خطر سرطان پستان در چه زنانی بیشتر است؟

سرطان پستان زنگ خطر برای خانم هاست. خانم ها باید چند ماه یک بار برای چکاپ به متخصص زنان مراجعه کنند تا از سرطان پستان در امان بمانند. رییس بیمارستان ولیعصر(عج) عنوان کرد: احتمال بروز سرطان پستان در10 تا 20 درصد از زنان باردار و شیرده بیشتر است. ابتلا به سرطان پستان با بالا رفتن سن ازدواج افزایش می یابد. سرطان پستان در دوران بارداری نیز بسیار شایع است.

به گزارش رکنا ، یک فوق تخصص خون آنکولوژی با بیان اینکه احتمال بروز سرطان پستان در بارداری و شیردهی در زنان زیر 30 سال، 10 تا 20 درصد است، گفت: اگر بیماری در سه ماهه اول تشخیص داده شود سقط جنین انجام می‌شود اما در سه ماهه دوم بارداری، ادامه درمان مانعی ندارد.

بروز سرطان پستان در بارداری

دکتر غلامرضا توگه عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به بروز سرطان پستان در بارداری گفت: این مسئله شاید در نگاه اول شایع نباشد اما با توجه به تغییر فرم زندگی، بالا رفتن سن ازدواج و به تبع آن افزایش سن بارداری در آینده، تعداد بیشتری از زنان در دوران بارداری به سرطان پستان مبتلا خواهند شد.

وی افزود: احتمال ابتلا به سرطان پستان در حاملگی و شیردهی در زنان زیر 30 سال، 10 تا 20 درصد است اما در نگاه کلی و در تمام زنان در معرض خطر 1 تا 3 درصد احتمال دارد زنان در دوران بارداری و شیردهی به سرطان پستان دچار شوند.

تغییرات پستان در دوران بارداری و شیردهی

رئیس بیمارستان ولیعصر(عج) گفت: در دوران بارداری و شیردهی به علت پرخون شدن، پرشیر شدن پستان‌ها، امکان تشخیص توده سخت است و با توجه به آناتومی عضو در دوره‌ها ممکن است توده با تست‌های شیری و یا توده‌های خوش خیم اشتباه گرفته شود و تشخیص بیماری به تعویق افتد.

وی ادامه داد: این تاخیر در تشخیص بیماری موجب پیشرفت بیماری و تعویق درمان می‌شود و پزشکان باید دقت کنند که نباید با توجه به وضعیت بیمار و تنها به توده‌های خوش خیم فکر کنند و کار تشخیص را متوقف کنند.

دکتر توگه گفت: در هنگامی که ما با سرطان در دوران بارداری مواجه می‌شویم مجاز به انجام برخی اقدامات تشخیصی زودهنگام بارداری مجاز به انجام هستیم اما در کارهایی که تشخیص که پزشک در انجام آن شک و تردید دارد، بهتر است انجام نشود.

سرطان پستان را به موقع درمان کنید

وی گفت: هیچ توجیهی برای تاخیر درمان وجود ندارد؛ چرا که بررسی‌ها نشان می‌دهد که هر ماه تاخیر در درمان 5 تا 10 درصد ریسک متاستاز را افزایش می‌دهد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به رایج‌ترین روش درمانی خاطرنشان کرد: بیشترین روش درمان که در این مرحله با آن درگیر هستیم استفاده از سقط درمانی است اگر سرطان در 3 ماهه اول بارداری تشخیص داده شود بهتر است جنین سقط و بعد از آن پروسه درمان طی شود اما اگر بیماری بعد از سه ماهه اول بارداری تشخیص داده شود از سقط استفاده نمی‌کنیم؛ چرا که وجود جنین در ادامه دوره درمان مشکلی ندارد.

این فوق تخصص خون و آنکولوژی افزود: گاهی اوقات ممکن است پدر ومادر به هر دلیلی اعم از ناخواسته بودن جنین و ... با انجام سقط موافق باشند و با توجه به بیماری مادر تقاضای انجام سقط داشته باشند که انجام سقط نیازمند تایید پزشک است. متاسفانه پزشکان با انجام آن موافقت می‌کنند اما باید توجه داشته باشند که سقط در سه ماهه دوم به بعد باعث ضرر رساندن به مادر می‌شود.

جراحی سرطان پستان

رئیس بیمارستان ولیعصر (عج) با اشاره به ترویج جراحی حفظ پستان در جراحی سرطان پستان گفت: در زمان بارداری انجام این عمل مشکل است و نباید برای انجام آن اصرار داشت؛ چرا که آناتومی عضو در شرایط مساعدی قرار ندارد و اگر قرار است جراحی حفظ پستان انجام شود باید توسط جراح دوره دیده و ورزیده انجام شود.

دکتر توگه در پایان خاطرنشان کرد: زنانی که در دوران بارداری و یا شیردهی به سرطان مبتلا می‌شوند باید طی دو سال تحت نظر باشند و طبق نظر پزشک معالج، هورمون درمانی قطع و اجازه بارداری به فرد داده می‌شود که طی این دو سال جلوگیری از بارداری ضروری است.

وبگردی