«رها» در نشست خبری/ تلخی بیسیاهنمایی در سینمای ایران
نشست خبری فیلم سینمایی «رها» با حضور عوامل و بازیگران در جشنواره فیلم فجر برگزار شد؛ حسام فرهمند کارگردان این اثر تأکید کرد که با وجود تلخی فیلم، «رها» سیاهنمایی ندارد و بر قصهگویی و ملودرام تمرکز داشته است.
نشست خبری فیلم سینمایی «رها» روز ۱۴ بهمن، در چهلوسومین جشنواره فیلم فجر با حضور عوامل و بازیگران این فیلم در برج میلاد برگزار شد. این جلسه با حضور حسام فرهمند (کارگردان)، سعید خانی (تهیهکننده)، علی حسینی (نویسنده)، شهاب حسینی و غزل شاکری (بازیگران)، روزبه رایگا (مدیر فیلمبرداری)، مهدی سعدی (تدوینگر) و رسول علیزاده (طراح صحنه و لباس) همراه بود.
آغاز نشست با یادی از بزرگان
منصور ضابطیان که اجرای این نشست را برعهده داشت، ابتدا از کیومرث پوراحمد و فرشته طائرپور یاد کرد و جلسه را با ادای احترام به این دو هنرمند آغاز نمود.
تلخی بدون سیاهنمایی
حسام فرهمند با اشاره به بازخورد مخاطبان، درباره فضای تلخ فیلم توضیح داد: «فیلم را در دو سانس به همراه مردم تماشا کردم و اکثر آنها معتقد بودند که اثر تلخ است اما سیاهنمایی ندارد. از روز اول تصمیم گرفتم که اثر یک فیلم قصهگو باشد و ملودرام فیلم نیز بر این اساس شکل گرفت.»
تشریح جزئیات داستان توسط نویسنده
علی حسینی در پاسخ به سوالهایی پیرامون نادیدهماندن دوربین مداربسته توسط پلیس، گفت: «در اولین مراجعه به تعمیرگاه، پلیس به چک کردن دوربینها شک نمیکند و تاریخ مراجعه را از تعمیرگاه دریافت میکند.»
حضور کارگردان فیلماولی و بازیگران برجسته
غزل شاکری درباره همکاری با کارگردانی که اولین فیلمش را میسازد، بیان کرد: «در همان جلسه اول مطمئن شدم که این فیلم نمیتواند از یک استاندارد مشخص پایینتر باشد. همچنین حضور شهاب حسینی نیز در این پروژه قطعی شده بود. در آن زمان حوادث شخصی تلخی در زندگیام رخ داده بود و گروه تولید همراهی بسیار خوبی با من داشتند.»
شهاب حسینی نیز با نقل بیتی شعر گفت: «هر کسی کو دور ماند از اصل خویش / باز جوید روزگار وصل خویش. این اصل در زندگی هر فردی به شکلی متفاوت معنا میشود، اما در حرفه ما این اصل به فیلمنامه بازمیگردد. حسام فرهمند در این سالها، مهارتهایی مانند تدوین و ریتم را بخوبی آموخته است.»
مدیریت هزینه و تولید
سعید خانی تهیهکننده فیلم گفت: «زمانی که حسام فرهمند این فیلمنامه را به من ارائه داد بسیار از آن خوشم آمد. ساخت فیلم ملودرام تصمیمی همراه با ریسک است، و برای تأمین بخشی از بودجه نیز ناگزیر شدم سرمایهگذاری شخصی انجام دهم.»
واکنش شهاب حسینی به تبریک تولد
در بخش دیگری از نشست، تبریک تولد شهاب حسینی مطرح شد. او با تواضع بیان کرد: «به نظرم باید تولد هر فرد را به مادر او تبریک گفت، چراکه او سختی به دنیا آوردن و پرورش فرزند را به دوش کشیده است. من هم تولدم را به مادرم تبریک میگویم.»
در ادامه، ضابطیان با شوخی از حسینی پرسید: «در ۳۰ سالگی چه احساسی داشتهای؟» حسینی پاسخ داد: «در این ۲۲ سالی که از ۳۰ سالگی من گذشته است، احساس خوبی دارم!»
طراحی صحنه و فیلمبرداری
رسول علیزاده درباره هماهنگی تیم هنری گفت: «هر پروژه برای موفقیت به یک مربی خوب نیاز دارد. انتخاب بازیگران و همکاری خوب فیلمبردار و طراح صحنه نقش مهمی در موفقیت نهایی دارد. من تلاش میکنم طراحی صحنه به گونهای باشد که بازیگران احساس راحتی کنند، گویی در خانه خودشان هستند.»
روزبه رایگا در ادامه بیان کرد: «پروژه از زمان پیشتولید چهار ماه طول کشید و تمامی لوکیشنها را به همراه فرهمند و علیزاده بررسی و عکاسی کردیم.»
دکوپاژ و بازیگران جوان
فرهمند درباره انتخاب لوکیشن و نحوه ساخت دکوپاژ، گفت: «دکوپاژ ما از قبل تدوین شده بود و میدانستیم که پیدا کردن لوکیشن مناسب دشوار است. در نهایت، یک خانه قدیمی را پیدا کرده و یکی از طبقات آن را بازسازی کردیم.»
او درخصوص انتخاب بازیگران جوان نیز گفت: «تاکید من از ابتدا این بود که بازیگرانی کمتر شناختهشده را انتخاب کنیم که در حوزه تئاتر و فیلم کوتاه تجربه داشته باشند. البته این افراد عمداً کمتر دیده شدهاند.»
حمایت از تیم بازیگری
غزل شاکری به تحسین از عملکرد گروه بازیگران اشاره کرد و گفت: «به نظر ما، بازی بازیگران جوان نیز بسیار خوب بود.» همچنین شهاب حسینی افزود: «ارزش بازیگری وقتی مشخص میشود که هماهنگی خوبی با سایر بازیگران وجود داشته باشد. من بهشخصه، بازی خودم را مدیون تیم حرفهای این فیلم میدانم.»
واقعیت در دل داستان
کارگردان فیلم درباره الهامگیری از رویدادهای واقعی توضیح داد: «اگرچه کل فیلم از داستانی واقعی اقتباس نشده است، اما تکتک عناصر آن برگرفته از رویدادهای واقعی هستند، حتی ماجرای گیر افتادن شخصیت «رها» در کانال کولر.»
قواعد تدوین و ریتم
در پایان، مهدی سعدی درباره تدوین این فیلم گفت: «من با فاصلهای به پروژه اضافه شدم و از همان ابتدا شیفته موضوع شدم. بخش زیادی از فیلم دیالوگمحور است و حفظ یکپارچگی ریتم نقشی کلیدی داشت. تلاش کردیم تماشاگر با شخصیتها ارتباط عاطفی برقرار کند و درگیر داستان آنها شود.»
-
ویدیو/ محمدحسین مهدویان؛ کارگردان سریال «زخم کاری»: امکان ساخت ادامه زخم کاری وجود ...
ارسال نظر