خطر دیابت نوع یک پس از بارداری
سلامت رکنا : دیابت بارداری در بسیاری از مادران شایع است.
مطالعات جدید محققان بیمارستان هلسینکی در آمریکا نشان میدهد دیابت بارداری احتمال ابتلا به دیابت نوع یک را در مادر در سالهای پس از بارداری افزایش میدهد.
به گزارش رکنا ، دیابت دوران بارداری در برخی زنان دیده میشود. در این حالت سطح قند خون در دوران بارداری افزایش مییابد؛ در حالی که بیمار قبلا سابقه دیابت یا قند خون نداشته است.
مطالعات جدید با بررسی اطلاعات و سوابق پزشکی ۳۹۱ زن بین سالهای ۱۹۸۴ تا ۱۹۹۴ نشان میدهد دیابت بارداری احتمال ابتلا به دیابت نوع یک را در سالهای پس از بارداری افزایش میدهد. بر اساس این مطالعات دیابت بارداری طی چند سال گذشته افزایش یافته به طوری که بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۰ میلادی، آمار افراد مبتلا به دیابت بارداری ۵۶ درصد افزایش داشته است.
بر اساس این مطالعه پیشسازهای پروتئین دیابتی ویژهای در اوایل بارداری دیده میشود و زنانی که این نشانگرها را دارند، بیشتر در معرض ابتلا به دیابت نوع یک قرار دارند.
دیابت بارداری چه خطراتی به دنبال دارد؟
دیابت بارداری میتواند خطر نقص مادرزادی، مردهزایی و زایمان زودرس را افزیش دهد. از طرفی مطالعات نشان میدهد این عارضه زنان را مستعد بیماری مزمن کلیه میکند.
بیماری مزمن کلیه (CKD) یک مشکل بهداشت عمومی در سراسر جهان با پیامدهای نامطلوب نارسایی کلیه و مرگ زودهنگام است و مطالعات نشان میدهد زنان به طور کلی بیشتر در معرض این عارضه قرار دارند.
بر اساس آمار احتمال ابتلای زنان به بیماری مزمن کلیه ۱۴ درصد و در مردان ۱۲ درصد است. در سال حدود ۱۹۵ میلیون زن در سراسر جهان به این عارضه مبتلا میشوند و بیماری مزمن کلیه هشتمین علت مرگ و میر در جهان محسوب میشود.
دیابت نوع یک، یک اختلال خودایمنی است که تولید انسولین را در بدن متوقف میکند و در واقع در این بیماری مزمن، سیستم ایمنی بدن به سلولهای بتا اجازه تولید انسولین نمیدهند.
مهم ترین وظیفه انسولین چیست؟
انسولین توسط سلولهای بتا در پانکراس تولید میشود و مهم ترین وظیفه آن تبدیل قند خوراکی به انرژی است. در دیابت نوع یک، سلول های ایمنی با تخریب سلول های بتا، تولید انسولین را متوقف میکنند.
اگر میزان ترشح انسولین کافی نباشد، یا بدن نتواند از آن استفاده کند، از هورمونهای جایگزین برای تبدیل چربی به انرژی استفاده میشود.
این فرآیند منجر به تولید سطح بالای مواد شیمیایی سمی شامل اسید و اجسام کتونی میشود. این حالت کتواسیدوز دیابتی نامیده میشود و بیماری را پیچیدهتر میکند.
نشانههای کتواسیدوز دیابتی
نشانههای این عارضه شامل تشنگی شدید، دفع ادرار بیش از اندازه و خستگی مزمن است. بازدم این افراد معمولا بوی شیرین میدهد که نشان دهنده افزایش سطح اجسام کتون در خون است. اگر این عارضه در بیماران دیابتی جدی گرفته نشود، میتواند منجر به از دست دادن هوشیاری یا مرگ شود.
کنترل مداوم گلوکز و جلوگیری از اضافه وزن بارداری از مهمترین عوامل پیشگیری از دیابت بارداری است.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.
ارسال نظر