به گزارش رکنا،این طرح که توسط «باربارا لی»، «دیوید پرایس» و «جان شاکوسکی»، نمایندگان دموکرات آمریکایی ارائه شده از دولت ترامپ می‌خواهد علاوه بر بازگشت به برجام تدابیری فوری برای کاستن از تنش‌ها با ایران به کار گرفته و از روش‌های دیپلماتیک برای رفع سایر چالش‌ها با ایران استفاده کند.

«باربارا لی» گفت: «سیاست ترامپ در قبال ایران مسئول این بحران خودساخته است. به عنوان فردی که نقشی کلیدی در ایجاد حمایت از برجام در کنگره داشتم می‌گویم نومیدانه است خودمان را در وضعیتی که به نحو خطرناکی به درگیری نظامی با ایران نزدیک است ببینیم.»

این نماینده کنگره اضافه کرد: «ما نیازمند تعامل دیپلماتیک جدید و مداوم داریم تا ما را از مسیر جنگ دور کرده و به مسیر صلح و دیپلماسی برگرداند. این چیزی است که این قطعنامه خواستار آن است.»

در ادامه گزارش فارس آمده است ،«دیوید پرایس» هم اقدام ترامپ در خروج از برجام را مقصر شدت گرفتن تنش‌ها با ایران معرفی کرده و درباره قطعنامه مذکور گفته است: «این قطعنامه پیامی قوی از کنگره به دولت می‌فرستد: ما باید به برجام برگردیم و باید به تعامل معنادار دیپلماتیک برگردیم- صلح، امنیت و رهبری ایالات متحده در معرض خطر قرار گرفته است.»

دولت ترامپ ۱۸ اردیبهشت‌ماه سال گذشته به طور یکجانبه آمریکا را از برجام خارج و تحریم‌های معلق‌شده به موجب این توافق را علیه ایران احیا کرد. این تحریم‌ها از مردادماه و آبان‌ماه سال گذشته اجرایی شده‌اند.

واشنگتن بعد از خروج از برجام در راستای سیاستی موسوم به «فشار حداکثری» به اقداماتی تحریک‌آمیز مانند قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمان‌های اصطلاحاً تروریستی، اعزم یک ناوگروه، چند بمب‌افکن بی‌-۵۲ و چند جنگنده اف-۲۲ به منطقه رو آورده است.

جمهوری اسلامی ایران بعد از خروج آمریکا از برجام یک سال «صبر راهبردی» را در دستور کار قرار داد و به طرف‌های توافق هسته‌ای به ویژه کشورهای اروپایی که وعده جبران خروج آمریکا را می‌دادند مهلت داد به تعهدات خود ذیل توافق هسته‌ای عمل کنند.

با گذشت یک سال و محقق نشدن وعده‌های اروپا، شورای عالی امنیت ملی ایران در بیانیه‌ای روز ۱۸ اردیبهشت‌ماه به طرف‌های توافق هشدار داد در صورتی که ظرف ۶۰ روز به تعهدات خود در زمینه‌های نفتی و بانکی عمل نکنند ایران طبق مفاد برجام، از تعهدات خود ذیل این توافق خواهد کاست.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

وبگردی