انتقاد مسعود پزشکیان نامزد انتخابات 1400 از برخی اصلاح طلبان
رکنا: مسعود پزشکیان گفت: اصلاحات با جنجال و جدال فرق دارد. بعد از رفتار آقای هاشمی رفسنجانی قدرت در دست جریانی افتاد که اگر عالمانه و عاقلانه رفتار میکردند و هوای مشتری را میداشتند و با کیفیت رفتار و عدالت را رعایت میکردند به این پیسی که الان گرفتار شدهاند، گرفتار نمیشدند. اینکه دعوا کنی و از قدرت شما را بیرون کنند که نشد اصلاحات. باید بدون دعوا و جدال به اصلاح برسیم.
انتخابات 1400 / مسعود پزشکیان ، نایب رئیس پیشین مجلس و داوطلب سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: اساتیدی که در این سیستم هستند باید وارد جامعه شوند و بر اساس درد و گرفتاریهای که وجود دارد تلاش کنیم که راه حل مشکلاتی که داریم به دست بیاید اگر چنین شود مشکلات قابل حل هستند.
به گزارش رکنا، مسعود پزشکیان ، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در نشست « دانشگاه و انتخابات » با بیان اینکه اگر دانشگاه بتواند نسل چهار و پنج را تربیت کند، میتواند به مشکلات آنها پاسخ دهد. ما در پزشکی یاد می دادیم و یاد می گرفتیم که آموزش باید با نیازهای جامعه آپدیت و به روز باشد، آموزش یا باید درون جامعه و یا با نگاه جامع آموزش داده شوند تا کسانی که آموزش می بینند متخصص باشند. ما در اتاقها جداگانه مینشینیم و از درد و مشکلات جامعه دور هستیم. آنهایی که میتوانند، اندیشه و تفکر دارند در اتاقهای دربسته قرار گرفته اند و فقط نظراتشان در حد دغدغه است و نتیجه آن شده که ما و جامعه نسخه علاج بخشی برای آن ارائه نمیکنیم.
وی افزود: اساتیدی که در این سیستم هستند باید وارد جامعه شوند و بر اساس درد و گرفتاریهای که وجود دارد تلاش کنیم که راه حل مشکلاتی که داریم به دست بیاید اگر چنین شود مشکلات قابل حل هستند.
پزشکیان ادامه داد: ما در حوزه سلامت چند عامل تاثیرگذار داریم، میگوییم بیماری که فقیر است بیمارتر است، آدمی که کار نمیکند بدتر با مشکلات مواجه است، کسی که بی سرپرست و سرپرست خانوار است خطر بیشتری آن را تهدید میکند و کسانی که به امکانات دسترسی ندارند مشکل دارند و باید در اولویت باشند. اگر میخواهیم در جامعه سلامت ایجاد شود باید با عواملی که سلامت جامعه را به خطر میاندازد، مقابله کنیم و بحرانشان را حل کنیم وگرنه در بیمارستان نشستن مشکلی را حل نمیکند.
نایب رئیس مجلس دهم تاکید کرد: محیط سالم میخواهیم که دانشجو در بستر جامعه دانشجویی و فیلد جامعه، آموزش بببیند و با دانشی که بر اساس واقعیتها کسب میکند مسائل را حل کند اما وقتی فرد فارغالتحصیل شد با با واقعیتهای جامعه روبرو میشود و چون مهارت ندارد نمیتواند مشکلات خودش را حل کند.
وی با بیان اینکه آموزش را باید از کلاسهای دبستان شروع کنیم تصریح کرد: در آموزش میگویند باید افراد را برای توانمندسازی آموزش دهیم و اینکه فقط علم و مهارت را منتقل میکنیم کافی نیست و نتیجه آن این است که وقتی نخبهها فارغ التحصیل میشوند چون روش حل مشکل را بلد نیست قهر میکنند، دپرس می شوند و میروند.
این نامزد انتخابات 1400 دو مهارت از پنج مهارت لازم برای آموزش علاوه بر تخصصی که افراد میبینند را توانایی حل مشکل و توانایی برقراری ارتباطات بین بخشی دانست و گفت: در دانشگاه رشتههای مختلف با هم آموزش میبینند تا یک ارگانیزیشن را شکل دهند، همچنین تیمورک کار کردن و مدیریت از دیگر مهارتهایی است که افراد باید آموزش ببینند. نزدیک چند هزار دانشگاه در مملکت داریم اگر این دانشگاهها واقعاً توانمندیهای علمی داشتند این شاخصهایی که مطرح است وجود نداشت. آدمهای توانمند در ساختمانهای خودشان محصور شدهاند و اداره و روند کار در دست کسانی است که مهارت ندارند. طبیعتاً جامعه به جایی که نباید، رسیده و مردم به مشکلاتی که به سادگی قابل حل نیست، رسیدهاند.
وزیر بهداشت دوره اصلاحات با بیان اینکه اگر کسانی که در دانشگاه هستند علم و آگاهی دارند آموزش را بر اساس کامیونیتی و بیس جامع پیش ببرند، اظهار داشت: به این ترتیب دانشجوها مهارتی را یاد میگیرند که بعد از فارغ التحصیلی بیکار نمانند چرا که بیشترین آماری که داریم این است بسیار کسانی که به آنها آموزش دادیم نمیتوانند نان شب خودشان را به دست بیاورند و بسیاری از این افراد نیز بعد از فراغت تحصیل و حضور در جامعه بعد از اینکه با مشکلات در جامعه روبرو شده و نمیتوانند آن را حل کنند، پذیرش میگیرند و میروند.
وی تاکید کرد: این نتیجه رفتار ساختاری است که در سیستم آموزشی ما شکل گرفته است. اعتقاد دارم ما باید تلاش کنیم در دانشگاه دانش را به نسل سوم و چهارم منتقل کنیم تا نسخه درمان بسیاری از این مشکلات و معضلات را حل کنیم. مشکل ما نبود قوانین و مقررات نیست بلکه سیستم دانشگاهی است. هیئت امناها میتوانند نیروی انسانی بگیرند و اختیار گسترش ساختارشان را دارند. ناکارآمدی اداری را در این سیستم حاکم کردهاند اگر کسی را داشتیم که آگاهی و مهارت میداشت که از اختیار قانونی به درستی استفاده کند یک انقلاب جدید و بزرگ می توانست در کشور و در سیستم به وجود بیاید.
پزشکیان ادامه داد: این اشکال در سیستم دانشگاه و مدیرانی است که با روابط مختلف و با توصیهها مدیر شدهاند و نه بر اساس توانایی و تخصص؛ در نتیجه دانشگاه ما در محیطهای بسته است و قادر به حل مشکل نیستند. دانشگاهی که باید دارای قدرت حل مشکل باشد خودش برای ساختار کشور دچار مشکل شده است. دانشگاه باید بتواند پول خوشان را به دست بیاورند، امآیتی، هاروارد یا خیلی از دانشگاههای دیگر درآمدزا هستند نه فقط از ثبت نام دانشجو بلکه با پروژههایی که انجام داده و کسب درآمد میکنند.
این داوطلب انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: دانشجویان و دانشگاهیان باید در انتخابات مداخله کنند و در فرصتی که وجود دارد اساتید و دانشجویان وارد شوند و از شاخصها و توانمندیها و کمبودها صحبت کنند، آگاهی ایجاد کند و نگاه جامعه را به آن سمت سوق دهند. ما اگر به آن سمت برویم، میتوانیم نجات پیدا کنیم و اگر بنشینیم و روندی که در جامعه است را نظاره گر باشیم و به همین شکل ادامه پیدا کند.
وی با بیان اینکه در زمان اپیدمی کرونا درخواست اعلام حکومت نظامی در شهرها داده شد، گفت: بعد از اینکه در هیئت رئیسه بحث کردیم و رئیس مجلس گفت که با کمیسیونها صحبت کنیم بعد از آن با دکتر نمکی صحبت کردم، به ایشان گفتم که چه کارهایی می شود انجام دهیم و قرار شد ما به کمک آنها برویم. به صدا و سیما رفتیم به روش دولت در مدیریت کرونا اعتراض کردیم. یک جنگ بیولوژیک بود و هست؛ یک جنگ تمام عیار با یک ویروسی است که وارد کشور شده و از ما کشته میگیرد. وقتی این ترور در حال اتفاق است باید حاکمیت و کشور در مقابل این تروریست حالت جنگی به خودش میگرفت اما خیلی راحت از کنار آن گذشتند و نه تنها هیچ حالت جنگی به خودشان نگرفتند، بلکه خیلی با مسئله ساده و راحت برخورد کردند.
پزشکیان با بیان اینکه در ابتدا وزیر بهداشت و وزیر کشور را مسئول مدیریت کرونا کرده بودند، گفت: وزیر بهداشت در همان زمان میگفت اجازه ندارم که ۵۰ نفر نیرو به کارگیری کنم تا در رابطه با بیمارستانها خدمات مناسب بدهم. در صدا و سیما به آنان گفتم که این روند اشتباه است و باید حاکمیت و فرماندهی واحد ایجاد شود و نیروی انتظامی و نظامی، دولت و همه ارگانها به صحنه بیایند تا بشود کاری انجام داد. ما به رفتارهای دولت نقد کردیم و نهایتا آقای دکتر روحانی در جلسه فردایش کمی توجیه کرد اما پذیرفتند که یک ستاد کرونا شکل دهند و خودشان در جلسه باشند اما از فردای آن روز دیگر آقای وزیر بهداشت تلفن ما را جواب نداد. بعد از آن نیز با آقایان صحبت کردم. از نظر علمی این رفتار ناکارآمد بود.
نماینده مجلس یازدهم گفت: با مدیریت مناسب میتوانستند کرونا را کنترل کنند؛ همه دنیا فراگیر شد اما در چین که این ویروس منتشر شد توانست آن را مدیریت کند. دو ماه پیش نیز اعلام کردم که یک ماه همه چیز را فریز کنیم و افرادی که مبتلا هستند شناسایی شوند و غذا و هر چیزی که نیاز دارند در خانه به آنها داده شود، از سویی فقط کافی بود مرزها را کنترل کنیم، میتوانستیم ویروس را کنترل کنیم. اما این کار را نکردند.
وی تصریح کرد: اکنون نیز باید با سرعت واکسنها را بخریم و اگر پول ندارند میتوانند از داخل استفاده کنند. موسسه رازی را ۶ ماه علاف کردند در حالی که خیلی پیشتر میتوانستند برای آزمایشات خودشان اقدام کنند؛ بنابراین اعتقاد دارم در چنین وضعیتی حتماً باید با قاطعیت مردم را واکسینه کنیم و اگر واکسینه کنیم مشکل را حل خواهیم کرد.
پزشکیان در پاسخ به اینکه در مجلس اصلاحطلبانه رفتار نکرده است، با اشاره به اینکه باید عدالت در قدرت، جنسیت، قومیت و ثروت اعمال کنیم و باید کاری کنیم که مردم از ما راضی باشند و اگر راضی نیستتند باید روند را اصلاح کنیم، گفت: اصلاحات با جنجال و جدال فرق دارد. بعد از رفتار آقای هاشمی رفسنجانی قدرت در دست جریانی افتاد که اگر عالمانه و عاقلانه رفتار میکردند و هوای مشتری را میداشتند و با کیفیت رفتار و عدالت را رعایت میکردند به این پیسی که الان گرفتار شدهاند، گرفتار نمیشدند. اینکه دعوا کنی و از قدرت شما را بیرون کنند که نشد اصلاحات. باید بدون دعوا و جدال به اصلاح برسیم.
وی افزود: اگر دانشگاه روند جاری آموزش را تغییر دهد کسی جلوی آن را میگیرد؟ اگر در بیمارستان کاری کنیم که جواب مشتری را درست بدهند ارگانهای دیگر میگویند جواب بیمار را درست نده؟ آیا اکنون که مرغ و تخممرغ پیدا نمی شود آیا ناتوانی دولت است یا دخالت ارگان های دیگر ؟ حداقل از لحاظ مدیریتی میگویند میتوان فرآیندهایی که در اختیار داریم را مدیریت کرد و فرایندهایی را که در اختیار شما نیست میتوان با تعامل و گفتوگو حل و ارتباط بین بخشی برقرار کنیم.
این نامزد انتخابات 1400 ادامه داد: اگر ۳۰ و ۴۰ درصد قدرت در دست دولت بوده آیا به اندازه همه ۳۰ _۴۰ درصد کار انجام داده است و برای خودش یک استراتژی تعریف کرده است؟ دولتی که روند مدیریت آن بر بودجه باعث شده _۳۰۰، ۴۰۰ هزار میلیارد تومان بودجه با کسری روبهرو شود و آن را به دیگران تحمیل کردهاند را مدیریت میکرد، اگر میتوانست در یکونیم میلیارد تومانی که در شرکتهای زیر دستش با ناکارآمدی هدر میرود را مدیریت کند، یا ۷۰۰، ۸۰۰ هزار میلیارد تومانی که در سیستم دولت هزینه میکند را بهتر هزینه کند مشکلاتمان را حل میکردیم. آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.
ارسال نظر