خطیب زاده: هیچ تماسی با آمریکا درباره برجام و غیر برجام نداشته و نداریم

سعید خطیب‌زاده امروز (دوشنبه ) در نشست هفتگی خود با اصحاب رسانه با اشاره به تحولات سیاست خارجی در هفته اخیر گفت: دوشنبه هفته گذشته، چهارمین دور رایزنی‌های سیاسی ایران و اتریش در سطح معاونان سیاسی برگزار شد. روز سه‌شنبه هم وزیر امور خارجه فرانسه در مورد مسائل دوجانبه و برجام با ظریف گفت‌ وگو و همان روز هم گوترش با وزیر امور خارجه رایزنی کرد.

به گزارش رکنا، سخنگوی وزارت امور خارجه با اعلام برگزاری دور جدید رایزنی‌های سیاسی ایران و یونان، اظهار کرد: همان روز ظریف با همتای ارمنستانی خود گفت‌وگو کرد. دیروز هم شاهد سفر وزیر امور خارجه ایرلند به تهران بودیم که درباره مسائل دوجانبه و نقش تسهیلگری ایرلند در مورد قطعنامه ۲۲۳۱ و بازگشایی سفارتخانه خود گفت‌وگو شد.

دعوت‌نامه‌ای درخصوص برگزاری نشست در سازمان ملل نداشته ایم

سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد پیشنهاد وزیر امور خارجه آمریکا در مورد سازوکاری چندجانبه با حضور ایران در مذاکرات صلح افغانستان تصریح کرد: هیچ تماس مستقیم یا غیرمستقیمی با آمریکا در خصوص مسائل برجامی و غیربرجامی نداشته و نداریم. درخصوص برگزاری نشستی در سازمان ملل هنوز دعوت‌نامه‌ای از سوی سازمان ملل نداشته‌ایم و هر وقت رسید، آن را بررسی می‌کنیم.

خطیب‌زاده ادامه داد: نگاه ما به افغانستان و دوستان مبتنی بر دوستی است. افغانستان برای ما مهم است و برگ مذاکراتی ما با هیچ کسی نیست.

وی درباره توییت ظریف مبنی بر طرح ایران در مورد برجام خاطرنشان کرد: ما گفت‌وگوهای نزدیکی با طرف‌های باقیمانده در برجام داریم. برخی نکات در ایران در حال بررسی و تکمیل است. توییت ظریف در همین اساس بود. وقتی این موضوع به نتیجه رسید، جزییات آن بیان می‌شود.

دولت عراق سعی کرده آن را بپردازد و برخی موانع تحریمی مانع از آن شده بود

این دیپلمات درباره پول‌های بلوکه شده ایران در عراق ابراز داشت: درخصوص پول‌های بلوکه شده ایران در عراق، دولت عراق سعی کرده آن را بپردازد و برخی موانع تحریمی مانع از آن شده بود. این موانع تحریم‌های غیرقانونی و یکجانبه آمریکا بوده است. برای پرداخت این دیون از چند ماه قبل رایزنی شده بود و برخی عملیاتی شده است و در مسیر و کانال خود در حال جلو رفتن است. پیشرفت‌های خوبی نیز در این باره انجام شده است.

خطیب‌زاده درباره رایزنی‌های روحانی و نخست‌وزیر عراق هم بیان کرد: مباحث مختلفی در رایزنی سران ایران و عراق مطرح شد. یکی از آنها ضرورت خروج نیروهای خارجی براساس مصوبه پارلمان عراق است که اختصاصی به یک کشور خارجی ندارد. قانون عراق خود رهبران و مسئولان عراقی بهتر می‌دانند چگونه اجرا کنند.

وی درباره طرح گام به گام برای بازگشت به برجام یادآور شد: ایران طرح گام به گام را هیچ وقت نه دریافت کرده و نه آن را مبتنی بر خط مشی خود می‌داند. مسیر خود را طی می‌کند ولی میان ایران و آمریکا گفت‌وگویی نیست زیرا برجام مسیر بازگشت آمریکا را روشن کرده است.

چند میلیون یمنی در نیازمند آب آشامیدنی و مواد غذایی هستند

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره وضعیت بحران در یمن عنوان کرد: ما نگران بحران تراژیک یمن هستیم. چند میلیون یمنی در نیاز مطلق به آب آشامیدنی و مواد غذایی هستند. در شش سال گذشته ایران همواره بر آتش بس، دسترسی‌های آزاد دوستانه و برداشته شدن محاصره تاکید کرده است. هرچه عربستان زودتر از این جنگ دست بکشد، به نفع خودش و منطقه است. مسیر حل بحران جز گفت‌وگو و راه‌حل سیاسی نیست.

گفت‌وگوهای بین‌ادیان و تقریب مذاهب پیامی جز گفت‌وگو، صلح، دوستی ندارد

خطیب‌زاده درباره سفر پاپ به عراق و نگاه ایران به این سفر گفت: این سفر بسیار خوب و سازنده بود. عراق با رشادت‌های مردمش و درایت مرجعیت و خون‌های پاکی که در برابر افراطی‌گری ریخته شده، امروز به فضای امنی رسیده است که می‌توان سفر خوب و سازنده را داشت. پیام این سفر و سفرهایی از این دست، عراق امن و بازگشت به آرامش است.

وی افزود: دیدار با آیت‌الله سیستانی نشان‌دهنده گفت‌وگوهای بین‌ادیان و تقریب مذاهب است و پیامی جز گفت‌وگو، صلح، دوستی و همکاری‌های تمدنی ندارد، برخلاف کسانی که به دنبال خشونت و افراطی‌گری هستند.

رییس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه با اشاره به مواضع آیت‌الله سیستانی اظهار کرد: پیام‌ مرجعیت عراق مانند توجه به عدالت و نقش ایمان در حل و فصل معضلات جهانی و توجه به رفع تحریم‌ها و همچنین تلاش برای احقاق حقوق حقه مردم فلسطین و... بسیار مهم است.

سیاست خارجی موضوع بده بستان احزاب و جریان‌های سیاسی نیست

خطیب‌زاده درباره دخالت و مواضع افراد مختلف در سیاست خارجی تصریح کرد: سیاست خارجی باید در مسیر حرفه‌ای خود حرکت کند. سیاست خارجی موضوع بده بستان احزاب و جریان‌های سیاسی نیست و نه موضوع مجادلات کف خیابانی است.

وی با بیان اینکه موضوع سیاست خارجی امنیت ملی است، خاطرنشان کرد: براساس قانون اساسی، وزارت امور خارجه تنها صدا تبیین سیاست خارجی ایران است. در موضوع حساس برخی افراد باید وظایف خود با دقت انجام دهند. هرکس که با روندهای تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی آشنا باشد، می‌دانند کجا را نگاه کنند و کجا تبیین‌کننده مواضع ایران است.

موضوع ایران و آمریکا ارسال پالس و سیگنال نیست بلکه اجرای موثر قطعنامه 2231 است

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره مثبت تلقی شدن دیدار وزیر امور خارجه ایرلند با روحانی درخصوص روابط ایران و آمریکا ابراز داشت: موضوع ایران و آمریگا ارسال پالس و سیگنال نیست بلکه اجرای موثر قطعنامه 2231 و رفع تحریم‌هاست. اینها نیازمند ارسال پالس نیست و موضوعات روشن و دقیقی است.

خبرنگاری پرسید که آیا آزاد شدن سه میلیارد دلار از پول‌های بلوکه شده ایران در کره جنوبی، عراق و عمان را تایید می‌کنید که خطیب‌زاده پاسخ داد: هنوز اقدام عملی از منابع ایران در کره جنوبی شاهد نبودیم و منتظر اقدام کره هستیم.

اظهارات وزیر امور خارجه سابق انگلیس درباره آزاد شدن نازنین زاغری

وی درباره اظهارات جرمی هانت وزیر امور خارجه سابق انگلیس درباره آزاد شدن نازنین زاغری بیان کرد: اظهارات ریاکارانه امروز جرمی هانت، اقداماتش مخرب چند سال قبلش را نمی‌پوشاند. او می‌داند اقدامات مخربش اگر رخ نمی‌داد اتفاق امروز چند سال قبل رخ می‌داد. دولت انگلیس هم باید به یادش باشد پرونده‌های ایرانی‌هایی که بی دلیل در انگلیس دستگیر و برخلاف رعایت حقوق بشر و بدون اتهام زندانی شدند، همچنان در ایران مفتوح است و آن را پیگیری می‌کنیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره اجرای تعهدات اروپا در برجام پیرو سفر وزیر امور خارجه ایرلند به تهران یادآور شد: اروپا تعهدات خود را انجام نداد. آنها بعد از خروج امریکا از برجام ۱۱ تعهد به ما دادند و هیچ کدام را انجام ندادند. تلاش اروپا از سوی هماهنگ‌کننده‌اش را با نیت مثبت نگاه می‌کنیم ولی آنها به تعهداتشان عمل نکردند.

خطیب‌زاده با بیان اینکه از سه کشور اروپایی برجام خواستیم به تعهداتشان عمل کنند، عنوان کرد: منتظر اجرای برجام از سوی اروپایی‌ها هستیم. پیام ایران روشن است. دیپلماسی مسیر بهتر و کم‌هزینه‌تری است. آنها هرچه زودتر به دیپلماسی برگردند، پاسخ‌های بهتری از ایران می‌گیرند. اقدامات کاهشی ایران هم بازگشت‌پذیر هستند.

وی درباره عقب‌نشینی سه کشور اروپایی از صدور قطعنامه علیه ایران در شورای حکام گفت: موضوع برجام ارسال پیام مثبت نیست. آنچه ایران در همکاری با آژانس انجام داد، یک پنجره دیپلماتیک بود. امیدوارم این مسیر همه طرف‌ها قدر بدانند چراکه مسیرهای قبلی را همه تجربه کرده و نتیجه آن را دیده‌اند.

فرافکنی و جنگ مشکل دولت سعودی را در یمن حل نمی‌کند

رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه درباره اتهام‌زنی عربستان درباره حملات حوثی‌ها اظهار داشت: ریشه بحران در یمن، جنگ است که ولیعهد عربستان فکر می‌کرد سه‌ هفته‌ای با کشتن مردم یمن به پایان می‌رسد. شش سال است که مردم یمن با دست خالی در برابر بمب‌های اروپایی و آمریکایی و همچنین سلاح‌های پیشرفته عربستان مقاومت کنند.

به گفته خطیب‌زاده، فرافکنی مشکل دولت سعودی را حل نمی‌کند بلکه این مشکل با پایان جنگ در برابر فقیرترین همسایه خود به پایان می‌رسد. ایران از ابتدا طرح سیاسی داد و برای پایان جنگ اعلام آمادگی کرد. امروز هم آمادگی دارد بیشترین کمک سیاسی را بکند اگر دولت عربستان از توهم جنگ بیرون بیاید.

وی درباره حملات دیروز حوثی‌ها اظهار کرد: ریشه آنچه امروز در یمن اتفاق می‌افتد، تجاوز ۶ ساله و ظلم آشکاری است که به چندین میلیون یمنی می‌رود. آنچه شاهدیم بمباران‌های کوری است که در بخش‌های مختلف یمن اتفاق می‌افتد. برخی پیوستگی‌هایی است و اینکه چگونه از القاعده برای سرکوب مردم استفاده می‌شود.

این دیپلمات ارشد اضافه کرد: هرچقدر عربستان زودتر جنگ را خاتمه و محاصره را پایان دهد، این امر به ابتکارات سازمان ملل و آمادگی‌های کشورهای مختلف برای حل و فصل موضوع کمک خواهد کرد.

خطیب‌زاده درباره تشکیل جلسه‌ای در شورای عالی امنیت ملی قبل از نشست شورای حکام و اتفاقات پیرامون‌آن خاطرنشان کرد: موضوعات و مباحث شورای عالی امنیت ملی رسانه‌ای نیست و دستور کارها و هرچه نیاز به اطلاع‌رسانی باشد، از سوی دبیرخانه آن اطلاع‌رسانی خواهد شد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اگر آمریکا به برجام بازگردد، تهران درباره نحوه بازگشت واشنگتن حاضر به گفت‌وگو با آمریکا خواهد شد، ابراز داشت: ما سه مرحله را گفتیم "تعهد قطعی، اجرای موثر و بعد بازگشت به برجام". برجام تمامی جزییات را نوشته است. دولت فعلی آمریکا باید از اتوبانی که بر عکس رانندگی می‌کند، برگردد و در مسیر درست حرکت کند.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.