بزرگداشت فردوسی امسال به صورت مجازی برگزار می شود

محمد رضا حقدوست به خبرنگار رکنا گفت: فردوسی و اثر جاودان او؛ شاهنامه عناصری ناگسستنی از میراث گرانقدر ایران و ارمغان فرهنگ و هنر و ادبیات ایرانی اسلامی هستند. فردوسی با بهره‌گیری از تاریخ باستانی ایران، و آمیزش هنرمندانه و زیرکانه اسطوره های زرتشتی با ادبیات ایرانی اسلامی، اسطوره هایی را جلوه گر می کند که آیینه روزگار ما هستند و گویی اساطیر شاهنامه در جامعه امروز زنده اند و در شهر ها و دنیای جنجالی سیاست کنار ما هستند. شاهنامه خود را با هر عصری منطبق می کند و همواره هشدار می دهد ملتی که تاریخ نخواند باید تمام تاریخ را تجربه کند.

شاهنامه فردوسی، نقش قابل ملاحظه ای در هنرهای نمایشی ایران داشته است. خاستگاه اصلی تئاتر را می توان یونان باستان دانست که تراژدی از ریشه تراگوئیدیا در زبان یونانی به معنای شعر حزن‌انگیز آغاز شد اما این سرگذشت در ایران جنبه دیگری دارد.

تاریخچه نمایش ایران فراز و نشیب های فراوانی داشته است، پیدایش و گسترش نقالی، شاهنامه خوانی، قصه‌گویی شاهنامه و آثاری در سبک مونولوگ و مونوپلی‌لوگ و حتی نمایش ها و پرفورمنس هایی با محوریت شاهنامه در عصر حاضر می تواند مُهر تاییدی بر تاثیر مثبت شاهنامه و تعالیم فردوسی بر هنرنمایشی ایران بزند.

با توجه به شیوع ویروس مهلک کوید-۱۹، امکان برگزاری آیین بزرگداشتی در خور و شایسته فردوسی بزرگ مانند سال های پیشین وجود ندارد و قصد بر آن شد تا با همکاری و مشارکت مادی و معنوی چندین نهاد مربوطه در حوزه پژوهش، هنر و ادبیات از جمله سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران (فرهنگسرای خانواده)، پژوهشکده ادبیات اسراء، باشگاه ملی جوانان پژوهشگر، خانه موزه دکتر معین، پژوهش‌سرای آفرینش (منطقه ۴)، بنیاد فردوسی و گروه نمایشی "در آغوش سیمرغ " نخستین جشنواره سراسری اینترنتی شاهنامه‌پژوهی در شاخه هنرهای نمایشی را برگزار نماییم.

این جشنواره به صورت مجازی و غیرحضوری برگزار می گردد و علاقه مندان در کدرشته های 《شاهنامه‌خوانی》،《نقالی》《قصه‌گویی شاهنامه》،《مونولوگ》 و 《مونوپلی‌لوگ》می توانند ویدیوی خود را به مدت ۳ الی ۵ دقیقه ضبط نموده و برای سامانه روابط عمومی باشگاه ارسال نمایند تا توسط گروه داوران جشنواره شاهنامه‌پژوهی، که اعضای هیأت علمی و کارشناسان هنری پژوهشکده اسراء می باشند مورد داوری قرار می گیرند. مهلت ارسال آثار تا ۲۰ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹ می باشد و اسامی برگزیدگان جشنواره در روز ۲۵ اردیبهشت همزمان با سالروز بزرگداشت فردوسی و پاسداشت زبان پارسی، که به صورت مجازی و با پوشش زنده تهران و مشهد با حضور پیشکسوتان و هندمندان برگزار می گردد اعلام می شود.

به نفرات برتر علاوه بر جوایز نفیس، لوح تقدیر و گواهینامه معتبر حضور در جشنواره، سهمیه حضور رایگان در کارگاه های علمی پژوهش و فرهنگی هنری به همراه عضویت رایگان یکساله در باشگاه ملی جوانان پژوهشگر تعلق می گیرد و اخبار آیین بزرگداشت مجازی فردوسی و اختتامیه جشنواره متعاقبا توسط دبیرخانه جشنواره اعلام خواهد شد.

روابط عمومی:

0930 828 2881

0912 932 5902

پست الترونیک:

Info.simorghacg@gmail.com

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.