درمان جوش روی لثه با راهکارهای طلایی
رکنا: بیماری جوش لثه هشداری جدی از سوی بدن است که نشان میدهد عفونتی سرسخت به بدن وارد شده و نیازمند رسیدگی فوری پزشکی است.
به گزارش رکنا، جوش لثه به برجستگی پر از چرک روی لثهها گفته میشود. این جوشها هنگام تجمع باکتری روی لثهها به وجود میآیند و سبب ایجاد عفونت میشوند. درد منطقهای که دچار جوش لثه شده است میتواند شدید یا خفیف باشد.
جوش لثه یا آبسه نشاندهنده عفونت باکتریایی است. این عارضه روی لثه افرادی که به تازگی جراحی دندان یا لثه انجام دادهاند بیشتر مشاهده میشود.
در این حالت، پلاک و مواد غذایی میتوانند درون لثهها نفوذ کنند و سبب رشد بسیار زیاد باکتریها شوند. زمانی که جوش لثه به محل رویش دندانها نزدیک است نیاز به درمان فوری وجود دارد و معمولاً بیمار تحت عصب کشی ریشه دندان قرار میگیرد.
عفونتهای لثه زمانی که درمان نشوند میتوانند روی دیگر مناطق بدن سبب ایجاد عفونت شوند. از جمله درمانها برای رفع جوش لثه میتوان مصرف آنتی بیوتیک و جرمگیری دندانها را نام برد.
جوش لثه یا آبسه با نام پزشکی آبسه پریودنتال شناخته میشود. گاهی اوقات پوسیدگی دندان یا بروز تروما هم میتواند سبب ایجاد عفونت درون دندانها شود و به لثهها سرایت کند.
از جمله علامتهای جوش لثه میتوان، درد، تورم، حساسیت در دهان، خونریزی یا خارج شدن محتویات درون جوش لثه، بوی بدن دهان، حالت تهوع، تب، گوش درد، بیاشتهایی، قرمزی و تورم لثهها، حساسیت دندان و لثه زمان مصرف مواد خوراکی گرم و سرد و مواردی از این دست را نام برد.
زمانی که باکتریها روی لثه ایجاد میشوند تولید نوعی عفونت میکنند و گلبولهای سفید بدن برای مقابله با آنها در محل عفونت تجمع میکنند که سبب ایجاد لایهای سفید و متورم روی لثه ها میشود.
بروز مشکل جوش لثه در افرادی که به دلایل مختلف سیستم ایمنی بدن آنها ضعیف است بیشتر مشاهده میشود و آنها باید توجه ویژهای به سلامت و بهداشت دهان و دندان خود کنند.
اگر عفونت لثه گسترش پیدا کند میتواند منجر به از دست رفتن دندانها شود، به طور مثال باکتریها زمانی که وارد جریان خون میشوند میتوانند سبب عفونی شدن خون و به خطرافتادن سلامت افراد شوند.
کارشناسان برای پیشگیری، کنترل و درمان این عارضه توصیه میکنند افراد توجه ویژهای به بهداشت و نظافت دهان و دندان خود داشته باشند. انجام مسواک منظم، استفاده از نخ دندان و مسواک بین دندانی، استفاده از دهانشویههایی مانند آب نمک، پرهیز از خوردن مواد قندی و شیرین و خودداری از استعمال دخانیات در جلوگیری از این مشکل اثرگذار است.
بیشتر بخوانید: چگونه برای انجام آزمایش خون آماده شویم؟
بنا برمطالعههای انجام شده، اگر فردی دچار جوش لثه باشد با درصد بالاتری دچار پوسیدگی دندان میشود به همین دلیل اهمیت دادن به نظافت و بهداشت دهان و دندان در این زمان بسیارمهم است. در برخی موارد نادر، بروز جوش لثه میتواند نشانه ابتلا به سرطان دهان باشد.
جوش لثه در زمان بارداری هم امکان دارد ایجاد شود و خطری جدی برای سلامت مادر و جنین است. کارشناسان توصیه میکنند بانوان پیش از اقدام به بارداری یک چکآپ کامل دندان پزشکی انجام دهند و هرنوع مشکل را برطرف کنند.
در زمان بارداری مراجعه به دندان پزشکی با محدودیتهای فراوان همراه است و پزشک نمیتواند از هر دارو یا آنتیبیوتیکی برای مادر استفاده کند زیرا امکان دارد به جنین آسیب برسد.
زمانی که عفونت لثه افزایش پیدا کند، این احتمال وجود دارد که بافت لثه تحلیل رود و حتی استخوانهای فک آسیب ببینند. کارشناسان برای جلوگیری از بروز عفونت لثه مراجعه منظم به دندان پزشک در بازههای زمانی شش ماهه را توصیه میکنند.
تعویض به موقع مسواک، قراردادن مسواکها در مکانی خشک و بهداشتی به جز حمام و سرویس بهداشتی به دلیل رطوبت و آلودگی آنجا و مصرف مواد خوراکی سالم و نوشیدن به میزان کافی آب و دمنوشهای گیاهی میتواند از بروز عفونت لثه جلوگیری کند.
در زمان مسواک زدن بیشتر افراد توجه خود را صرف تمیزکردن دندانها و درخشان کردن آنها میکنند در صورتی که افزون بر دندانها، لثه هم باید به وسیله برس مسواک تمیز شود تا باکتریهای ایجادشده بر سطح لثه از بین بروند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر