به گزارش رکنا به نقل از فارس، عصر روز گذشته نشست پرسش و پاسخ به مناسبت نهم دی‌ماه در دانشگاه یاسوج با حضور حجت‌الاسلام هادی صادقی معاون فرهنگی قوه قضائیه برگزار شد.

در این نشست معاون قوه قضاییه با اشاره به این که ذاتا فردی دانشگاهی هستم اظهار کرد: خودم را میهمان قوه قضاییه می دانم چرا که از دانشگاه آمده‌ام و تعلق به دانشگاه دارم.

برخی واژه‌ها را برای برجام به کار نبریم

این مسؤول با بیان اینکه امروز در دانشگاه‌ها فراوان از شبهات شنیده می‌شود تصریح کرد: وقتی شبهه‌ها زیاد می شوند گاه باورمان می‌شود لذا باید با افراد آگاه ارتباط داشته باشیم.

معاون فرهنگی قوه قضاییه در ادامه افزود: باید در مورد فتنه‌های آتی آگاهی لازم را داشته باشیم چرا که دشمن کار خود را تعطیل نمی‌کند.

وی در ادامه در پاسخ به پرسش‌های برخی دانشجویان با بیان اینکه نباید از برخی واژه‌ها حتی برای برجام استفاده کرد افزود: هر چند در برجام اشکالات فراوانی هست و سهل‌انگاری‌هایی از روی عجله در آن انجام شد اما مستحق گرفتن برخی عناوین نیست.

صادقی گفت: آقای ظریف به تازگی به این نکته اشاره کردند که اگر الان با آمریکا مذاکره می کردیم سخت‌گیری بیشتری داشتیم.

ضعف در روابط عمومی قوه قضاییه

وی در پاسخ به سؤالی که چرا اخبار قوه قضاییه بسیار ضعیف به گوش مردم می‌رسد و انعکاس خوبی ندارند افزود: خود من نیز همین گفته شما را قبول دارم که ضعیف عمل می‌کنیم اما حجم برخی پرونده‌ها بسیار سنگین است و پرونده اخیر مفاسد اقتصادی 100 جلد بوده و زحمات زیادی برای تنظیم آن‌ها کشیده شده است اما مشکل این است که اگر از خود مفاسد اقتصادی 100 خبر شنیده می‌شود از اجرای حکم تنها یک خبر شنیده می‌شود.

این مسؤول در قوه قضاییه علاوه بر ضعف در روابط عمومی قوه قضاییه بخشی از ضعف‌ها را در ارائه اخبار مربوط به برخوردها را به خود رسانه‌ها دانست و گفت: رسانه‌ها معمولا به دنبال اخبار زرد می‌روند اما خبرهای برخوردها با جرائم انگار چندان مشتری نزد خبرنگاران ندارد.

وی بخشی از ضعف را مربوط به اطلاع رسانی ضعیف در دستگاه قضایی دانست و بخش دیگر را هم معذوراتی ذکر کرد که این دستگاه در اعلام اخبار دارد و در همین خصوص گفت: اگر اجازه رهبری معظم انقلاب نبود در همین پرونده‌های اخیر حق انتشار برخی اخبار را نداشتیم.

دلیل تشکیک در پرونده 3 هزار میلیاردی

معاون فرهنگی قوه قضاییه به نمونه‌ای از پرونده‌ها و اطلاع‌رسانی در مورد آن‌ها اشاره کرد و گفت: در پرونده 3 هزار میلیاردی چند نفر محکوم شدند و اعدامی هم در پرونده داشتیم خود سه هزار میلیارد تومان که برگشت خورد جرائم آن هم برگشت خوردند اما چون خاوری یکی از مرتبطین با این پرونده فراری است همه فکر می‌کنند اتفاقی نیفتاده است.

صادقی در پاسخ به سؤال دانشجویی که چرا تنها با مردم برخورد می‌شود و با دولتی‌ها برخورد نمی‌شود اظهار کرد: با مسؤولان هم در جای خود برخورد می‌شود که در مسئله ارز و سکه در حال رسیدگی به پرونده برخی مسؤولان هستیم و دادرسی آن تمام شده و به اتهامات معاون بانک مرکزی و همچنین رئیس سابق بانک مرکزی رسیدگی می‌شود و ممنوع‌الخروج هستند و دادخواست به دادگاه می‌رود.

برخورد ظریف با اظهارات ظریف

این مسؤول در قوه قضاییه به پرونده برادر رئیس‌جمهور و برادر معاون رئیس‌جمهور هم اشاره کرد و گفت: این پرونده‌ها هم مفتوح بوده و در حال پیگیری هستند و پرونده برادر معاون رئیس‌جمهور سنگین است و می‌دانید که پرونده‌های مرتبط با بانک‌ها پیچیده و تو در تو هستند و رسیدگی به آن‌ها سخت است.

وی با بیان این که پرونده این افراد در دادگاه انقلاب نیست اظهار کرد: این پرونده‌ها روال طبیعی خود را طی می‌کنند و ربطی به مسائل اخیر ندارند.

صادقی در پاسخ به سوال دانشجویی که آیا به دلیل اظهارات ظریف وزیر امور خارجه نباید در دادگاه رسیدگی شود اظهار کرد: برخورد با ظریف قدری ظریف است و ما هم با ظرافت برخورد کردیم.

وی در خصوص موضوع پولشویی مطرح شده از سوی ظریف اظهار کرد: قانون مبارزه با پولشویی داریم و شورای عالی پولشویی فعال است که مشتمل بر 5 وزیر بوده و مسوولیت آن با وزیر اقتصاد است.

صادقی ادامه داد: هر کسی اطلاعاتی در مورد پولشویی دارد باید اطلاعات خود را به دبیرخانه بدهد و وظیفه ظریف این است که اطلاعات خود را در دولت پیگیری کند تا از طریق شورای عالی مبارزه با پولشویی به قوه قضاییه ارسال کنند.

معاون فرهنگی قوه قضاییه در ادامه اظهارات خود را با بیان اینکه برخی در بیرون از کشور به دنبال بهره‌برداری از چنین اظهاراتی هستند خاطرنشان کرد: باید پاسخ این اظهارات برای اذهان عمومی داده شود و خود آقای ظریف هم منظور خود را قاچاق‌‌های میلیاردی کالا بیان کرده است.

حصر کاملا قانونیست

وی در خصوص حصر سران فتنه هم با بیان این که نمونه‌هایی از حصر را در دوران پیامبر داشته‌ایم گفت: سه نفر از فرمان رسول خدا برای حضور در جنگ تبوک سرپیچی کردند و به نبرد نرفتند و از سوی پیامبر و یاران پیامبر و حتی همسرانشان حصر اجتماعی شدند.

صادقی ادامه داد: شورای عالی امنیت ملی برای امنیت کشور این کار را کرد و کاملا هم قانونی است اما این که آیا باید مجازات شوند بحث دیگری است.

وبگردی