهم ماشین را خاموش کرده و همین موضوع باعث شده بود کولر باد سرد نزند، گفت: «همین که متهم فن خودرو را روشن کرده نشان میدهد رفتارش در راستای حفظ و نگهداری از کودک بوده است. او در دادگاه گفت نمیدانست اگر ماشین را خاموش کند، کولر نمیتواند باد سرد بزند. همچنین متهم ماشین را زیر یک پل Bridge یا خارج از شهر رها نکرد و تصور میکرد به دلیل تحت تعقیب بودن از سوی پلیس، در صورت پارک کردن خودرو در یک منطقه شلوغ، حتما پیدا میشود.»
وی جو رسانهای ایجاد شده در زمان حادثه Incident و رسیدگی سریع به پرونده را در صدور حکم قصاص موثر دانست و تصریح کرد: «در لایحه اعتراضی از قضات دیوان عالی کشور خواستیم این موضوع را در نظر بگیرند. ضمن اینکه انتقادهایی نسبت به عملکرد پلیس در کشف خودرو داشتیم که به آن نیز اشاره شده است.»
وکیل متهم درباره احتمال رد حکم قصاص در دیوان عالی کشور نیز گفت: «به نظر من با توجه به واقعیات پرونده باید اتهام موکل شبهعمد شود. ما در مورد حبس و مجازات تکمیلی ولو اینکه 50 سال هم باشد، حرفی نداریم چون عمل زشت بود و جامعه جریحهدار شد، اما قصاص نفس متفاوت است.»برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
اخبار اختصاصی سایت رکنا را از دست ندهید:
وداع تلخ پدر اهورا 2 ساله / لالایی های سوزناک پدر سرخاک پسرک+ فیلم
جزییات سرنوشت اهورا 2 ساله از زبان رییس دادگستری رشت + عکس
رشت به سوگ نشست / آغاز مراسم تشییع اهورا در خمام بدون حضور همسر قاتل+ فیلم و تصاویر
آزار شوم اهورا 2 ساله توسط دوست پسر مادرش در گیلان تایید شد + جزییات و علت دقیق مرگ
گفت وگوی تلخ با مادر اهورای 2 ساله رشتی / قاتل کثیف باید قصاص شود+ فیلم
پدر اهورای 2 ساله : از همسر سابقم و دوست پسرش شیطان صفتش شکایت دارم + فیلم و عکس
تجاوز وحشیانه به کودک 2 ساله رشتی توسط دوست پسر مادرش + تصاویر
گریه های خواهر پایان راز خانه مجردی دوستم بود!
ازدواج سفید دختر 20 ساله مشهدی با پیام / 2 سال با او بودم و!!!
این مرد با دختر خوانده هایش همخوابی می کرد !+ عکس
این دختر صیغه ای 3 بار باردار شد و به کلانتری الهیه رفت!
این 5 مرد شیطان صفت به خاطر آزار زن شوهردار محاکمه می شوند / دادستان مشهد درخواست اعدام کرد + عکس
عروس جوان، داماد و مادر بزرگش را در شمال تهران کشت!
2 جوان شیطان صفت نسرین 25 ساله را به زور به قرچک بردند و !!!+عکس
زن جوان با برادر هوویش ارتباط پنهانی داشت و !!!
زنم با مرد غریبه ای ارتباط شیطانی داشت و من چاره ای نداشتم جز اینکه !!! + عکس
واکنش وزارت آموزش و پرورش در خصوص پارگی پرده گوش دانش آموز شوشی+عکس
با سلام
شاید برای برخی هموطنان جای سؤال باشد چرا وکیلی باید از متهمی که اقدامش نوعاً خالی از عواطف انسانی بوده و موجب تکدّر خاطر عموم جامعه شده است دفاع کند؟ در پاسخ باید گفت: وفق قوانین موضوعه دفاع از موکل، وظیفه قانونی و اخلاقی وکیل است حتی اگر موکلِ آن وکیل از نظر جامعه یک جانی خطرناک باشد. دفاع از موکل سبب میشود اگر حکم به مجازات سنگینی مانند سلب حیات (اعدام) صادر و اجرا شد وجدان همه آسوده باشد که وکیل از آن جانی، جانانه دفاع کرده پس حقش همان مجازات بوده است. اتفاقاً هر چه وکیلِ متهم باسوادتر و باتجربهتر باشد خیال اولیاءدم و قوه قضاییه و جامعه آسوده است که بیگناهی مجازات نشده است. بر همین مبنا در جرائمی که طبق قانون برای مرتکب آن مجازات سنگینی از قبیل سلب حیات و حبس ابد پیشبینی شده است متهم الزاماً باید با وکیل در دادگاه حاضر شود و اگر خودِ متهم، توانایی گرفتن وکیل نداشته باشد وکیل تسخیری در اختیار متهم گذاشته میشود تا از حق قانونی و شرعی متهم دفاع کند مبادا بیگناهی مجازات شود.
اما در مورد اظهارات وکیل محترم قاتل بنیتا ذکر چند نکته در راستای تنویر افکار عمومی لازم به نظر میرسد:
۱- وکیل محترم باید بدانند وفق ماده ۶۳۳ کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی (تعزیرات) مصوب ۱۳۷۵ چنانچه کسی طفلی را که قادر به دفاع از خود نیست در محلی حتی اگر محل سکنی و پر تردد و جمعه بازار! هم باشد رها کند و به این سبب آن طفل فوت شود آن فرد رهاکننده به قصاص محکوم میشود. ایضاً ایشان باید بدانند برای تحقق قتل عمد ضروری نیست قاتل الزاماً قصد قتل داشته باشد. وفق بند پ ماده ۲۹۰ قانون مجازات اسلامی که به درستی مورد استناد دادگاه نیز بوده است اگر کسی قصد قتل نداشته باشد رفتاری هم که انجام میدهد نسبت به افراد عادی و متعارف موجب قتل نشود ولی نسبت به مقتول بخاطر طفل بودن (مانند بنیتای هشت ماهه) نوعاً موجب قتل شود آن قتل به ضرس قاطع، وفق نص صریح ماده فوق در حکم قتل عمد است. به نظر شما رها کردن طفل هشت ماهه که هر چند ساعت یکبار باید شیر بخورد و مدام تشنه و گشنه میشود در یک ماشین که عین کوره داغ شده بوده نوعاً نسبت به آن طفل اقدامی کشنده نبوده است؟ آیا نظریه پزشکی قانونی را مطالعه کردهاید که علت تامه مرگ را گرمای بیش از حد و گشنگی و تشنگی بنیتا اعلام کرده است؟ مسبب اینکه بنیتا گرفتار گرمای بیش از حد و گشنگی و تشنگی شود چه کسی بوده است؟ آیا قاتل به وضعیت نامتعارف بنیتا و اینکه فقط هشت ماهه بوده آگاه نبوده است؟
۲- اینکه جناب وکیل به بند الف ماده ۲۹۱ استناد کردهاند گویا آخر این بند را متوجه نشدهاند! در پایان همین بند مضموناً آمده است: "در صورتی قتل شبه عمد است که مشمول تعریف جنایت عمدی در یکی از بنود ماده ۲۹۰ نباشد". این در حالیست که اقدام قاتل بنیتا مشمول بند پ ماده ۲۹۰ ق.م.ا و مشمول تعریف قتل عمدی است لذا به هیچ وجه نمیتواند قتل شبه عمد تلقی شود.
۳- حتی اگر ادعای این وکیل محترم مبنی بر قصور نیروی انتظامی راجع به پیدا کردن بنیتا را فرض بر صحت بگذاریم رافع مسئولیت کیفری قاتل بنیتا نخواهد بود. مثل این است کسی دیگری را در واحد آپارتمانی به قتل برساند و بعد ادعا کند اگر همسایهها مقتول را به بیمارستان میرساندند شاید فوت نمیشد پس چون همسایه قصور کرده قاتل مستحق قصاص نیست!
نهایتاً اینکه اگرچه وکیل باید بنا بر سوگندی که یاد کرده از تمام توان خود برای دفاع از موکلش تلاش کند و از اینکه صادقانه در راستای اتیان سوگندتان انجام وظیفه میکنید قابل تحسین هستید ولی حداقل دفاعی را در رسانهها مطرح کنید که خودِ دفاع، قابل دفاع باشد البته نه از نگاه خودتان بلکه از دیدگاه اهالی حقوق.