چرا زیر نور خورشید کهیر می زنیم؟

به گزارش رکنا ، شاید دیده باشید و یا برای شما هم پیش آمده که به دلیل ماندن زیر نور آفتاب، صورت و دست‌های‌تان شروع به خارش کند و کهیر‌های پوستی بزنید. علت این موضوع را برررسی می‌کنیم.

کهیر زدن پوست که معمولاً به آن حساسیت‌های گرمایی هم گفته می‌شود، بیشتر برای نوجوانان و کودکان هنگام عرق کردن اتفاق می‌افتد و این کهیر‌ها از عرق تشکیل شده اند. کودکان بیشتر از نوجوانان در معرض این مشکل هستند، زیرا غده‌های عرق آن‌ها در حال رشد است که معمولاً مشکلاتی ایجاد می‌کنند و با خارش همراه هستند. در بیشتر موارد خود کهیر عاملی برای مراجعه به پزشک نخواهد بود، اما گزینه‌های درمانی و راه‌های پیشگیری وجود دارد که باید آن را مد نظر داشته باشید.

علائم کهیر زدن پوست

علائم کهیر‌ها معمولاً از ظاهرشان مشخص است. جوش‌های قرمز رنگ همراه با خارش و در قسمت‌هایی اتفاق می‌افتد که عرق زیر لایه پوست به دام افتاده باشد. گردن، شانه و قفسه سینه رایج‌ترین قسمت‌های کهیر هستند. چین خوردگی‌های پوست و قسمت‌هایی که لباس با پوست برخورد دارد، معمولاً بیش از بقیه در معرض ایجاد کهیر قرار می‌گیرند و ممکن است این اتفاق واکنش پوست باشد یا اینکه چند روز طول بکشد تا پوست بهبود پیدا کند.

گاهی اوقات کهیر‌ها شبیه به جوش‌های ریز هستند و بستگی دارد که پوست شما نسبت به عرق چه واکنشی نشان دهد و گاهی اوقات ورم و خارش در این قسمت‌ها دائمی خواهد شد.

هوای گرم مخصوصاً همراه با رطوبت، رایج‌ترین علت ایجاد کهیر زیر آفتاب است، زیرا بدن عرق می‌کند تا بتواند پوست را خنک نگه دارد. زمانی که عرق بیش از میزان طبیعی باشد، غده‌ها بیش از حد کار می‌کنند و در نتیجه توده‌های عرقی مسدود می‌شوند و سپس عرق را در عمق پوست به دام می‌اندازند و همچنین ممکن است عرق به لایه‌هایی از پوست در نزدیک لایه سطحی نفوذ کند و در آن جا به دام بیفتد.

کهیر

چنانچه قبلا هم در بخش سلامت گفتیم کهیر زدن در هر زمان از سال امکان پذیر است و معمولاً در ماه‌های گرم بیشتر اتفاق می‌افتد. اگر در مناطق خنک زندگی می‌کنید، احتمالا با مسافرت به مناطق گرم‌تر دچار این حساسیت‌ها خواهید شد.

خارش پوست و دست‌ها زیر نور آفتاب

افرادی که به نور خورشید حساسیت دارند به هنگام مواجهه با آن دچار خارش می‌شوند. در بیماران حساس به نور خورشید، حتی زمانی که فرد مدت زمان کوتاهی در معرض نور خورشید قرار گیرد، واکنش آلرژیک ایجاد می‌شود. اشعه‌های مضری، چون اشعه ماوراء بنفش (UV) خورشید منجر به آسیب پوستی می‌شوند. علائم حساسیت به نور خورشید، بسته به علت حساسیت و نوع پوست، از خفیف تا متوسط می‌باشد و عبارتند از:جوش‌های قرمز یا صورتی روشن، احساس خارش یا سوزش در محل آسیب دیده، تراوش مایع (بیرون ریختن مایع از پوست)، این علائم ممکن است به علائمی مانند کهیر، تاول‌های کوچک، جوش‌های خارش دار و پوسته پوسته شدن منجر شود.

خارش پوست دست

افرادی هم هستند که بیماری خاصی مانند پورفیری و لوپوس و… دارند که نسبت به نور آفتاب حساس شان می‌کند. برخی دیگر هم تحت درمان‌هایی هستند که در برابر نور آفتاب دچار واکنش‌های پوستی می‌شوند. فتودرماتیت معمولا ناشی از قرار گرفتن در معرض نور خورشید است که نواحی صورت (به جز پلک ها)، قسمت V شکل قفسه سینه و پایین گردن، پشت دست‌ها و ساعد‌ها را در برمی گیرد.

کهیر خورشیدی

کهیر خورشیدی نوعی کهیر مزمن است که افراد به دلیل قرار گرفتن در معرض نور آفتاب دچارآن می‌شوند. این افراد دچار خارش، قرمزی و کهیر‌هایی روی نواحی از پوست که در معرض نور آفتاب است می‌شوند. کهیر‌های خورشیدی می‌توانند درعرض چند دقیقه ظاهر شوند، اما با خارج شدن از معرض نور آفتاب، سریعا ناپدید می‌شوند.

خارش گردن

حساسیت به نور خورشید به طور کامل قابل درمان نیست. این عارضه تهدیدی برای زندگی فرد نیست اما، جوش‌ها ممکن است ناخوشایند باشند و خارش ناشی از آن برای فرد ناراحت کننده باشد. اجتناب از قرارگیری در معرض نور خورشید، راه حل اصلی برای پیشگیری از آن است.

سعی کنید بین ساعت‌های ۱۰ صبح تا ۴ عصر که نور خورشید شدید است، از منزل خارج نشوید. اگر باید بیرون بروید حتماً از کرم‌های ضد آفتابی دارای اس پی اف ۳۰ یا بالاتر، کلاه و عینک آفتابی استفاده کنید و بدن خود را بپوشانید.

کهیر‌های کولینرژیک

کهیر کولینرژیک یا کهیر گرمایی نوعی کهیر مزمن است که به دلیل افزایش دمای بدن به وجود می‌آید. گرفتن دوش آب گرم، ورزش کردن، خوردن غذا‌های تند و پر ادویه دار و یا کشیدن پتوی گرم موقع خواب و هر چه سبب بالا رفتن دمای بدن شود، می‌تواند در افرادی که کهیر کولینرژیک دارند سبب کهیر زدن شود.

آلرژی به کرم ضدآفتاب

واکنش به کرم ضدآفتاب می‌تواند در نواحی که بیشتر از همه در معرض نور آفتاب قرار دارند، بروز کنند.

درمان‌های کهیر‌های تابستانی شامل موارد زیر است:

اولین راه حل ممکن این است از مکان‌های بسیار گرم که باعث عرق زیاد روی پوست می‌شوند، دور بمانید.

حتماً لباس خیس شده از عرق را عوض کنید.

زمانی که وارد یک محیط خنک‌تر می‌شوید، احساس خارش زیر پوست وجود خواهد داشت، اما بهتر است آن را تحریک نکنید.

استفاده نکردن از محصولاتی که حاوی وازلین یا روغن معدنی هستند

استفاده از موارد زیر به ضروت موضعی:

لوسیون کالامین

استروئید موضعی

آنهیدروس لانولین

پوشیدن لباس‌های گشاد

کرم هیدروکورتیزون هم یک راه موثر برای از بین بردن خارش پوست است.

راهکار‌های پیشگیری

یکی از موثر‌ترین راه‌ها برای پیشگیری از ایجاد این کهیر‌ها، دوری کردن از شرایطی است که عامل ایجاد عرق زیاد هستند.

اگر قرار است به یک منطقه شرجی و گرم بروید، حتماً لباس‌های نخی گشاد تن کنید. زمانی که بیرون از منزل ورزش می‌کنید، رطوبت هوا را در نظر داشته باشید.

حتماً بعد از برگشتن به منزل، مخصوصاً در مناطقی که آب و هوای گرم و مرطوب دارد، دوش آب خنک بگیرید.

کهیر تابستانی روی پوست کودکان

کودکان مخصوصاً نوزادان بیش از بقیه در معرض این کهیر‌ها هستند و غده‌های عرق آن‌ها هنوز به طور کامل رشد نکرده است و در نتیجه پوست آن‌ها نمی‌تواند در برابر تغییرات دما عکس العمل خوبی داشته باشد.

کهیر کودکان

نوزادان معمولاً این کهیر‌ها را روی پوست صورت خود و چین خوردگی پوست اطراف گردن تجربه می‌کنند. این کهیر‌ها مانند حساسیت‌های دیگر معمولاً بدون آسیب و خود به خود از بین می‌روند و البته ممکن است کودک به دلیل احساس خارش دچار کلافگی شود.

اگر جوش‌های قرمز ریز را زیر پوست کودک متوجه شدید، حتماً در قسمت‌های دیگر بدنش هم به دنبال این جوش‌ها بگردید و به دنبال لباسی باشید که بتواند در روز‌های گرم، بدن او را خنک نگه دارد.

آیا کودک احساس کلافگی دارد یا کمبود ادرار او نشان دهنده کم آبی بدنش است؟

در چنین حالتی حمام نسبتاً مطبوع و خنک حس بهتری به کودک خواهد بخشید.

همچنین بهتر است تا حد امکان در چنین مناطقی از محصولاتی که پایه روغن دارند، استفاده نکنید، زیرا منافذ پوست را می‌بندد.

اگر کودک شما تب بالای ۳۸ درجه همراه با علائم دیگر داشت، حتما به پزشک مراجعه کنید.

حرف آخر

به خاطر داشته باشید که باکتری روی پوست زندگی می‌کند. خارش زیاد باعث باز شدن زخم‌ها می‌شود و عفونت را افزایش می‌دهد.

بعضی از افراد سیستم بدنی خاصی دارند و بیشتر عرق می‌کنند که به این وضعیت هایپرهیدروزیس گفته می‌شود. اگر شک دارید که جزء این افراد هستید یا خیر، بهتر است به متخصص پوست مراجعه کنید.

اگر این کهیر‌ها روی پوستتان ظاهر شدند، نسبت به آن‌ها بی تفاوت نباشید، زیرا بدنتان سعی دارد ویژگی‌های خودش را با کهیر‌ها نشان دهد و حتماً باید در هوای گرم بدن خود را هیدراته نگه دارید و همچنین هنگام انجام فعالیت فیزیکی بدن خود را ابرسانی کنید.

به دنبال علائم دیگری مثل تپش قلب، سر درد و سرگیجه باشید و هر چه سریع‌تر به مکان خنک‌تر بروید.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.