حجتی در مجلس: ممنوعیتی برای واردات محصولات تراریخته نداریم
رکنا: وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه ممنوعیتی برای واردات محصولات تراریخته وجود ندارد، در عین حال گفت که براساس قوانین و مقررات موجود نسبت به واردات این نوع محصولات نظارت میشود.
به گزارش رکنا، محمود حجتی در جلسه علنی صبح امروز (سهشنبه) مجلس و در پاسخ به سوال نادر قاضی Judge پور و علیرضا محجوب درباره علت عدم جلوگیری از ورود محصولات تراریخته به کشور اظهار کرد: در سال ۸۸ قانونی به نام قانون Law ملی ایمنی زیستی به تصویب مجلس رسید. طبق ماده ۲ این قانون کلیه امور مربوط به تولید، رهاسازی، صادرات، عرضه، فروش و استفاده از موجودات تغییر شکل یافته ژنتیکی مجاز و دولت مکلف شد تمهیدات لازم را از طریق بخش خصوصی فراهم کند.
وی اضافه کرد: همچنین طبق قانون برنامه ششم ماموریت هرگونه رهاسازی محصولات تراریخته در چارچوب قانون ایمنی زیستی و با رعایت مقررات بینالمللی به تصویب رسید و دولت موظف است آزمایشات لازم را انجام دهد و اطلاع رسانی کند که چه محصولاتی تراریخته است.
حجتی با بیان اینکه در ایران تولید محصولات تراریخته را نداریم، اضافه کرد: اما در چارچوب قوانین و مقررات واردات این نوع محصولات را داریم و ممنوعیتی در این زمینه وجود ندارد اما باید در فرایند واردات نظارت شود.
وزیر جهاد کشاورزی در بخش دیگری از اظهاراتش خاطرنشان کرد: در ارتباط با برخی محصولات آنچه مربوط به خوراک دام و محصولات واسطهای است، به وزارت جهاد کشاورزی مربوط است اما آنچه مربوط به غذا و محصول نهایی است، الزامات قانونیاش باید از سوی وزارت بهداشت رعایت شود.
حجتی در ادامه با بیان اینکه در دنیا ۱۸۵ میلیون هکتار از اراضی زیر کشت محصولات تراریخته است، خاطرنشان کرد: عمده اینها در آمریکای شمالی و جنوبی متمرکز است.
وی همچنین گفت: یکی از محصولات عمدهای که ما به کشور وارد میکنیم دانه سویاست که باید مشمول نظارت شود. حدود ۷۸ درصد از سویای تولیدی جهان تراریخته و تنها ۲۲ درصد غیر تراریخته است اما تقریبا صددرصد سویایی که در مبادله جهانی وجود دارد تراریخته است.
حجتی یادآور شد: گاهی به ما میگویند محصول غیر تراریخته بیاورید. یکی از وابستگیهای ما که امیدواریم کم کم کاهش پیدا کند روغن و دانههای روغنی است که درجه خودکفایی ما در سال ۹۲، شش هفت درصد بوده و الان به ۱۶ درصد رسیده است. سویا و دانه سویا که روغن آن عمده مصرف ما را تشکیل میدهد محصولی است که آنچه در تجارت جهانی انجام میشود صددرصد تراریخته است. ما ناچار از واردات آن هستیم و قانون هم نگفته آن را وارد نکنید. در مورد ذرت هم همین وضعیت وجود دارد. در دنیا ۱۲۹ رقم ذرت تراریخته تولید میشود و ۲۲ رقم توسط کمیتههای ما مجوز داده میشود. ما بنا به دلایلی ناچار از وارداتیم و باید ببینیم آیا اعمال قوانین و مقررات میشود یا نه.خواندنی های رکنا را در اینستاگرام دنبال کنید
ارسال نظر