فرق گیاه دارویی با داروی گیاهی

به گزارش رکنا، نعمت‌اله مرادی متخصص طب سنتی گفت: گیاهان دارویی و داروهای گیاهی تفاوت دارند.

وی ادامه داد: گیاهان دارویی مثل زیره، رازیانه، هل یا دارچین گیاهانی هستند که برخی خواص درمانی آن‌ها که عمدتاً بی‌ضرر یا کم‌ضرر هستند، به اثبات رسیده است اما داروهای گیاهی حاصل تبدیل برخی گیاهان به دارو در کارخانه‌های داروسازی و طی فرآیندی خاص و استریل هستند.

مرادی  ادامه داد: با این توضیحات و ذکر تفاوت گیاهان دارویی و داروهای گیاهی باید گفت که عطاری‌ها تنها حق فروش گیاهان دارویی را دارند، گیاهانی که تعدادشان مشخص است و طی سالیان دراز فواید و بی‌عارضه یا کم‌عارضه بودنشان به اثبات رسیده است.

این متخصص طب سنتی تصریح کرد: عطاری‌ها باید گیاهانی مثل گل گاوزبان که اثر درمانی‌اش برای تقویت اعصاب یا زیره برای درمان نفخ که براساس تجربه‌های طولانی و نسل به نسل منتقل شده است را به فروش برسانند.

گیاهان دارویی هم ضرر دارد

وی افزود: مسلم است که مصرف بی‌رویه و بیش از حد نیاز هر نوع خوراکی اعم از گیاهی یا شیمیایی می‌تواند برای بدن ضرر داشته باشد، بنابراین این گیاهان دارویی هم باید به موقع و به طور صحیح مصرف شوند.

مرادی با اشاره به این‌که حدود ۹۵ درصد از داروهای گیاهی عضو لیست داروهای بدون نیاز به نسخه هستند، ادامه داد: به این معنی که می‌توان آن‌ها را بدون نسخه از داروخانه‌ها تهیه کرد و تقریباً عوارض خاصی پس از مصرف در پی ندارند.

این متخصص طب سنتی بیان کرد: پنج درصد باقی‌مانده که به علت مصرف نابه‌جا عوارض دارند را باید با نسخه از داروخانه‌ها تهیه کرد.

آمار داروی گیاهی در داروخانه ها

وی ادامه داد: در حال حاضر حدود ۱۵۰ داروی گیاهی عضو لیست داروهای بدون نیاز به نسخه در داروخانه‌های ایران و حدود ۲۰۰ گیاه دارویی در عطاری‌ها وجود دارد.

مرادی تأکید کرد: عطاری فقط و فقط محل فروش گیاه دارویی تغییر شکل نیافته بوده نه محل تشخیص و درمان بیماری یا فروش داروهای دست‌ساز، قرص، کپسول، شربت یا حتی گیاه پودرشده.

کدخبر: 791676 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟