اسپری و ادکلن‌ تشدیدکننده عوارض پوستی و ریوی

به گزارش رکنا، یک فوق تخصص ریه گفت: استفاده از اسپری و ادکلن باعث بروز عوارض پوستی و ریوی می شود گاز موجود دراسپری ها و ادکلن‌ها برای سلامتی و محیط ‌زیست مضر هستند.

صمد قدرتی از تاثیر منفی بوی عطر‌ها، ادکلن‌ و اسپری های موجود در بازار بر بافت قسمت‌های مختلف بدن خبر داد و گفت: عوارض پوستی و ریوی شایع‌ترین اثرات استفاده از این مواد هستند.

او اظهار کرد: این مواد در کوتاه ‌مدت می توانند با افزایش تحریک‌پذیری مجاری هوایی فوقانی و تحتانی با علائمی مثل خارش، عطسه ، آب ریزش بینی و سرفه و همچنین در بلندمدت نیز با علائمی مثل تنگی ‌نفس و خس‌ خس سینه خود را نشان دهند.

وی با بیان اینکه تاثیر منفی این مواد در افرادی که زمینه بیماری های ریوی و آلرژی دارند، بیشتر است، افزود: این حساسیت‌ها در افراد مبتلا به انواع بیماری های آلرژیک پوستی، ریوی و گوارشی و همچنین افراد دارای سابقه بیماری آسم شایع‌تر است.

این متخصص با اشاره به اینکه حساسیت‌پذیری مجاری هوایی با افزایش سن تغییر می کند، عنوان کرد: هرچه تعداد دفعات استفاده و مدت تماس با این‌گونه مواد بیشتر باشد، خطرات و عوارض ایجاد شده بر اثر استفاده از این مواد نیز افزایش خواهد یافت.

قدرتی با اشاره به اینکه اسپری های خوشبو‌کننده دهان نیز از این امر مستثنی نیستند، گفت: استفاده از این نوع اسپری ها نیز عوارض مشابهی را برای افراد به دنبال خواهد داشت.

ترکیبات مضر مورد استفاده در اسپری ها

این متخصص ریه با اشاره به ترکیبات مضر مورد استفاده در اسپری ها بر سلامتی افراد تصریح کرد: عطر‌ها، ادکلن‌ها و اسپری ها علاوه بر ماده خوشبوکننده، حاوی یک ماده حلال و یا نگهدارنده مثل الکل، گاز کلر فلورو کربن (اصطلاحاً گاز یخچال) و یا موارد مشابه هستند تا بتوانند ماده خوشبو کننده و یا ضدعفونی کننده را در یک حجم خاص به صورت محلول نگه دارند و در هنگام فشار دادن به شکل گاز خارج شوند.

وی اظهار کرد: بوی اسپری ها و عطر‌ها توسط سلول‌های بویایی موجود در مخاط بینی درک می شوند و تحریک شدن این سلول‌ها باعث آزاد شدن مواد التهابی و جریان یافتن آنها در داخل رگ‌ها و رسیدن آنها به سلول‌های عضلانی مجاری تنفسی فوقانی و تحتانی می شود.

این پزشک، گازهای موجود در داخل اسپری ها و ادکلن‌ها را هم برای سلامتی و هم برای محیط ‌زیست مضر دانست و افزود: گاز کلرفلوروکربن استفاده شده در این اسپری ها، آسیب‌های جبران‌ ناپذیری به لایه ازن نیز می رساند.