شهیندخت مولاوردی کیست ؟
رکنا: شهیندخت مولاوردی روز 15 آذر 99 به اتهام در اختیار قراردادن اطلاعات و اسناد طبقه بندیشده با هدف بر هم زدن امنیت کشور و فعالیت تبلیغی علیه نظام در دادگاه مجرم شناخته شد. او به دو سال و ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شد.
شهیندخت مولاوردی (زاده ۱ آبان ۱۳۴۴) حقوقدان، فعال سیاسی اصلاح طلب ، پژوهشگر و فعال امور زنان، دبیرکل جمعیت حمایت از حقوق بشر زنان، مسئول کمیته حقوقی ائتلاف اسلامی زنان و عضو جبهه مشارکت ایران اسلامی است. او معاون سابق امور زنان و خانواده رئیسجمهوری ایران در دولت یازدهم و دستیار سابق رئیسجمهور ایران در امور حقوق شهروندی در دولت دوازدهم است.
زندگینامه شهیندخت مولاوردی
شهیندخت مولاوردی در ۱ آبان ۱۳۴۴ در شهر خوی در استان آذربایجان غربی زاده شد. کودکی و نوجوانی را در خوی و چند سالی در شهر سردشت گذراند. در سال ۱۳۶۳ در دوره کارشناسی حقوق دانشگاه شهید بهشتی پذیرفته شد و به تهران رفت. بعد از اتمام دوره کارشناسی به مدت چهار سال در آموزش و پرورش منطقه ۳ تهران مشغول تدریس شد و دوره کارشناسی ارشد حقوق بینالملل خود را با رتبه اول در دانشگاه علامه طباطبایی طی کرد. انتخاب موضوع مرتبط با مسایل زنان برای پایاننامه آن دوره - بررسی اقدامات بینالمللی مقابله با خشونت علیه زنان- آغاز فعالیت وی در زمینه مسائل حقوق زنان محسوب میشد.
شهیندخت مولاوردی دربارهٔ فعالیت در حوزه زنان گفتهاست:
«انتخاب موضوع مرتبط با مسایل زنان - بررسی اقدامات بینالمللی مقابله با خشونت علیه زنان - برای پایاننامه دوره کارشناسی ارشد حقوق بینالملل دانشگاه علامه طباطبایی افق جدیدی پیش رویم گشود و با آن پا در وادی بیانتهایی نهادم که پشت سرگذاشتن آن جز با پایان عمر میسر نیست. درواقع قریب یک دهه قدم و قلم زدن در این وادی چنان نگاه و زاویه دیدی به من بخشید که دیگر به راحتی نمیتوانم خود را از بند آن برهانم و زین پس این نگاه همیشه و همه جا با من است و همراهیم میکند.»
شهیندخت مولاوردی در دولت سید محمد خاتمی، مدیر ارتباطات بینالملل مرکز امور مشارکت زنان ریاست جمهوری و پیش از انتخاب به عنوان معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در کابینهٔ حسن روحانی، دبیرکل جمعیت حمایت از حقوق بشر زنان و مسئول کمیته حقوقی ائتلاف اسلامی زنان بود.
انتقاد از دولت یازدهم
در ۱۰ مرداد ۱۳۹۲، مولاوردی به عنوان دبیرکل جمعیت حمایت از حقوق بشر زنان و مسئول کمیته حقوقی ائتلاف اسلامی زنان در در نشست «سهم زنان در دولت تدبیر و امید» حضور یافت. او در این نشست از نقش کمرنگ زنان در کابینهٔ پیشنهادی دولت یازدهم، به شدت انتقاد کرد و گفت: «با چه استدلالی سهم زنان در یک لیست سی و سه نفره، صفر است؟ چرا به زنان اعتماد نمیکنند و تناسب رشته با پست مدیریتی را به زبان میآورند، در حالی که یک پزشک اطفال شانزده سال وزیر امورخارجه کشور بودهاست. ای کاش دولت جدید، نسبته به اتفاقات خوبی که در سالهای اخیر رخ داده، بیتوجهی نکرده و پلهایی که زده شده بود را و خراب نمیکرد. باید بدانیم جامعه هزینه نابرابری جنسیتی و معطل گذاشتن نیمی از نیروی انسانی را بایستی بپردازد و دود آن به چشم همه جامعه خواهد رفت.»
معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری دولت یازدهم
در ۱۶ مهر ۱۳۹۲ حسن روحانی، رئیسجمهور ایران، طی حکمی شهیندخت مولاوردی را به عنوان معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده تعیین نمود. روحانی در حکم انتصاب خود خانم مولاوردی را دارای «تجارب ارزشمند» در امور زنان و خانواده معرفی کردهاست.
بازنشستگی
براساس قانون منع بهکارگیری بازنشستگان که در تابستان سال ۱۳۹۷ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیدهاست. شهیندخت مولاوردی در روز شنبه سوم آذر ماه ۱۳۹۷ بازنشسته شد و سمت دستیار رئیسجمهور در امور حقوق شهروندی را ترک کرد. با بازنشستگی مولاوردی، این جایگاه دولتی نیز منحل گردید.
کتابشناسی
مولاوردی چندین کتاب در حوزهٔ حقوق زنان و خشونت علیه زنان دارد از جمله:
موازین بینالمللی حقوق زنان
مقابله با خشونت علیه زنان در کشورهای اسلامی
کالبدشکافی خشونت علیه زنان
بیمها و امیدها: درآمدی بر جایگاه حقوق زن در قوانین [جمهوری اسلامی ایران]
اتهامات و کیفر خواست شهیندخت مولاوردی
۲۴ تیرماه ۱۳۹۹ اعلام شد که شهیندخت مولاوردی با شکایت دستگاه امنیتی و انتظامی کشور با ۳ عنوان اتهامی در دادسرای فرهنگ و رسانه مجرم شناخته شد و کیفرخواست نامبرده صادر و جهت رسیدگی به دادگاه ارسال شد. شهیندخت مولاوردی روز 15 آذر 99 به اتهام در اختیار قراردادن اطلاعات و اسناد طبقهبندیشده با هدف برهم زدن امنیت کشور و فعالیت تبلیغی علیه نظام در دادگاه مجرم شناخته شد. او به دو سال و ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شد.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.
ارسال نظر