«کفیشه» یک ایده ناب

به گزارش رکنا، محمدرضا قاسمی متولد 25 بهمن ماه 1359فارغ التحصیل مقطع کارشناسی ادبیات نمایشی است که در حال حاضر به عنوان تهیه کننده، کارگردان و نویسنده در صدا و سیمای مرکز آبادان مشغول به کار است. او از اوایل دهه 80 به طور جدی کار نمایشی را آغاز کرد و بیشتر به عنوان یک نویسنده چیره دست آثارش در شهرستان های مختلف از بندرعباس تا آستارا و حتی خارج از مرزها به صورت تلفیقی کار شده است. قاسمی علاوه بر نویسندگی، کارگردانی چند تئاتر، مستند و سریال تلویزیونی را در کارنامه خود دارد.

گفت وگو با دبیر اجرایی جشنواره سراسری نمایش های کافه ای را در ادامه بخوانید.

همکاری شما به عنوان دبیر اجرایی با جشنواره کفیشه چطور شکل گرفت؟

ایده کفیشه ایده بسیار جذابی بود که قابل فکر و تأمل بود. زمانی که فرشید قنبری دبیر و ایده پرداز این جشنواره با من تماس گرفت و از کفیشه گفت، خیلی سریع تمایل به همکاری پیدا کردم. این جشنواره قطعا اتفاق فرهنگی و هنری خوبی است.

کمی از شرایط شرکت در جشنواره و فراخوان بگویید؟

جشنواره در 4 بخش نمایشنامه خوانی ، نمایش های کافه ای، نقالی و پرده خوانی با موضوع آزاد برگزار می شود؛ اما آثار خلاقانه و دارای دستاوردی تازه و آثاری که شکل اجرایی متناسب با فضای کافه دارند در اولویت قرار خواهند گرفت. در قسمت داوری نیز هر بخش به طور مجزا و جداگانه داوری خواهد شد و برگزیدگان لوح تقدیر، تندیس و جایزه جشنواره را دریافت می کنند. مهلت ارسال آثار هم تا تاریخ 10 مهرماه خواهد بود و نیمه اول آبان جشنواره به مدت 5 روز در کافه هایی که از قبل مشخص خواهند شد، برگزار می شود.

دبیر اجرایی جشنواره کفیشه

استقبال هنرمندان را از زمان انتشار فراخوان تا کنون چطور ارزیابی می کنید؟

 بسیار عالی. جالب اینکه از بخشی که فکر می کردیم کمتر مخاطب داشته باشد (نقالی و پرده خوانی) استقبال بیشتری شد و این اتفاق بسیار ارزشمندی است که نشان از ظرفیت بالای هنرمندان کشور در این سبک خاص از هنر نمایش دارد.

شرایط ارسال آثار چگونه است؟

آخرین مهلت ثبت نام و ارسال مدارک و فیلم نمایش 10 مهرماه و اعلام نتایج بازبینی 30 مهرماه 1403 خواهد بود. مدارک مورد نیاز نیز شامل ارسال رضایت نامه نویسنده نمایشنامه، ارسال 3 نسخه از فیلم نمایش و ارسال فرم شرکت در جشنواره به نشانی دبیرخانه جشنواره: آبادان، پارک معلم، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، واحد امورهنری می شود. لازم به توضیح است که برای تسهیل در ارسال آثار این امتیاز به هنرمندان داده شده که می توانند فیلم آثار خود را به پیام رسان تلگرام با شماره تماس09168859603 ارسال نمایند.

به نظر می رسد جشنواره از هیچ ارگانی حمایت مالی نشده است؛ آیا این یک تصمیم شخصی بوده یا اینکه قرار است شاهد اتفاقات جدید در این خصوص باشیم؟

قطعا رایزنی هایی در حال شکل گرفتن با ادارات دولتی و ارگان هاست وعده هایی نیز داده شده اما هنوز هیچ چیز به طور قطعی مشخص نیست شاید بهتر باشد پاسخ این سوال را به روزهای بعد موکول کنیم.

علی رنجکش