کاهش ۴۰ درصدی پرونده‌های ورودی به دادسرای کرمانشاه

به گزارش گروه سیاسی رکنا، محمدحسین صادقی در دیدار با اعضای هیئت رییسه کانون وکلای دادگستری کرمانشاه، با بیان اینکه بطور میانگین ماهیانه ۱۰۰ هزار نفر به دادسرای کرمانشاه مراجعه می کنند، اظهار کرد: این جمعیت حدود یک سوم از کل مراجعین به دستگاه قضایی مرکز استان را شامل می‌شود.

وی ادامه داد: برخی از این مراجعات گاها غیرضروری است و اقرباء(نزدیکان) طرفین دعوی آنها را همراهی می‌کنند.

به گفته این مسئول، حضور اقرباء طرفین دعوی در دادسرا در برخی از موارد مشکلاتی نظیر درگیری و تشدید اختلاف طرفین، جدای از تراکم جمعیت را در پی دارد که در این خصوص فرهنگ سازی عمومی لازم است.

دادستان عمومی و انقلاب کرمانشاه یکی از دلایل حجم بالای پرونده‌های دادسرا را پائین بودن سطح آگاهی و دانش حقوقی مردم دانست و از وکلای استان خواست از ظرفیت رسانه ها، فضای مجازی و فرهنگسراها برای آموزش های حقوقی و ارتقاء سطح دانش مردم استفاده کنند تا موضوعات در ابتدا به‌نحو صحیح و نزد مرجعی که واجد صلاحیت قانونی است با ارایه مستندات کافی طرح شود.

وی همچنین از کاهش پرونده های ورودی دادسرای کرمانشاه خبر داد و عنوان کرد: با فعال شدن واحد ارشاد و معاضدت قضایی و حضور وکلا در این واحد و نیز با تشکیل شعبی از شورای حل اختلاف در معیت شعب تحقیق در دادسرا، از سال گذشته تاکنون حجم پرونده های ورودی دادسرای کرمانشاه حدود ۴۰ درصد کاهش یافته است.

صادقی تاکید کرد: مدیریت ورودی پرونده باعث می شود زمینه ای فراهم شود تا قاضی Judge با تمرکز و دقت بیشتر پس از استماع اظهارات طرفین و شهود و ارزیابی ادله به پرونده ها رسیدگی و اتخاذ تصمیم کند و ارتقاء کیفی و اتقان آراء حاصل می شود.

وی افزود: با غربالگری کارشناسی شکایات و گزارش های واصله صرفا موضوعاتی که جنبه کیفری داشته و قابلیت رسیدگی دارند، وارد فرایند تحقیق می شوند.

مدعی العموم کرمانشاه در ادامه کانون وکلا را یکی از قدیمی ترین سازمان های مردم نهاد در کشور دانست و گفت: این نهاد با برخورداری از افراد اندیشمند و خوشنام می تواند در اجتماع منشاء آثار ماندگاری باشد.

دادستان عمومی و انقلاب کرمانشاه با بیان اینکه یکی از اهداف راهبردی دستگاه قضایی تقویت و ارتقاء سرمایه های اجتماعی این مجموعه است، افزود: تحقق این منظور با بهره مندی از ظرفیت های موجود ازجمله اهتمام برای تقویت قابلیت اقناع کنندگی آرا و تصمیمات قضایی و برقراری تعامل موثر با کانون وکلا دست یافتنی است.

وی اضافه کرد: همچنین وکلا می توانند در کاهش حجم ورودی پرونده های دادسرا، طرح درست شکایات و ارائه مشورت های مناسب به مردم نقش مهمی داشته باشند.

صادقی خواستار تبادل اطلاعات بین دادسرا و کانون وکلا در راستای تحقق هرچه بیشتر دادرسی مطلوب و عادلانه شد و گفت: مدعیان نفوذ نزد صاحب منصبان قضایی و افرادی که عرفا به عنوان دلال و کار چاق کن شناخته می شوند و نیز آن بخش از کنشگران نظام عدالت کیفری که وظایف خود را به هرجهت به درستی انجام نمی دهند و فرایند تعقیب و تحقیق را عمدا به قصد منحرف کردن مسیر یا به واسطه اهمال در انجام تکالیف محوله با خلل مواجه می کنند، باید با پردازش دقیق اطلاعات موجود دراین زمینه شناسایی شوند.

وی همچنین با بیان اینکه نظام ارجاع به کارشناسی در پرونده ها خالی از اشکال نیست، افزود: شایسته است سازوکار ارجاع به ویژه در ارزیابی املاک و در راستای تحقق بیشتر عدالت قضایی آسیب شناسی و سپس ساماندهی شود.

دادستان عمومی و انقلاب کرمانشاه تاکید کرد: مطالبه گری دادستان از منظر صیانت از حقوق عمومی نیازمند رصد اوضاع با ابزارهای قانونی و نیز با استفاده از دیده‌بانان امینی است که نسبت به محیط اجتماعی دارای حساسیت لازم هستند.

به گفته این مسئول، عموم شهروندان خصوصا جامعه حقوقدان می توانند در این زمینه کمک کار خوبی باشند.

وی همچنین پیشنهاد کرد از ظرفیت کانون وکلا برای حمایت های اجتماعی از بزه دیدگان استفاده و نیز از توان و قابلیت واحد میانجیگری و کمیسیون داوری کانون در دادسرا بهره مناسب برده شود.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.