مارمولک نقطه اوج نقش روحانی برای بازیگران ! + فیلم
حجم ویدیو: 7.23M | مدت زمان ویدیو: 00:00:58

نقش روحانی یکی از نقش های محبوب میان بازیگران است. بازیگران بسیاری نقش روحانی را بازی کرده اند. نقش روحانی قبلا محدود به چند بازیگر بود. برخی از بازیگران طنز نیز نقش روحانی را بازی کردند. محمدرضا شریفی نیا شاگرد دکتر شریعتی بود و بعد از بازیگر شدن نقش روحانی را هم بازی کرد.

به گزارش رکنا، در سال های دهه شصت و هفتاد که سریال‌سازی و فیلمسازی رونق امروز را نداشت ، نقش روحانی محدود به چند بازیگر معدود بود و همه مردم به دیدن آنها عادت داشتند.

 اما با ورود به دهه هشتاد و افزایش حجم تولیدات سینمایی و تلویزیونی ، تعداد بازیگران بیشتری لباس روحانیت پوشیدند .

مارمولک جریان ساز

پس از مارمولک و زیر نور ماه فیلم سازی با محوریت زندگی طلاب و روحانیون رونق گرفت و امروز پس از دو دهه دیگر هیچ بازیگر مطرح و غیرچهره ای وجود ندارد که عکسی از او با لباس روحانیت موجود نباشد.

مارمولک

در واقع مارمولک فقط باعث شهرت نویسنده و بازیگران و عوامل نشد ، موج راه انداخت و جریانی ساخت که یک ژانر به سینما افزود .

 از پرویز پرستویی تا اکبر عبدی ستاره های روحانی

 پرویز پرستویی در فیلم مارمولک اولین ستاره ای بود که لباس روحانیت پوشید. تا قبل از او بازیگران ثابتی نقش روحانی را در سینما و تلویزیون بازی می کردند، مثل منوچهر آذر یا فخرالدین صدیق شریف ، درست مثل بازیگرانی که در نقش رزمندگان کلیشه شده بودند مثل قاسم زارع و سیدجواد هاشمی.

 اما از آنجا به بعد ستاره ها نیز وارد عرصه شدند و کار به جایی رسید که حتی محمدرضا گلزار هم در فیلم توفیق اجباری نقش روحانی را ایفا کرد !

حامد بهداد ، محمدرضا فروتن ، حمید گودرزی ،  محسن تنابنده و .... نیز چنین تجربه ای در کارنامه دارند. حساب بازیگران درجه دو و سه جدا !

اما اکبر عبدی در رسوایی ۱ و ۲ برای مسعود ده نمکی نقش روحانی را جوری با ته لهجه ترکی بازی کرد که از نقش مشابه جواد عزتی یا مهران رجبی به مراتب جذاب تر شد تا پرونده این ورژن را ببندد!

روحانیان بازیگر

امروزه رئیس فدراسیون روحانی داریم ، مدیر باشگاه لیگ برتری در رشته‌های مختلف ورزشی که ملبس به لباس روحانیت است ، روحانیون مجری تلویزیون شده‌اند و خلاصه این که دیگر آن قالب سنتی از تصویر و وظیفه روحانیت وجود ندارد .

حالا روحانیون در تمام اقشار و مشاغل حضوری فعال دارند، پس عجیب نیست که در میان بازیگران سینما هم روحانی داشته باشیم . اگر از سطوح پایین تر و بازیگران تازه کار یا درجه دو و سه بگذریم ، در میان بازیگران چهره و درجه یک ، دو نفر از بقیه شاخص تر هستند.( البته ما بازیگرانی داریم که سواد مذهبی آن ها در حد طلاب و فضلای حوزه علمیه است اما در این قسمت منظور به طور مشخص کسانی است که مثل یک طلبه درس حوزوی خوانده و پس از موفقیت در امتحانات مربوطه اجازه پوشیدن لباس پیدا کرده‌اند ، مثل غلامحسین کرباسچی یا حسام الدین آشنا )

 استادی که مانع لباس‌پوشیدن کیانیان شد

رضا کیانیان در مشهد در یک خانواده مذهبی متولد شد و برادری داشت که معلم تئاتر بود. او تا نوجوانی هر دو علاقه را به موازات هم پیش برد ؛ به خاطر تشویق و علاقه خانواده و پدر به حوزه علمیه رفت و همزمان در گروه تئاتر برادرش روی صحنه می‌رفت . وقتی با موفقیت امتحانات حوزه را به پایان رساند روزی استادش او را صدا زد و گفت:« تکلیف خودت را مشخص و از بین این دو علاقه یکی را انتخاب کن ، چرا که نمی توانی با لباس روحانیت روی صحنه تئاتر بروی!»

 در سال های پیش از انقلاب خانواده های مذهبی اجازه نمی‌دادند فرزندانشان حتی به تماشای فیلم‌ها بروند، چه رسد به این که بازیگر شوند ! به این ترتیب کیانیان هنر را انتخاب کرد و بازیگر شد.

 شریفی نیا شاگرد دکتر شریعتی

شریفی نیا

دکتر شریعتی متفکر بزرگ اسلامی دو شاگرد مستقیم در میان بازیگران مشهور دارد. اولی ، داریوش ارجمند که زمان تدریس دکتر در دانشکده ادبیات مشهد سر کلاس هایش می نشست و دومی ، محمدرضا شریفی نیا که در زمان حضور شریعتی در دهه ۵۰ در حسینیه ارشاد پای ثابت کلاس ها و منبر استاد بود .

شریفی نیا در تهران متولد و به خاطر خانواده مذهبی از نوجوانی به حسینیه ارشاد رفت و آمد می‌کرد. او مجذوب دکتر شریعتی شد و به خاطر او دروس حوزوی را در پیش گرفت اما با پیروزی انقلاب مسیرش را به سمت و هنر کج کرد و سرانجام لباس بازیگری پوشید.