در نشست خبری به مناسبت هفته قوه قضاییه اعلام شد:
محسنی اژهای: مردم رییسی را با رای معناداری انتخابات کردند / پیگیری ۱۸ هزار نفر با بدهی ۱۹ میلیارد دلار+فیلم
رکنا : معاون اول قوه قضاییه گفت: مردم ما در روز 28 خرداد مجددا حماسه دیگری را در پای صندوقهای رأی خلق کردند و مکر دشمنان را به خودشان برگرداندند ، ومردم نیزدر این روزآقای رئیسی را با رای معناداری انتخابات کردند.
به گزارش رکنا،حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژهای در نشست خبری که به مناسبت هفته قوه قضاییه به دلیل رعایت پروتکلهای بهداشتی به صورت مجازی برگزار شد، با اشاره به نامگذاری هفته قوه قضائیه گفت: بعد از اینکه در سال ۵۷ انقلاب اسلامی به پیروزی رسید، استکبار باور نمیکرد آن چیزی که در کشور و منطقه پایه گزاری کرده بودند را یک روحانی و یک مرجع تقلید با کمک مردم و توسط انقلاب، این پایه گذاری را هم در هم بشکند. وقتی انقلاب به پیروزی رسید نهایت تلاش شد تا از پیروزی انقلاب جلوگیری شود اما نتوانستند، قانون اساسی نوشته شد و با رأی بسیار بالا انتخاب شد. جنگهای داخلی را به صورت گسترده به راه انداختند و تمام قدرت خود را به کار گرفتند تا از تثبیت جمهوری اسلامی بتوانند جلوگیری کنند و بسیاری از بزرگان کشور را ترور و شهید کردند و بسیاری از ردههای مختلف مسئولین را در دولت و قوه قضائیه شهید کردند و باز هم اکتفا نکردند و استاد، دانشآموز و همه را شهید کردند. فقط توسط یک گروه به نام منافقین حدود ۱۷ هزار نفر از مردم را شهید کردند. اما این انقلاب تثبیت شد و تا به امروز جلو رفت و به نظامی غیرقابل باور جلو رفت، وقتی در هفتم تیر شهید بهشتی در یک عملیات تروریستی به شهادت رسیدند از اول تیر تا هفتم تیر را قوه قضائیه نام گزاری کردند.
وی تصریح کرد: در این هفته برای هر روز یک نام انتخاب میشود و به تناسب آن نامگذاری اقدامات مرتبط در کشور اجرا میشود البته امسال به دلیل مسائل کرونایی شرایط کمی متفاوت است.
محسنی اژهای خاطرنشان کرد: انتخابات ریاست جمهوری امسال یک تفاوتی با سالهای گذشته داشت، آن هم این بود که ریاست قوه قضائیه یکی از نامزدهای انتخاباتی بود اما تدبیری اندیشیده شد که در زمینه برنامههای هفته قوه قضائیه و کارهای قوه کوچکترین خللی ایجاد نشود. یک تمهید باید داشته باشیم تا زمانی که ریاست جدید قوه قضائیه انتخاب میشود.
وی تاکید کرد: آقای رئیسی به دلیل درخواست های مردم پا به عرصه انتخابات گذاشتند. مردم آقای رئیسی را با رای معناداری انتخابات کردند و ایشان باید تمهیدات لازم را برای دولت آینده داشته باشند و تمهیدی هم باید برای قوه قضاییه داشتند تا مقام معظم رهبری جایگزین ایشان را معرفی کنند.
وی یاداور شد: یک جهت این است که ریاست قوه قصاییه بعنوان منتخب مردم می خواهد ریاست دولت را منتسب شود حدود ۴۰ سال در قوه قضاییه بودند و ۱۰ مسولیت بازرسی کل کشور برعهده داشتند و ۱۰ سال معاونت اولی در قوه قضاییه برعهده داشتند و در این دو سال و اندی ریاست قوه قضاییه را برعهده بودند لذا به همه مشکلات اگاهند.
معاون اول قوه قضائیه با اشاره به فرآیند آماده شدن سند تحول بیان کرد: یک گروهی از نخبگان و حقوقدانان یک کارگروه تشکیل دادند و وضعیت قوه قضائیه را از تمام جهات بررسی کردند و تمام موارد از قانون تا عوامل انسانی را بررسی کرد و حدود ۴۷ محور اصلی از آسیب شناسی ها را اعلام کرد و برخی موارد دیگر را پیش بینی کرد.
محسنی اژهای خاطرنشان کرد: پیشنویس این سند آماده و خدمت رهبر معظم انقلاب هم ارسال شد، اما تاکید شد که ما به همین سند اکتفا نمیکنیم و باید به روز شود و در نهایت در سال ۹۹ یک سند ارتقا یافته هم به آن پیشنویس اضافه شد و امکان دارد در سالهای آتی این سند مجدد به روز شود. البته مردم محور بودن در این سند پیش بینی شده است، آن هم به صورت مستمر که از طریق ارتباطهای مستقیم با نخبگان و تودههای مردم؛ همچنین در رابطه با اجرایی بودن این سند تلاشهای بسیار شده که این سند اجرایی باشد و منطبق با واقعیت باشد.
معاون اول دستگاه قضا با اشاره به تشکیل ستاد اجرایی سند تحول گفت: البته در این سند به شرایط زمان و استفاده از ظرفیت فناوریهای جدید اشاره شده است. در ارتباط با مسائلی که در این سند آورده شده است زمان بندیهای لازم را انجام دادیم و در برخی از بخشها نسبت به زمان بندی جلوتر هستیم و در برخی از بخشها همگام و در برخی دیگر از بخشها به دلیل هماهنگی با سایر دستگاهها عقب هستیم که سعی در حل آنها هستیم.
۴۰ سامانه در سال ۹۹ راه اندازی شد و ۲۰ سامانه هم در هفته قوه قضائیه راه اندازی میشود
وی با اشاره به توضیحاتی در ارتباط با سفرهای استانی مسئولان قوه قضائیه تصریح کرد: ۳۷ هزار و ۹۴۴ نفر مراجعه کننده مردمی در طول سال ۹۰ با مسئولین عالی قوه قضائیه داشتهایم، در سفرهای استانی مسئول پیگیری برای مشکلات انتخاب شده و از او پیگیری میشود که اگر مشکل قابل حل است مشکل را حل کنند و اگر قابل حل نیست راههای کمک برای حل پیدا شود.
محسنی اژهای خاطرنشان کرد: ۴۰ سامانه در سال ۹۹ راه اندازی شد و ۲۰ سامانه هم در هفته قوه قضائیه راه اندازی میشود، استفاده از فناوریهای جدید در سال ۹۶ شروع و تا به امروز ادامه دارد، بسیاری از رسیدگیهای دادسراها و دادگاهها آنلاین شده است و امیدواریم که تمام رسیدگیها و اکثر آنها را الکترونیکی کنیم.
معاون اول دستگاه قضا گفت: با استفاده از راه اندازی سامانهها دیگر نیاز نیست زندانی از زندان به محل دادگاه منتقل شود و بسیاری از لوایح و دادخواستها الکترونیکی انجام میشود. همچنین ارتباط خانواده زندانیان با زندانی الکترونیک شد و این برای خانواده زندانیانی که از زندانی خود دور هستند یا نمیخواهند به دلایلی حضوری ملاقات داشته باشند، خیلی مفید است.
محسنی اژهای به سامانه حدنگار اشاره کرد و بیان کرد: در سال ۹۹ این مساله رشد چشمگیری داشته است و امیدواریم با تخصیص بودجه بیشتر تا ۲ سال آینده این موضوع را به پایان برسانیم.
وی با اشاره به کمکهای قوه قضائیه به بانک مرکزی تصریح کرد: افرادی که مؤسسات اعتباری و شرکتهای تعاونی اعتبار که ایجاد مشکل جدی برای بانک مرکزی و مردم کرده بودند را ساماندهی کردیم، قوه قضائیه به بانک مرکزی کمک کرد و تمام مؤسسات غیرمجاز و دارای مشکل را ساماندهی کرد. همچنین در ارتباط با معوقات بانکها کمک جدی به بانکها کردیم و به آنها هم هشدار میدادیم که معوقات شما را واصل کردهایم، اما مراقب باشید که این معوقات تکرار نشود که امیدواریم با استقرار آیت الله رئیسی دیگر بانکها معوقات نداشته باشد.
محسنی اژهای خاطرنشان کرد: ما بارها جلسه تشکیل دادیم و از بانک مرکزی دعوت کردیم تا لیست بدهکاران بانکی را اعلام کنند، با تحقیقات بسیار، افرادی را پیدا کردیم که از نادانی آنها برای گرفتن کارت بازرگانی سوءاستفاده کرده بودند که مسئولین امر را دعوت کردیم و به آنها اخطار دادیم تا زمینههای سوءاستفاده در این حوزهها را ببندند.
پیگیری ۱۸ هزار نفر با بدهی ۱۹ میلیارد دلارکه ۱۰ میلیارد دلار مربوط به یکی از شرکت بود
معاون اول دستگاه قضا گفت: یکی از خلاءهای جدی در ارتباط با ارز نداشتن آمار دقیق بود، این دستگاهها نمیدانستند که چه تعداد ارز دریافت کردهاند، چه تعداد صادرات کردهاند و غیره. در نهایت حدود ۱۸ هزار نفر با بدهی ۱۹ میلیارد دلار به ما معرفی شدند که پیگیری کردیم و در پایان دیدیم که حدود ۱۰ میلیارد دلار مربوط به یکی از شرکتهای وابسته به یکی از وزارت خانهها بود که وصول نشده است! اینها اول تکذیب کردند و بعد با ادله ما که از بانک مرکزی اخذ شده بود، یکی از اقدامات خوب و چشمگیر قوه قضائیه در ارتباط با وصول مطالبات و معوقات بوده است.
برای خانمی کارت بارزگانی صادر شد که اصلا او در جریان موضوع نبود
وی درباره ارزهای صادراتی ادامه داد: رئیس بانک مرکزی که اخیرا هم کاندید شده بود، گفت ارز نداریم و ارزها برگردانده نشده است و من در آن جلسه گفتم قول میدهم به شرطی که لیست تمام کسانی که ارز نداده اند داده شود، همه آنها را برمیگردانیم.
محسنی اژهای ادامه داد: مثلا برای یک خانم کارت بازرگانی گرفته شده بود، درحالی که خود او اصلا از این موضوع خبر نداشت و می گفت اصلا بازرگان نیست در حالی که 300 میلیون دلار با این کارت گرفته بودند و در همین راستا به مشکلات متعددی برخوردیم.
وی گفت: اگر چنانچه موانع تولید را از دولت رفع نکنیم ما در قوه قضائیه هرچه هم برخورد کنیم به جایی نمیرسیم، ساختار بودجه، سیستم بانکی و غیره تا اصلاح نشود نمیشود با موانع تولید برخورد کرد. قوه قضائیه در کمک به تولید و جلوگیری از تعطیلی بنگاههای اقتصادی هرچه میتوانسته کمک کرده است.
بارها اعلام کردیم برای اعطای یک مجوز راحت بگیرید و مردم را هی نبرید و بیاورید
معاون اول قوه قضائیه بیان کرد: به تمام زیرمجموعههای قوه قضائیه گفته شد که حتی اگر مطالبه بانک یا شخص است که ماده اولیه، تجهیزات کارگاه و.. یک بنگاه اقتصادی توقیف شود شما این کار نکنید بروید و دیگر اموال را توقیف کنید، اگر قرار است فردی دستگیر شود به نحوی باشد که روال تولید با مشکل مواجه نشود.
وی با اشاره به کاغذبازیهایی که در برخی از ادارات وجود دارد، تصریح کرد: ما بارها اعلام کردیم برای اعطای یک مجوز راحت بگیرید و مردم را هی نبرید و بیاورید؛ چراکه این رفت و آمدها شائبه رانت ایجاد میکند و فرد متقاضی ناچار میشود که برود و به دلال رجوع کند.
محسنی اژهای با اشاره به پروندههای کثیرالشاکی خاطرنشان کرد: در سال گذشته بسیاری از پروندههای کثیرالشاکی را تعیین و تکلیف کردیم، پروندههای کثیرالشاکی عمدتاً مربوط به شرکت تعاونیهای اعتبار، مسکن، برخی از لیزینگ ها و امثالهم میشود.
معاون اول دستگاه قضا با اشاره به رعایت کرامت مردم در مجموعههای قضائی گفت: باید قبول کنیم که مردم ولی نعمتان ما هستند و ما خادم مردم هستیم، باید تلاش کنیم و همدیگر را نقد کنیم و بدانیم که موظف به خدمت هستیم، دستورالعملهایی در راستای گرامیداشت کرامت مردم صادر شد تا مردم بتوانند آسانتر و سریعتر خواستههای خود را در قوه قضائیه پیگیری کنند.
معاون اول قوه قضائیه بیان کرد: به عنوان مثال بین یک زن و مرد اختلافی برای پرداخت مهریه به وجود میآید، زوج رفته است و تمام اموال خود را به نام افراد دیگری کرده است و زوجه نمیتواند به مهریه خود برسد یا زوجه واقعاً در عصر و حرج است و زوج او را طلاق نمیدهد و ما باید بتوانیم در راستای احقاق حقوق عامه به این موارد ورود کنیم، به همین دلیل دستورالعملهای مختلفی در این راستا تدوین شده است.
وی با اشاره به مبارزه با فساد تصریح کرد: گاهی ما با یک فساد برخورد میکنیم و آن فساد ریشه کن میشود اما می آیند و فسادهای دیگری ایجاد میکنند، که باید با تمام زمینههای فسادزا برخورد کنیم، ما در قوه قضائیه برای برخورد با فساد یک ایراد داریم آن هم زمان و فرایند رسیدگی به پروندههای فساد طولانی است که در سند تحول هم سعی کردهایم تا اطاله دادرس را کوتاه کنیم. مبارزه با فساد جدی تر از قبل میشود و امیدوارم که بازدارندگی هم داشته باشد.
رسیدگی به پرونده حسین فریدون و مهدی جهانگیری و بابک زنجانی و متهمان بانک سرمایه
محسنی اژهای خاطرنشان کرد: به عنوان مثال پرونده ۱۲۳ هزار میلیاردی در فلان زمان مطرح بود و ما رفتیم به بانک صادرات گفتیم ایرادات شما این بود که چنین فسادی شکل گرفته است، اما متأسفانه تمام مشکل برطرف نشد و امروزه هنوز شاهد فسادهایی در این زمینه هستیم.
وی با اشاره به برخی از پروندههای فساد مالی که توسط قوه قضائیه بررسی شده است، گفت: در سال ۹۰ پرونده امیرمنصور آریا مطرح شد و در سال ۹۰ رسیدگی به این پرونده شروع شد و در مرداد ماه سال بعد حکم آن صادر شد، ما اگر میتوانستیم رسیدگی به این پرونده را کوتاه کنیم، فواید بهتری داشت یا پرونده بابک زنجانی همچنان ادامه دارد یا مهدی جهانگیری در سال ۹۶ شروع اما تا پرونده حکم قطعی گرفت زمان برد و در سال ۹۹ حکم این فرد اعلام شد، یا پرونده حسین فریدون، بانک سرمایه و غیره.
محسنی اژهای درباره مبارزه با فساد گفت: گاهی اوقات مبارزه از یک مقطع شروع میشود و در مقطعی دیگر کاهش می یابد. امیدواریم این اقدامی که انجام شده کارساز بوده و اقدامات باید بازدارنده باشد و اگر این گونه نباشد فساد ادامه مییابد و رسیدگیهای قضایی باید کاهش یابند.
وی تاکید کرد: مبارزه با فساد در داخل و خارج از قوه قضاییه جدی است و از قبل هم بیشتر ادامه خواهد یافت و زمینه های آن را باید دولت بعدی از بین ببرد و اگر از بین نرود ادامه دارد.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.
ارسال نظر