حجم ویدیو: 8.20M | مدت زمان ویدیو: 00:01:21

به گزارش رکنا ، غلامحسین اسماعیلی در نهمین نشست خبری خود که امروز (سه شنبه) برگزار شد ضمن گرامی داشت هفته دولت، اظهار کرد: مردم ما به عنوان صاحبان اصلی نظام و کشور شاهد عزم جدی قوه قضاییه در بر خورد با انواع مفاسد به ویژه مفاسد اقتصادی هستند. این حرکت انقلابی قوه قضاییه امید و نشاط را به جامعه افزایش داده و بار مسئولیت همکاران ما را روز به روز سنگین می کند.

وی افزود: قوه قضاییه هیچ گونه فساد، بی قانونی و بی عدالتی را در جامعه اسلامی بر نمی‌تابد و برای اجرای قانون و عدالت هیچ خط قرمزی را بر نمی‌تابد و برای افراد موسوم به دانه درشت و یقه سفید با قاطعیت بیشتری نسبت به سایر افراد برخورد کرده و خواهد کرد.

سخنگوی قوه قضاییه خاطرنشان کرد: در مورد مبارزه با فساد قوه مقننه و مجریه را در کنار خود می دانیم و معتقدیم مبارزه با فساد نیازمند عزم ملی و همگانی و نیازمند قانون خوب ، مجری شایسته و توانمند و پاکدست و قاضی عادل و شجاع است. تا این ارکان سه گانه دست به دست هم ندهند موضوع عدالت تمام و کمال اجرایی نخواهد شد. با تلاش قوه قضاییه شاهد همگامی هستیم. بر این باور هستیم همه ارکان نظام در گام اول در مجموعه تحت مدیریت خودشان و در گام دوم در شناسایی و برخورد با عناصر متخلف مسئولیت رسیدگی با قوه قضاییه را دارند.

اسماعیلی بیان کرد: همگان به موجب قانون موظف هستند اگر در حوزه مدیریت خود با فسادی روبرو شدند حتما موارد را حسب مورد به دادسراها، سازمان بازرسی و دیوان عدالت اداری گزارش کنند. اعلام آمادگی کردیم از یکایک گزارش دهندگان حمایت و نسبت به تشویق گزارش دهندگان فساد اهتمام کنیم. منظور از گزارش، گزارش به مراجع قضایی ذی ربط است. تا صحت و سقم آن توسط مقامات ذی صلاح بررسی شود و در صورت وجود مجازات برای شخص، مشخص شود. نه قانون نه شرع و نه اخلاق حرفه‌ای به ما اجازه نمی‌دهد مفاسد ادعایی را به جای گزارش به نهادهای ذی ربط در رسانه‌های ملی و مکتوب دیجیتال یا فضای مجازی منتشر کنیم.

وی افزود: گزارش را به مراجع ذی صلاح اعلام کنیم. پرونده‌های مطروحه‌ای که در حال رسیدگی هستند و رایی برایشان صادر نشده است نباید رسانه‌ای شود. اصحاب رسانه خود را به رعایت ضوابط قانونی مقید بدانند. قوه قضاییه و من به عنوان سخنگو اعلام آمادگی می کنیم در هر مورد که گزارش فسادی به ما داده شد حتما رسیدگی و بررسی کنیم و بعد از بررسی قانونی نتایج بررسی‌ها را از طریق رسانه به عموم که دانستن حق آنهاست اطلاع رسانی کنیم.

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سئوال « رکنا » مبنی براینکه با دستگیری یکی از مدیران ارشد قوه قضائیه به اتهام فساد مالی ، افرادی نیز با اعتراف وی در مشاغل مختلف در مقام مدیران ارشد ، ممنوع الخروج ، بازجویی و یا بازداشت شدند، آخرین روند رسیدگی به این پرونده و همچنین چند نفر در این پرونده مطرح هستند، اظهار کرد : این پرونده هنوز در مرحله تحقیقات مقدماتی است و ۱۵ نفر بازداشتی دارد و مطالبی که از اعترافات این افراد نقل شده صحت ندارد. ما خط قرمزی نمی شناسیم و اشخاصی که دلایلی بر اتهام آنها باشد موضوع مورد رسیدگی قرار می گیرد و نتیجه این پرونده حتما به اطلاع مردم می رسد.

سفر بعدی رئیسی به استان زنجان خواهد بود

اسماعیلی در خصوص آخرین مصوبات مرتبط با سفر اخیر رییس قوه قضاییه گفت: ریاست قوه قضاییه سفرهای مکرر دارند و اخرین سفرشان به کردستان بود وسفر بعدی شان هفته آینده به زنجان است. در همه این سفرها قبل از سفر هیات‌هایی اعزام و تمام بخش‌ها را مورد ارزیابی قرار می‌دهند. در کردستان ۳ جلسه شورای عالی قضایی به مسایل کردستان اختصاص یافت و قرار بر این است که این سفرها آثار ملموس برای استان داشته باشد. ۶۰ میلیارد تومان برای برون رفت از تنگناها به این استان اختصاص داده شد. مشخص شد که پزشکی قانونی مشکل سالن تشریح دارد و دستور داده شد که کار تکمیل این سالن انجام شود. در ارتباط با زندان ها نیز تصمیمات خوبی اتخاذ شد.

اسماعیلی در پاسخ به سوالی در رابطه با بازداشت رییس سازمان تدارکات پزشکی هلال احمر، عنوان کرد: اصل این خبر را تایید می‌کنیم هم به لحاظ اقداماتی که در حوزه واردات دارو با تخصیص ارز دولتی انجام شده و هم در نحوه واردات دارو و گران نمایی داروها موضوعاتی مطرح شده و هم برخی از داروهای وارداتی با ارز دولتی، با نرخ ارز آزاد در بازار به فروش رفته است، پرونده‌ای تشکیل شده است و مدت زیادی نگذشته و اخیرا تعدادی از افراد بازداشت شده اند و پرونده هنوز در مرحله تحقیقات مقدماتی است. یکی از چالش‌های ما موضوع دارو و سلامت مردم است چه در این پرونده و چه در سایر پرونده‌های دارویی همکاران ما اهتمام جدی دارند و ان شاءالله رسیدگی‌ها به نحو شایسته انجام شود.

آخرین وضعیت پرونده سقوط هواپیمای آسمان

اسماعیلی در خصوص آخرین وضعیت پرونده سقوط هواپیمای آسمان در دو سال گذشته گفت: در دوره تحول برای بخشهای مختلف و من جمله برای رفع اطاله دادرسی تدابیری اتخاذ شده و شاهد هستیم پرونده ها نسبت به گذشته سرعت بیشتری گرفته است. جعبه سیاه هواپیما از سوی شرکت هواپیمایی بررسی شد و پرونده در اصفهان بود و سپس به تهران ارسال شد که همه اینها زمان‌بر بود، در رابطه با علت حادثه کارشناس نظر داده است و متولیان حوزه‌های مربوطه در شرکت هواپیمایی کشوری و آسمان و هواشناسی نسبت به نظر کارشناس اعتراض داشتند و پرونده به هیات سه نفره کارشناسی‌ارجاع دادند و تا پایان هفته نظر هیات اعلام می شود و اینکه کدام نهاد به چه میزان مقصر بوده است تا پایان هفته روشن می شود.

پیگیری امضاهای طلایی در ایران خودرو

وی در مورد امضاهای طلایی برای فروش محصولات ایران خودرو در نمایندگی ها و مصونیت متهم این پرونده گفت: مصونیت برای کسی قائل نیستیم این پرونده ۵ متهم دارد ۳ نفر بازداشت هستند، روند تحقیقات در حال انجام است و در مسیر تحقیقات افراد بیشتری اگر تحت تعقیب قرار گرفتند اطلاع رسانی می شود.

سخنگوی قوه قضائیه ادامه داد: در خصوص ورود قوه قضائیه به موضوع اردوگاه باهنر گفت: سازمان بازرسی کل کشور به موضوع اردوگاه باهنر ورود کرده و گزارشی را در این رابطه ارسال کرده است.

اسماعیلی در پاسخ به این سوال که اخیرا معاون بانک مرکزی که پرونده ای هم در قوه قضائیه دارد اعلام کرده ورود به موضوعات ارزی حسب دستور دولت بوده است و اخیرا هم رییس بازداشتی خصوصی سازی چنین چیزی را اعلام کرده است نظر شما در این رابطه چیست؟ گفت: در ارتباط با پرونده بانک مرکزی توضیحات دولت در شفاف شدن این پرونده اثر گذار است و به دنبال این هستیم در این پرونده توضیحات مکتوب دولت را داشته باشیم و استقبال می کنیم البته نه از مجرای رسانه بلکه در دادگاه؛ اینکه دولت به معنای عام و رییس جمهور به معنای خاص مطالبی را بگویید استقبال می‌کنیم.

وی در خصوص آخرین وضعیت پرونده برادر معاون اول رئیس جمهوری گفت: پیشتر اشاراتی در این رابطه شده و اجازه بدهید این هفته که هفته تکریم دولت است به این مسایل نپردازیم.

اسماعیلی در رابطه با اینکه اخیرا یک نماینده مجلس از فساد سیستماتیک فوتبالی خبر داده آیا پرونده فساد فوتبالی به قوه قضاییه ارسال شده، گفت: در رابطه با برخی فوتبالیست ها قرارداد ها و شرط بندی ها پرونده‌هایی داریم اما اینکه فساد سیستماتیک باشد حسب نماینده ای که چنین چیزی گفته، نداریم.

وی در پاسخ به سوالی در رابطه با ادعای زاکانی در صدا و سیما مبنی بر متهم بودن قوای سه گانه و ارزیابی‌اش از ارائه تریبون به زاکانی در صدا و سیما و اظهارات وی در مورد زمین خواری‌های لواسان چیست؟ گفت: ما معتقد هستیم بهترین راهکار برای مقابله با مفاسد اجرای قانون است و هیچ مسیری را بهتر از اجرای قانون در مقابله با مفاسد نمی شناسیم. هر کسی از وقوع مفاسدی اطلاعی دارد اطلاعات خود را به مراجع قضایی بدهد. موضوعاتی که اثبات نشده و صحت و سقم آن معلوم نیست از رسانه‌ای شدن آن اجتناب کنیم. توصیه ما به گوینده‌ها و رسانه‌ها این است و فرقی نمی‌کند گوینده یا رسانه چه کسانی باشند.

وی افزود: آنچه موجب اطمینان و اعتماد مردم می‌شود اقدام در مقابله با فساد است نه اعلام آن. اعلام عمومی فساد اعتماد آور نیست بلکه آسیب زا است اما برخورد با مفسدین اعتماد آور است. اگر به دنبال ایجاد اعتماد در جامعه هستیم مطالب را منعکس کنیم. اجازه بدهند ما با مفسدین برخورد کنیم و به مردم گزارش دهیم. وعده می‌دهم در یکی از جلسات ان شاءالله گزارش مبسوطی از ارقامی که با پیگیری های قضایی به بیت المال برگشته است ارائه خواهیم داد تا مردم ببینند اقدام یعنی چه؟ با اعلام، مشکلی حل نمی شود و اعتمادی ایجاد نمی شود.

وی در رابطه با اینکه آیا ادعای آمریکا در رابطه با توقیف نفتکش حاوی نفت آدریان اعتبار دارد؟ گفت: آنچه در مورد کشتی نفتکش ایران اتفاق افتاد یک دزدی دریایی و مغایر با همه قوانین بین المللی بود و از روز اول این اقدام را محکوم کردیم و سایر ادعاهایی را که احتمالا از مدعیان حقوق بشر انجام شود را محکوم می کنیم. هیچ اتهامی را نتوانستند از نظر حقوقی به این کشتی و خدمه آن وارد کنند.

اسماعیلی در پاسخ به سوالی در رابطه با بازداشت رییس سازمان تدارکات پزشکی هلال احمر، عنوان کرد: اصل این خبر را تایید می‌کنیم هم به لحاظ اقداماتی که در حوزه واردات دارو با تخصیص ارز دولتی انجام شده و هم در نحوه واردات دارو و گران نمایی داروها موضوعاتی مطرح شده و هم برخی از داروهای وارداتی با ارز دولتی، با نرخ ارز آزاد در بازار به فروش رفته است، پرونده‌ای تشکیل شده است و مدت زیادی نگذشته و اخیرا تعدادی از افراد بازداشت شده اند و پرونده هنوز در مرحله تحقیقات مقدماتی است. یکی از چالش‌های ما موضوع دارو و سلامت مردم است چه در این پرونده و چه در سایر پرونده‌های دارویی همکاران ما اهتمام جدی دارند و ان شاءالله رسیدگی‌ها به نحو شایسته انجام شود.

سخنگوی قوه قضاییه در رابطه با موضع قوه قضاییه در پرونده بانک مرکزی و معاون سابق بانک و ادعای وی در یکی از مصاحبه هایش مبنی بر اینکه هر چه انجام شده بر اساس دستور دولت بوده است، گفت: در ارتباط با پرونده بانک مرکزی معتقد هستیم توضیحات دولت در شفاف شدن پرونده موثر است و ما به دنبال این هستیم که توضیحات مکتوب دولت را داشته باشیم. دولت محترم توضیحات خود را به دادگاه ارائه بدهند. داوری را دادگاه انجام می دهد. اینکه دولت توضیحاتی را ارائه دهد قطعا استقبال می‌کنیم. شفافیت فارغ از اینکه نتیجه چه باشد تاثیرگذار است.

اسماعیلی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا در رابطه با فروش، در شرکت ایران خودرو معاونت فروش شرکت هم که ادعای مصونیت دارد جزء متهمان پرونده هستند؟ گفت: ما برای هیچ کس مصونیت قائل نیستیم و خط قرمزی نمی شناسیم. این پرونده تا امروز 5 متهم دارد. 2 متهم آزاد و 3 متهم بازداشت هستند. روند تحقیقات در حال انجام است. اینکه افرادی در آینده تحت تعقیب قرار می گیرند یا نه در آینده مشخص خواهد شد. در توضیحات کلی تقاضای ما از اصحاب رسانه این است که اگر کسی بازداشت شد حتما نگوییم که بازداشت شده است. در بازداشت قضایی دو مرحله داریم. یک مرحله توجه اتهام به متهم و مرحله بعد وجود دلایل برای اثبات اتهام است. توجه اتهام، چیزی جز اثبات دلایل اتهام است. اینکه کسی بازداشت شد حتما باید خبر آن منتشر شود و تایید و تکذیب را از مقامات بگیریم درست نیست. اجازه بدهیم وقتی فرد محکوم شد گفته شود.

اسماعیلی در رابطه با آخرین وضیعت پرونده گندم‌های آلوده در گلستان، گفت: این پرونده جدید است و در پی گزارشات به دنبال افزودن مواد خارجی به محموله های گندم واصل شد. مرجع قضایی ورود کرد و ادعا تایید شد. هم در آن شهرستان و هم در مرکز استان افرادی بازداشت شدند. اقدام به موقع دستگاه قضایی موجب شد این گندم‌ها قبل از ورود به چرخه غذایی مردم توقیف شد و هیچ گندم آلوده‌ای وارد سبد غذایی مردم نشده است. اقدام مجرمانه و خیانت گرانه‌ای صورت گرفته و این پرونده کمتر از یک هفته است که تشکیل شده و جزئیات آن تکمیل نشده است.

در مورد سگ گردانی نهادهایی مانند شورای تامین باید تصمیم بگیرند

وی در مورد سگ گردانی در خیابان ها گفت: برخورد قوه قضاییه تابع قوانین و مقررات است و هر جایی که فعل انجام شده جرم باشد با آن برخورد می‌کنیم و در این مورد دستگاه های که تصمیمات کلی می گیرند مانند شورای تامین باید تصمیم بگیرند.

سخنگوی دستگاه قضا در خصوص ماجرای آزادی مازیار ابراهیمی از متهمان ترور دانشمندان هسته‌ای گفت: وزیر اطلاعات قول داده در این رابطه اطلاع رسانی کند. اما آنچه من می‌گویم این است که ما باور کنیم انگلیس خبیث و بی بی سی دلش به حال مردم و جامعه ما نمی‌سوزد و در پازلی که آنها طراحی می‌کنند بازی نکنیم و او اهداف فریبکارانه خود را تعقیب می‌کند. این فرد بعد از آزادی مدت‌ها ایران بوده و رفته خارج و برگشته است. اگر این فرد شکایتی از ضابطین داشته باشد، قوه‌قضائیه برابر ضوابط به شکایات رسیدگی می‌کند.

اسماعیلی در خصوص انتشار یک فایل صوتی از عکاس زندانی و اعلام اعتراف تحت فشار گفت: اینکه زندانیان با خانواده‌هایشان تماس می‌گیرند یک امر کلی و پذیرفته شده است و فرد هم در تماس ممکن است اکاذیبی را ادعا کند و آیا این ادعا که تحت فشار هستم درست است؟‌ رسیدگی‌های‌ ما قانونی است و هیات‌های نظارت بر حقوق شهروندی با تاکید رییس قوه قضاییه فعال تر شدند و با افراد بازداشتی صحبت می کنند و چنانچه هر بازداشتی شکایت داشته باشد، ساز و کار قانونی برای بررسی وجود دارد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا مدعی العموم در رابطه با مطالب توهین آمیز ریاست سابق قوه قضاییه در نامه اخیر به آیت الله یزدی ورود کرده، گفت: امور مربوط به روحانیت تشکیلات قضایی خود را دارد و بنده سخنگوی قوه قضاییه هستم.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

وبگردی