ماهی درمانی در آشپزخانه! / با مصرف ماهی احتمال ابتلا به 10 بیماری را مهار کنید
رکنا: زیاد ماهی میخورید؟! اگر پاسختان به این سوال منفی است، باید بگوییم که خود را از حداقل 10فایده مهم سلامتی محروم میکنید. تقریبا نیمی از ما کمتر از دو وعده در هفته ماهی مصرف میکنیم؛ درحالیکه متخصصان تاکید میکنند که باید در رژیم غذایی هفتگی خود از ماهی بهعنوان یک غذای ثابت استفاده کنیم.
ماهی درمانی / به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا ،بهتر است هرچه سریعتر آشپزخانه را برای طبخ وعدههای غذای دریایی آماده کنید. در اینجا به برخی فواید مصرف ماهی میپردازیم که حتما ترغیبتان خواهد کرد که از این غذای سالم بیشتر از قبل استفاده کنید.
1. یک داروی ضدافسردگی طبیعی
اسیدهای چرب امگا۳ ضروری که در ماهیهای چرب مانند سالمون، ماکرل و ماهی تن یافت میشود برای سلامت عملکرد مغز بسیار حیاتی هستند. تحقیقات نشان میدهد افرادی که رژیم غذایی مدیترانهایشان سرشار از ماهی است نسبت به افرادی که از این رژیم استفاده نمیکنند، بهمراتب شادتر بوده و کمتر استرس دارند. مشکل اینجاست که عموما میزان مصرف ماهی افراد نسبت به ۶۰سال قبل بسیار کاهش یافته است.
۲. کاهش خطر سرطان روده
تحقیقاتی که اخیرا در دانشگاه لوما لیندای کالیفرنیا انجام شده، نشان میدهد افرادی که رژیم غذاییشان شامل ماهی و سبزیجات است–اما گوشت قرمز نمیخورند– ۴۳درصد کمتر دچار سرطان روده میشوند. یکی از بارزترین عواملی که باید به آن اشاره کرد نبود انواع گوشت سفید در رژیمغذایی این گروه است؛ خوردن زیاد گوشت قرمز یا گوشتهای فرآوری شده، عامل اصلی خطرزا برای ابتلا به سرطان روده محسوب میشود.
با این حال، افرادی که ماهی میخورند در مقایسه با افرادی که رژیم غذاییشان شامل سبزیجات و گیاهان است، از مزایای بیشتری بهرهمند میشوند.
۳. دشمن روماتیسم مفاصل
طی تحقیقاتی که روی ۳۲هزار زن در سال۲۰۱۳ صورت گرفت، مشخص شد خوردن حداقل یک وعده ماهی چرب در هفته خطر روماتیسم مفاصل را به نصف میرساند. گفته میشود که شاخصترین ویژگی محافظتکننده ماهی ناشی از اسیدهای چرب امگا۳ آن بوده که دارای تاثیرات ضدالتهابی است.
۴. پیشگیری از بروز مشکلات شنوایی
افرادی که حداقل دوبار در هفته ماهی میخورند حدود ۲۰درصد خطر بروز کمشنوایی در آنها کمتر است. درواقع مصرف هر نوع ماهی به ویژه ماهی تن باعث کاهش این خطر میشود. یافتههای تحقیقات انجام شده در این زمینه نشان میدهد که رژیم غذایی در پیشگیری از بروز کمشنوایی نقش مهمی ایفا میکند.
۵. افزایش قدرت حافظه
تحقیقات انجام شده در دانشگاه آلاباما نشان میدهد اگر رژیم غذاییتان، رژیم غذایی مدیترانهای سرشار از ماهی باشد، در سالهای آتی زندگی تا ۱۹درصد خطر مشکلات حافظه مانند عدم تمرکز و فراموشی در شما کاهش خواهد یافت.
طی تحقیقی دیگر در همین زمینه محققان دریافتند افراد مسنتری که ماهی مصرف میکنند و مشکلات حافظه دارند، علائم این مشکل در آنها به مرور کمتر میشود.
۶. دور ماندن خطر سکته مغزی
آیا بهدلیل دیگری برای خوردن هفتهای دو وعده ماهی نیاز دارید؟ پس بهتر است بدانید طی تحقیقی که در سال۲۰۱۲ روی رژیم غذایی ۸۰۰هزار نفر در سراسر دنیا صورت گرفت، مشخص شد مصرف ماهی بهطور چشمگیر و شاخصی باعث کاهش خطر سکته مغزی میشود.
۷. توقف انواع سردردها
تحقیقات زیادی نشان میدهد که مصرف بیشتر ماهی باعث کاهش شدت و تعداد دفعات بروز سردردهای میگرنی میشود. برای مثال طی تحقیقی که محققان دانشگاه سینسینیلتی اوهایو انجام دادند، مشخص شد از هر ۱۵نفری که دچار سردردهای میگرنی هستند، ۹نفر بهخاطر مصرف مکملهای روغن ماهی علائم سردردشان کاهش یافت.
۸. تقویت و محکم شدن استخوانها
ماهی چرب یکی از بهترین منابع ویتامینD است که برای سلامت دندانها و استخوانها لازم و ضروری است. اما سعی کنید با آگاهی کامل ماهی مورد نظرتان را انتخاب کنید. مثلا در هر ۱۰۰گرم شاهماهی خام، حدود ۱۹میکروگرم ویتامینD وجود دارد، این درحالی است که در ساردینهای کنسروی به ازای هر ۱۰۰گرم، تنها 6/4میکروگرم ویتامینD هست. طی تحقیقی که در این زمینه صورت گرفت، مشخص شد نیمی از افراد بزرگسال در بریتانیا دچار کمبود ویتامینD هستند.
۹. محافظت در برابر نور خورشید
براساس تحقیقات انجام شده در سال۲۰۱۳ روی ۷۹فرد داوطلب در دانشگاه منچستر، محققان دریافتند مصرف متعادل روغنهای ماهی باعث افزایش ایمنی پوست مقابل نور خورشید میشود. در این تحقیق مشخص شد امگا۳ مادهای مغذی برای محافظت از پوست در برابر سرطان است.
ارسال نظر