یادمان نخستین بانوی روزنامه‌نگار ایران ساخته می‌شود

مشاور شهردار سمنان از تلاش برای نصب المان مزین‌السلطنه مریم عمید سمنانی در ساختمان کارخانه نساجی سمنان که یکی از قدیمی‌ترین کارخانه‌های کشور است، خبر داد.

مریم عمید سمنانی، مشهور به مزین‌السلطنه که از او به عنوان نخستین بانوی روزنامه‌نگار ایران یاد می‌شود، اهل سمنان و مدیر مسوول نشریه «شکوفه» از نشریات تأثیرگذار در تاریخ مطبوعات کشور بوده است. وی همچنین دو مدرسه ویژه بانوان را در تهران راه‌اندازی و از اعضای انجمن همت خواتین در آن دوره بوده است.

ساختمان تاریخی شورای شهر یا کارخانه ریسمان‌ریسی در مرکز شهر سمنان واقع شده و امروزه یکی از نمادهای بزرگ و مهم صنعتی سمنان محسوب می‌شود. کارخانه نساجی پارس که در دهه نخست قرن حاضر بنا شد یکی از نخستین کارخانه‌های کشور است که حدود یک قرن قدمت دارد. برج کارخانه در سال ۷۹ در فهرست آثار ملی ثبت شده است.

سمیه قاسمی، مشاور شهردار سمنان در جلسه نصب المان بانو عمید در شهرداری سمنان، اظهار کرد: نصب این اثر حجمی از بانو عمید در نخستین کارخانه استان سمنان که هم‌اینک از آن به عنوان شورای شهر سمنان استفاده می‌شود منوط به موافقت اعضای شورای شهر سمنان است.

وی ادامه داد: به‌ دنبال مذاکرات صورت گرفته با خانواده سالور از نوادگان مریم عمید به‌ منظور برگزاری نکوداشت یکصدمین سال درگذشت بانو مریم عمید سمنانی نخستین بانوی روزنامه‌نگار ایرانی در سمنان، مریم سالور که از هنرمندان مطرح کشوری در زمینه سفال و نقاشی و مجسمه‌سازی است اعلام کرد که یادمان این بانو در سمنان را خواهد ساخت.

همچنین مریم سالور در این نشست گفت: بابت اجرای این اثر هنری هزینه‌ای دریافت نمی‌کنم و انتظار می‌رود شهرداری تنها بابت هزینه‌های جاری و مصالح مشارکت کند.

وی محوطه ساختمان شورای اسلامی شهر سمنان را مکان مناسبی برای نصب این المان دانست و افزود: نصب این یادمان در مجموعه شورای شهر علاوه بر حفظ شدن آن می‌تواند بر غنای فرهنگی این محوطه بیفزاید.

این مجسمه‌ساز خاطرنشان کرد: شهروز صدر از دیگر هنرمندان تجسمی مطرح کشور و ماشاالله عمید از هنرمندان سمنان نیز در ساخت این یادمان ارزشمند وی را یاری می‌کنند.

شهردار سمنان نیز در این جلسه ضمن قدردانی از مریم سالور بابت این اقدام ارزشمند گفت: نصب این یادمان در شورای اسلامی شهر می‌تواند به نماد خوبی برای شهر در این مجموعه تبدیل شود و از آنجا که بافت معماری بنای قدیمی کارخانه نساجی و مرکزیت شهر آن را به گذری فرهنگی تبدیل کرده، می‌تواند مکان مناسبی برای نصب این اثر هنری باشد. برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.