بهترین و موثرترین راه درمان گردن درد
سلامت رکنا : درد گردن را باید به موقع درمان کرد و از روش های موثر برای تقویت عضلات گردن استفاده کرد.
درد گردن یکی از مواردی است که مردم به شدت از آن شکایت میکنند. عضلات گردن معمولا به دلیل حرکات بد و نامناسب بدن دچار آسیب و درد میشود.
به گزارش رکنا ، گاهی اوقات گردن درد نشان دهنده یک مشکل جدی در فرد میباشد که این درد آنچنان شدید میشود تا جایی که فرد دچار ضعف در بازو و دست میشود و این درد کم کم به شانههای او نیز منتقل میشود.
کشیدگی عضلات گردن
درد گردن یکی از شکایتهای شایع است. عضلات گردن میتوانند در اثر پوزیشن نامناسب دچار کشیدگی شوند. بطور مثال زمانی که شما کامپیوتر یا موبایل خود را نگاه میکنید، درحالی که وضعیت نشستن و زاویه نگاه کردن شما صحیح نیست. آرتروز نیز یکی از دلایل شایع درد گردن است. در موارد نادر درد گردن میتواند نشانهای از یک مشکل جدیتر باشید.
در مواردی که درد گردن با بیحسی یا کاهش قدرت بازو و دستها همراهی دارد و یا بصورت یک درد تیر کشنده به سمت شانه بازو و دستها است باید به پزشک برای بررسی بیشتر مراجعه نمایید.
انواع گردن درد
1.گردن درد خفیف تا ملایم:
رایجترین انواع گردن دردهای خفیف تا ملایم معمولاً با انجام فعالیتهای خود مراقبتی ظرف مدت چند روز درمان میشوند. در بسیاری از موارد این درد نشانه مشکل گردن یا بیماری خاصی نیست و اغلب علت دقیق درد نیز نامعلوم است، به همین دلیل به آن درد نامعلوم گردن میگویند.
ولی در بسیاری از موارد دلیل آن پیچ خوردگى جزئی یا قرار گرفتن بدن در حالت نامناسب است و اغلب بدون نیاز به درمان گردن درد به طور کامل بهبود مییابد. توصیه کلی ما این است که گردن را حرکت دهید و فعال نگه دارید تا از خشک شدن آن جلوگیری کنید.
در برخی از موارد تا زمان از بین رفتن درد میتوان از مسکنها استفاده کرد، ولی اگر درد ادامه پیدا کند و بیشتر شود، به درمان گردن درد بیشتری نیاز خواهید داشت.
2.گردن درد حاد:
گردن درد حاد به صورت اتفاقی روی میدهد و معمولا ظرف دو سه هفته بهبود میبابد. منبع درد معمولا عضلات، لیگامانها، مفصلها و دیسکها هستند.
3.گردن درد مزمن:
گردن درد مزمن بیش از سه ماه طول میکشد و ممکن است همیشه درد وجود داشته باشد یا با فعالیتهای خاصی درد بدتر شود.
اگرچه تعیین منبع درد برای رفع درد گردن بسیار مشکل است، فاکتورهای موثر شامل آسیب عصبی، زخمی شدن بافتها، آرتروز و اثرات روحی روانی درد باشند. کسانی که علائم و نشانههای دردهای مزمن را دارند ممکن است که به متخصص درد ارجاع داده شوند.
علایم و نشانههای درد گردن:
دردی که اغلب با نگه داشتن سر در یک وضعیت بدتر میشود مثل رانندگی طولانی مدت یا کار با کامپیوتر
سفت شدن عضلات و اسپاسم
کاهش توانایی در حرکت دادن سر خود
سردرد
چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟
اغلب گردن دردها به تدریج با درمانهای کامل بهبود مییابند اگر چنین نشد به پزشک مراجعه کنید.
اگر درد شدید بدنبال آسیب فیزیکی مثل تصادف موتور سیکلت یا سقوط از ارتفاع داشتید.
اگر شدت درد خیلی زیاد است.
دردی که بمدت چندین روز وجود دارد و کاهش نمییابد.
انتشار درد به دستها و پاها
اگر با سردرد، بیحسی، ضعف عضلات یا گز گز همراهی دارد.
دلایل و علتهای گردن درد چیست؟
اکثر موارد فرسایش مهرههای گردن (کاربرد مکانیکی) میتواند علت گردن درد باشد و این شرایط میتواند با بالا رفتن سن و استفاده زیاد از گردن یا بازوها همراه باشد. با این وجود در حدود 10% موارد ایجاد گردن درد با بیماریهای سیستمیک همچون پلیمیالژی روماتیکا یا آرتریت گیجگاهی ارتباط دارند. مشکلات مکانیکی عادی که باعث درد گردن میشوند، به شرح زیر هستند:
1.کشیدن عضلات:
استفاده بیش از حد مانند خم شدن گردن در زمان استفاده از کامپیوتر یا موبایل اغلب باعث شروع کشیدگی در عضلات میشود.
2.خوردگی مفاصل:
مانند سایر نقاط بدن گردن شما مفاصلی دارد که با افزایش سن دچار فرسایش میشوند. آرتروز باعث میشود غضروف بین استخوان تخریب شود و بدنبال آن یکسری خارهای تشکیل میشود که فعالیت مفصل را تحت تاثیر قرار میدهد و باعث درد میشود.
3.تحت فشار قرار گرفتن عصب:
دیسک بیرون زده یا خارهای استخوانی مهرههای گردن میتوانند شاخههای عصبی که از طناب نخاعی خارج میشوند را تحت تاثیر و فشار قرار دهند.
4.آسیبهای فیزیکی:
در تصادفها و ترمزهای شدید اتومبیل سر شما ابتدا به سمت عقب و سپس به سمت جلو حرکت تند و شدید دارد که باعث کشیدگی بافتهای نرم گردن میشود.
5.بیماریها:
بعضی از بیماریها مثل آرتریت روماتوئید مننژیت یا سرطان میتواند باعث درد گردن شود.
چگونه از بروز گردن درد پیشگیری کنیم؟
اغلب گردن دردها بعلت قرارگیری نامناسب گردن در حین فعالیت است. برای پیشگیری از گردن درد سر خود را در مرکز ستون فقرات خود قرار دهید بعضی از تغییرات ساده در فعالیتهای روزانه به این موضوع بسیار کمک میکند.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.
ارسال نظر