رحیم پورازغدی در همایش بررسی «خشونت علیه زنان از نگاه اسلام»:
اولویت در اسلام تک همسری است/ طلاق توافقی خلاف حقوق زنان است
رکنا: عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: قرآن صراحتاً طلاق توافقی را که به شکل امروزی صورت میگیرد، زیر سوال میبرد.
همایش بررسی «خشونت علیه زنان از نگاه اسلام» در دانشگاه آزاد واحد تهران شمال برگزار شد. سخنران مراسم حسن رحیم پور ازغدی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بود.
او در این مراسم به روایات و آیات بسیاری در شأن زنان اشاره کرد و گفت: موضوعی که همیشه در دین اسلام دیده میشود، آسایش و آرامش انسانهاست و خشونتی علیه زنان در آن وجود ندارد. ازدواج اغلب تعهد مرد به زن است و به همین دلیل در دنیا مردها کمتر به دنبال ازدواج میروند و بیشتر بانوان مایل به ازدواج هستند. همین موضوع باعث شد که ریشههای ازدواج سفید در اروپا شکل گیرد؛ جایی که مردها دنبال هوسرانی هستند و کمتر مسئولیت ازدواج را بر عهده میگیرند.
وی افزود: قرآن صراحتاً طلاق توافقی را که به شکل امروزی صورت میگیرد، زیر سوال میبرد؛ چرا که بر خلاف حقوق زنان است. اینکه مردی قبول کند مهریه زن را پرداخت نکرده و اجازه جدا شدن را به زن دهد، صراحتاً از سوی قرآن کریم نهی شده است. آن چیزی که در قرآن وجود دارد، معاشرت با زنها در زندگی زناشویی است. مدام به این موضوع توصیه و گفته شده که مردان حق خشونت علیه زنان را ندارند. آن چیزی که به مردان توصیه شده است، محبت به زنان است. در آیات حتی اجازه خشونت کلامی علیه زن به مردان داده نشده است، چه برسد به خشونت فیزیکی. مردها باید بدانند که زن را نمیتوانند مجبور به کار کنند. اینکه به زن بگویند، حتما باید کار کنی و در خرج زندگی سهیم هستی، بر خلاف قوانین اسلام است.
رحیم پورازغدی تاکید کرد: به هیچ عنوان حق توهین یا استثمار زن وجود ندارد؛ با آمدن قرآن سیاستهای حقوق بشری در جهان عرب تغییر کرد؛ چرا که آن زمان حقوق بشر بر مبنای وظایف زنان چیده شده بود و اسلام به یک باره همه آن را نقض کرد. حتی برای این موضوع بحث ازدواج را بیش از پیش مطرح کرد و نتیجه تشکیل خانواده را آرامش عنوان کرد.
وی درباره روایات اسلامی در زمینه رفتار مردان با زنان اظهار کرد: بعضی از زنها و شوهرها نمیدانند چگونه با هم صحبت کنند و همین موضوع باعث ایجاد خشونت میشود. اسلام با همین موضوعات مشکل دارد. درباره خشونت و تنبیه بدنی روایات زیادی بیان شده است؛ مثلاً همسر پیامبر میگوید ایشان مکرر میگفتند بهترین مردان کسانی هستند که برای همسر و خانواده خود بهترین باشند. ما روایات متعدد از رفتار پیامبر با خانواده خود داریم؛ مثلاً گفته شده ایشان با همسرشان مسابقه دو برگزار میکردند. این صمیمیت مرد با همسر و زن با شوهرش است. حتی در روایت دیگری هم داریم که همسران ایشان هیچگاه دستوری از ایشان نشنیدهاند؛ حتی نمیدانستند غذای مورد علاقه ایشان چیست، زیرا هیچ دستوری در این زمینه نشنیده اند. همیشه تقدیر کردن و محبت بوده. حتی در روایت صریح داریم که اگر میخواهید خدا از شما راضی باشد، به همسرتان خشونت نورزید. رسول اکرم فرمودند از ما نیست کسی که زن را بزند چگونه از این کار شرم نمیکنید؟ کسی که یک سیلی به همسرش زند، جهنم بر او واجب شده و هشتاد سیلی جهنمی خواهد خورد.
ازغدی با بیان اینکه رابطه زناشویی یک رابطه یک طرفه نیست، گفت: زنها هم باید متقابلاً بر وظایف خود پایبند بوده و با تمام وجود برای صمیمیت خود با همسرشان تلاش کنند. زنی نزد پیامبر آمد و گفت همسرم مرا کتک زده است. شوهر آن زن گفت شما نمیدانید که این زن با من چه کرده که مجبور به کتک زدن او شده ام. پیامبر گفتند اگر به همسرت توهین کنی و او را اذیت کنی، نماز و روزه تو قبول نخواهد بود و رشد معنوی نمیکنی. امام صادق (ع) گفته اند آن کسانی خدایی ترند که محبت بیشتری به همسرانشان کنند و از این جهت زنان خدایی ترند. اینکه زنان را وارد جامعه میکنیم و با آرایش سعی در محبوب کردنشان بین مردان داریم، نمونه بارز خشونت علیه زنان است. در جامعه امروزی ما زنان را مجبور میکنیم که با استانداردهای مرد پسندانه وارد جامعه شوند. این کار نادرستی است. روزی زن ابوذر که یکی از اصحاب پیامبر بود، نزد ایشان آمد و گفت که همسرم فقط مشغول انجام کارهای عبادی و فعالیتهای جهادی است و رابطه ما کاملا رابطه برادری و خواهری شده است. حضرت ابوذر را خواستند و به او گفتند، همانطور که رابطه نادرست گناه دارد، رابطه درست هم پاداش اخروی دارد و تو باید برای خانوادهات زمان بگذاری و با آنها تفریح کنی، نباید رابطهات با همسرت به دلیل مسائل جهادی، سرد شود.
وی تصریح کرد: اولویت در اسلام تک همسری است و ازدواجهای دیگر مانند تعدد زوجین و عقد موقت حکم پلههای اضطراری را دارد؛ باید به جای این موضوعات به تحکیم خانواده توجه کرد. برخی میگویند ایران قبل از اسلام یا غرب قبل از اسلام، خشونت کمتری نسبت به زنان داشت. اصلاً اینگونه نیست؛ در ایران قبل از اسلام قوانین سختگیرانهای نسبت به زنان روا میشد؛ مثلا زنی که برای مردی خارجی آرایش میکرد، مجازاتی سخت مانند قرار گرفتن دستش زیر اجاق را متحمل میشد.
ازغدی در پایان درباره روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان هم گفت: این نامگذاری کاملاً در آمریکا و کشورهای اروپایی شعاری است؛ کشورهایی که خود بیشترین جنگ را رقم زدند. در قرن بیستم میلیونها انسان کشته شدند؛ با وجود اینکه غربیها دوران قبل از اختراع خط را دوران خشونت میدانند، بیشترین کشتهها در دو جنگ جهانی بین همین کشورهای اروپایی اتفاق افتاده است. جالب است که بیشترین کشته شدن انسان در قاره اروپا اتفاق افتاده است. روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زن، از نگاه چنین افرادی شعاری و برای گول زدن افکار عمومی است.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر