فرمول طلایی مادر شدن

فرمول مادر شدن / به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا ،استقبال از ورود یک نوزاد جدید به خانواده برای والدین خیلی هیجان‌انگیز است؛ این هیجان درباره خواهر و برادرها نیز صدق می‌کند. اما، مراقبت همزمان از دو یا چند کودک می‌تواند سخت و طاقت‌فرسا باشد. مسلما کار مادر با داشتن چند فرزند بسیار سخت خواهد بود و باید بتواند همزمان مراقب همه آنها باشد. در این مطلب، به معرفی 8روش می‌پردازیم که والدین می‌توانند از آنها برای کنترل فرزندان خود به‌طور همزمان استفاده کنند.

1. حتما برنامه روزانه‌اش را عوض کنید

ورود یک فرزند جدید به خانه زمان خوبی برای فرستادن بچه بزرگ‌تر به مهد کودک است؛ حتی اگر یک کلاس پاره‌وقت هم باشد. با این کار، نه تنها پدر و مادر فرصت رسیدگی به نوزادشان را می‌یابند، بلکه کمک می‌کند بچه بزرگ‌تر نیز موقعیت فعلی را راحت‌تر بپذیرد. فرستادن فرزندتان به مهدکودک به معنای رها کردن او به حال خودش نیست. فرزند بزرگ‌تر هم نیاز به مراقبت، توجه و رسیدگی دارد و باید او را هم مدنظر داشته باشید. از او درباره کارهایش در مدرسه بپرسید و به حرف‌هایش گوش دهید تا مطمئن شود که رفتن به مهدکودک یک اتفاق ویژه است و به‌علاوه شما حواس‌تان به او است.

۲. بخشی از خانه را به او اختصاص دهید

اگر در حال مراقبت از نوزاد تازه به دنیا آمده‌تان هستید، توصیه می‌شود یک محدوده مشخص برای کودک بزرگ‌تر تعیین کنید تا در آن محدوده بازی کند و نزدیک نوزاد نشود. مثلا می‌توانید قفسه اسباب‌بازی‌ها را مناسب قد او درست کنید تا به‌راحتی از اسباب‌بازی‌هایش استفاده کند، بدون آنکه نیازی به کمک شما داشته باشد. به‌علاوه سعی کنید از میز و صندلی هم‌قد کودک استفاده کنید. با مشخص کردن محدوده برای فرزند بزرگ‌ترتان، به او ارزش می‌دهید و متوجهش می‌کنید که برای بازی و راحتی او احترام قائل هستید. به این ترتیب نظم منزل‌تان هم بیشتر خواهد شد.

۳. با یک تیر دو نشان بزنید

شاید فکر کنید گفتنش راحت است، اما هماهنگ کردن زمان خواب بچه‌ها در یک زمان مشخص کمک می‌کند که یک وقت خالی برای خودتان داشته باشید و به کارهای‌تان رسیدگی کنید. زمان چرت روزانه نوزاد معمولا مشخص و قابل پیش‌بینی است. از این رو، سعی کنید زمان چرت بچه بزرگ‌تر را هم با همین زمان هماهنگ کنید. قطعا چرت‌های عصرگاهی یا بعد از ساعت ناهار بهترین انتخاب برای این هدف است. مسلما نمی‌توانید فرزند کوچک‌تر را هماهنگ کنید. پس با فرزند بزرگ‌ترتان صحبت کرده و شرایط را برای او توضیح دهید. به‌علاوه از او بخواهید در ساعت مشخص شده استراحت کند. به این ترتیب بسیاری از مسائل‌تان حل خواهد شد.

۴. برای کودک داستان بگویید

وقتی نوزاد را در آغوش گرفته‌اید، برداشتن یک کتاب و خواندن آن برای کودک غیرممکن خواهد بود. پس سعی کنید به جای داستان خواندن از روی کتاب، خودتان برایش داستان بگویید. شما می‌توانید درباره هر چیزی که به ذهن‌تان می‌رسد یک داستان بسازید. مثلا می‌توانید درباره ابرقهرمانان و شاهزاده خانم‌هایی داستان بسازید که کودک به آنها علاقه دارد. همچنین می‌توانید داستانی از دوران بچگی‌اش را برای او بازگو کنید. بچه‌ها دوست دارند داستان دوران کودکی‌ خود را از زبان شما بشنوند. خوبی داستان گفتن در این است که می‌توانید به‌طور همزمان از نوزادتان هم پرستاری کنید.

۵. از کیف بازی کمک بگیرید

قطعا وقتی یک نوزاد در خانه دارید، نمی‌توانید تمام مدت به کودک بزرگ‌ترتان هم برسید. پس بهتر است از کیف‌های مخصوص بازی کودکان که معمولا در آن چیزهای مختلفی برای سرگرمی پیدا می‌شود، استفاده کنید.

این کیف می‌تواند اسباب‌بازی‌های مورد‌علاقه کودک را در خود جای دهد و همیشه هم در دسترش او باشد. به این ترتیب او را سرگرم می‌کنید و مانع از بهانه‌گیری‌اش می‌شوید.

۶. آغوش مجازی نوزاد بخرید

گاهی اوقات بچه بزرگ‌تر هم به توجه نیاز دارد و این مهم است که نیازهایش را برطرف کنید. اگر پایین گذاشتن نوزاد مناسب به نظر نمی‌رسد، از آغوش‌های حمل نوزاد که بچه را بدون نیاز به دست در آغوش‌تان نگه می‌دارد استفاده کنید به این ترتیب هم نوزادتان را در آغوش دارید و از حالش مطمئن هستید و هم با فرزند بزرگ‌ترتان راحت‌تر ارتباط برقرار کرده و نیازهایش را رفع می‌کنید.

۷. از دیگران کمک بگیرید

گاهی اوقات اعتراف به اینکه به کمک نیاز دارید دشوار است، اما این کار کمک می‌کند از پس رسیدگی به دو یا چند بچه راحت‌تر برآیید. اگر دوستان، پدر و مادر یا یکی از اعضای خانواده پیشنهاد کمک داد، درخواست آنها را بپذیرید تا زمان بیشتری برای رسیدگی به خواسته‌های بچه‌ها داشته باشید. همچنین می‌توانید از کسی بخواهید که در خانه مراقب نوزادتان باشد تا بتوانید بچه بزرگ‌تر را برای گردش بیرون ببرید. البته برنامه‌ریزی برای داشتن زمان خالی به همراه هر دو فرزند نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

وبگردی