قوه‌قضائیه با لایحه تامین امنیت زنان چه کرد؟ / برخی نمایندگان با طرح‌های زنانه همراه نیستند

به گزارش رکنا، فاطمه ذوالقدر عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار همشهری‌آنلاین درباره لایحه «صیانت، کرامت و تأمین امنیت بانوان در مقابل خشونت» گفت: تأمین امنیت زنان، مقابله با کودک‎همسری، اصلاح قانون گذرنامه برای خروج ورزشکاران و نخبگان زن از کشور، حضانت و قیمومیت همزمان فرزند، تشدید مجازات اسیدپاشی، تابعیت فرزندان حاصل از پدران خارجی و مادران ایرانی و اجباری شدن آموزش قبل از ازدواج از طرح‎های مورد پیگیری در ارتباط با زنان در مجلس دهم هستند و همه با کاهش انواع خشونت علیه زنان مرتبط است.

ذوالقدر افزود: تعدادی از این طرح‎ها به تصویب مجلس رسیده و برخی مثل مقابله با کودک‌‌همسری به دلیل همراهی نکردن برخی نمایندگان رأی نیاورد که البته با رایزنی‎های فراوان همچنان در دست اقدام است.

وی درباره آخرین وضعیت لایحه «صیانت، کرامت و تأمین امنیت بانوان در مقابل خشونت» گفت: مشکلی در تصویب این لایحه نیست. اگر به مجلس فعلی (مجلس دهم) برسد، در عمر باقی‌مانده از مجلس تعیین تکلیف خواهد شد و به تصویب خواهد رسید.

نماینده مردم تهران در مجلس افزود: این لایحه ۳ ماه پیش از قوه قضاییه به دولت فرستاده شد. یک سری اصلاحات داشت که در قوه قضاییه انجام شد. دولت هم الان در حال بررسی آن است. در آخرین پیگیری‌هایی که با معاون فعلی امور زنان و خانواده رئیس‌جمهوری داشتیم، گفتند که الان در کمیسیون قضایی دولت در دست بررسی است.

او اظهار کرد: من هم تعجب می‌کنم که چرا این لایحه این قدر طولانی شده است. ما حتی این را با دولت مطرح کردیم که اگر لایحه ایراداتی دارد، یا نیاز به اصلاحاتی دارد، وقتی به دست مجلس رسید، مجلس می‌تواند به دولت کمک کند. به عنوان مثال اگر بخواهند ماده‌ای را حذف کنند، یا تبصره‌ای را اضافه کنند، مجلس می‌تواند کمک کند.

ذوالقدر ادامه داد: ما از سال اول که وارد مجلس دهم (خرداد سال ۱۳۹۵) شدیم، این لایحه را پیگیری کردیم. ولی طبیعتا این لوایح طول می‌کشند. تصویب لایحه حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان هم بیشتر از ۱۰ سال طول کشید. اما بالاخره در این مجلس نهایی شد.

عضو فراکسیون زنان مجلس عنوان کرد: لایحه‌های اجتماعی معمولا برای آنکه مغایرتی با شرع و قانون و فقه نداشته باشند، پروسه زمانی طولانی‌ای را طی می‌کنند و این طبیعی است. چون قرار است یک قانون تصویب شود.

ذوالقدر گفت: ما امیدواریم که بتوانیم لایحه تامین امنیت زنان را در دستور کار قرار بدهیم تا تصویب بشود اما این موضوع مستلزم این است که دولت هرچه سریع‌تر لایحه را به مجلس ارسال کند.

عضو فراکسیون زنان مجلس در پاسخ به این سوال که آیا لایحه صیانت، کرامت و تأمین امنیت بانوان در مقابل خشونت پس از تصویب، این توانایی را دارد که از زنان حمایت کند و به نفع زنان خواهد بود، گفت: قطعا همین‌طور خواهد شد. این لایحه، قانونی است که از نظر تشدید مجازات خاطیان و تامین امنیت زنان کارکرد خوبی خواهد داشت.

ذوالقدر درباره جزئیات لایحه تامین امنیت زنان اظهار داشت: هر جرمی از نظر جسمی، جنسی، اقتصادی، هتاکی در فضای مجازی، توهین به زنان، آزارهای خیابانی و حقیقی، خانواده و ... قابل پیگیری خواهد بود. همه اینها جرم‌انگاری شده و قابل پیگیری هستند. البته این را هم باید مدنظر داشت که قانون کافی نیست و باید در این زمینه فرهنگ‌سازی‌ هم صورت بگیرد.

عضو فراکسیون زنان مجلس در ادامه این گفت‌وگو، موضوع حمایت از قربانیان اسیدپاشی را نیز مطرح کرد و گفت: از آنجا که روند لایحه تامین امنیت زنان طولانی شد، ما منتظر تصویب آن نماندیم و زمانی که چندین مورد اسیدپاشی در شهرهای مختلف کشور رخ داد، تصمیم گرفتیم لایحه‌ای جداگانه برای این موضوع تصویب کنیم که تقریبا ۶ ماه پیش تصویب نهایی شد.

ذوالقدر تاکید کرد: طبق این قانون هم برای افراد اسیدپاش، تشدید مجازات در نظر گرفته شده و هم قربانیان اسیدپاشی تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی و درمان قرار می‌گیرند.

نماینده مردم تهران در مجلس گفت: حدود ۳ ماه پیش جلسه‌ای در کمیسیون بهداشت مجلس داشتیم و قرار شد که مسئولان مربوط، قربانیان اسیدپاشی را در بیمارستان‌هایی که مخصوص انجام عمل‌های زیبایی و سوختگی هستند، تحت مداوا قرار دهند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.