فیصل مقداد: دمشق باعث تعویق نشست سران آفریقا و اسرائیل در توگو شد
رکنا: تا زمانی که جمهوری توگو نشست سران کشورهای آفریقایی با رژیم صهیونیستی را که قرار بود ماه آتی میلادی برگزار شود، به تاخیر نینداخته بود، تمامی ارزیابیهای اسرائیل و در راس همه آنها وزارت خارجه این رژیم تایید میکرد که با وجود تمامی تلاشهای کشورهای عربی و آفریقایی برای عدم برگزاری، این نشست برگزار شده و اسرائیل به اهداف خود خواهد رسید و بازگشت این رژیم به قاره آفریقا مسالهای غیرقابل تردید و تمام شده است.
رکنا سیاسی: به نقل از شبکه خبری المیادین، تمامی این ارزیابیها شکست خورد و گزینههای دیپلماتیک مصر، مراکش، آفریقای جنوبی، نیجریه و تشکیلات خودگردان فلسطین که رسانههای اسرائیلی میگویند که در راستای ناکام گذاشتن تلاشهای این رژیم برای تقویت جایگاهش در قاره آفریقا فعالیت میکند، پیروز شدند.
فیصل مقداد، معاون وزیر امور خارجه سوریه در این رابطه به المیادین گفت: این مساله پیروزی مهمی برای دیپلماسی سوریه محسوب میشود که سفارتش در نیجریه اولین طرفی بود که طی یادداشتی از جمهوری توگو خواست مانع از حضور و مشارکت اسرائیل در نشست آتی شود.
مقداد گفت: این اقدام نشان میدهد که سوریه منزوی نیست و تلاشهای ما به عنوان بخشی از تلاشهای کشورهای متعدد آفریقایی در ناکام گذاشتن سیاستهای اسرائیل در آفریقا تاثیر داشته است، سوریه با دوستان خود در آفریقا که بسیار هم هستند، رایزنی کرد و ما تمامی سفارتخانههایمان در آفریقا را ملزم به انجام رایزنیهای لازم جهت مقابله با نفوذ اسرائیل در این قاره کردیم به ویژه که اسرائیل از تبعیض نژادی در این قاره حمایت میکرد و هنوز هم اراضی مردم ما را در فلسطین و جولان در اشغال خود دارد.
معاون وزیر امور خارجه سوریه افزود: سوریه همچنان به رایزنی با دهها کشور جهان و به شکل خاص با آفریقا که در طول تاریخ از مساله فلسطین در مقابل اشغالگری اسرائیل حمایت کرده، رایزنی میکند.
محمد ابوسریه، کاردار سفارت سوریه در نیجریه نیز در گفتوگو با المیادین گفت: به تاخیر افتادن نشست سران از سوی جمهوری توگو پیروزی دیپلماسی سوریه و فلسطین و هر کشور عربی با شرافت و نیز محور مقاومت است.
ابوسریه افزود: داستان از اواخر سال گذشته میلادی آغاز شد، قرار بود نشست اقتصادی سران کشورهای غرب آفریقا (اکواس) در پایتخت نیجریه برگزار شده و در آن ۱۵ گروه اقتصادی غرب آفریقا شرکت کنند، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی نشست مقدماتی برای آن در پایتخت لیبریا برگزار کرد که این امر به منزله ورود اسرائیل به آفریقا و موفقیت این رژیم در عادی سازی روابط بود.
کاردار سفارت سوریه در نیجریه افزود: ما با یک دشمن مشترک مواجه هستیم این اقدام ابتدا به صورت یکجانبه انجام شد اما سپس به شکل تلاشهای مشترک برای رایزنی با سفارتهای کشورهای عربی – اسلامی ادامه یافت.
وی ادامه داد: سفارت سوریه در پایتخت لیبریا یادداشتی به چند سفارت آفریقایی از جمله سفارت توگو در نیجریه ارسال کرده و موضعگیری دولت سوریه را در چند مورد از جمله عدم قانونی بودن نشست کشورهای آفریقایی و اسرائیل در توگو شرح داد. برگزاری این نشست به حمایت اعضای اتحادیه آفریقا از آن به اتفاق آراء نیاز دارد و در صورتی که این اتفاق آراء حاصل نشود برگزارکنندگان آن باید موضعگیری رسمی داشته و توضیح دهند که موضعگیریشان درخصوص مقابله با هرگونه اقدام غیرقانونی در آینده بدون اتفاق آراء کشورهای آفریقایی چگونه خواهد بود زیرا این امر به این معناست که اسرائیل به هدف خود برای عادی سازی روابطش با کشورهای آفریقایی دست یافته است و این مسالهای خطرناک و غیرقانونی علیه مساله فلسطین است.
وی افزود: برگزاری نشست سران کشورهای آفریقایی و اسرائیل در توگو سرآغاز بزرگی در روابط آفریقا با کشورهای عربی است و اسرائیل را از به رسمیت شناختن حقوق فلسطینیها و بازگرداندن اراضیشان، عقب نشینی از جولان و تمامی اراضی عربی اشغال شده، معاف میکند.
ابوسریه ادامه داد: ما در ارسال یادداشتی که طی آن شروط قانونی خود را توضیح داده بودیم، موفق بودیم و در آن یادداشت توضیح دادیم که برگزاری چنین نشستی متناسب با قوانین و شروط اتحادیه آفریقا نیست.
کاردار سفارت سوریه در نیجریه تصریح کرد: مسالهای که همه چیز را برهم زد، دیدار نتانیاهو با رئیسجمهور توگو در حاشیه نشست سران در لیبریا بود. در این دیدار درباره یادداشت سفارت سوریه گفتوگو شد ما از اینکه روزنامههای اسرائیلی این یادداشت را منتشر کردند، تعجب کردیم.
وی افزود: پیروزی دیپلماسی سوریه در لغو نشست سران آفریقا – اسرائیل دستاورد مهمی در تمامی سطوح و برگزاری آن به منزله یورش اسرائیل به قاره آفریقا بود زیرا قرار بود در آن نتانیاهو با بیش از ۲۰ تا ۲۵ رئیسجمهور کشورهای مختلف آفریقایی دیدار و گفتوگو کند.
دکتر احمد فواد انور، استاد زبان و ادبیات عبری در دانشگاه اسکندریه در زمینه تعلیق در برگزاری این نشست دو علت ذکر کرد، اول تظاهرات گستردهای که از چند روز قبل در پایتخت توگو علیه رئیسجمهور این کشور به راه افتاد و دوم اینکه اتحادیه عرب کمیتهای به ریاست دبیرکل اتحادیه برای مقابله با نفوذ اسرائیل در قاره آفریقا تشکیل داد و در آن جیبوتی، رئیس دوره فعلی و اردن، رئیس دوره فعلی در سطح وزرای خارجه، فلسطین، مصر به عنوان عضو شورای امنیت عضویت دارند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر