توصیههای غذایی برای افراد دیابتی
رکنا: رژیم غذایی مناسب برای فرد مبتلا به دیابت به طور کامل به خود شخص بستگی دارد.
یکی از دغدغههای رایج پس از تشخیص ابتلا به دیابت، انتخاب نوع رژیم غذایی سالم و مناسب برای افراد دیابتی است.
در ادامه چند نکته کلی برای رژیم غذایی افراد مبتلا به دیابت به نقل از سایت دیابت انگلیس آورده شده که میخوانید:
۱) حداقل پنج وعده میوه و سبزیجات در روز بخورید
سرویس سلامت همگانی انگلیس (NHS) نسبت به مصرف روزانه دستکم پنج وعده میوه و سبزیجات که معادل ۴۰۰ گرم است، توصیه میکند. اطمینان از مصرف روزانهی پنج وعده میوه و سبزیجات خطرات طیفهای رایج مشکلات سلامت از جمله بیماریهای قلبی و سرطان را کاهش میدهد.
از نمونههای وعدههای میوهها و سبزیجات میتوان دو بوته سایز متوسط کلم بروکلی، هشت عدد کلم بروکسل، دو تکه چند سانتیمتری خیار، نیمی از یک آووکادو و یک سیب سایز متوسط را پیشنهاد داد.
۲) قند کمتر مصرف کنید
مصرف کمتر قند برای افراد مبتلا به دیابت و همچنین افراد غیر دیابتی توصیهای واضح است. مصرف کمتر قند باعث کاهش دریافت کالری شده و به کاهش قند خون کمک میکند.
لازم به ذکر است اگر چه کاهش مصرف قند به طور کلی پیشنهاد خوبی است اما افرادی که از هیپوگلیسمی (اُفت قند خون) رنج میبرند باید قند را برای افزایش گلوکز خون خود به اندازه مصرف کنند.
۳) مصرف گوشت قرمز را به کمتر از روزی یک بار برسانید
یک مطالعه با مقیاس بالای طولانی مدت از دانشگاه هاروارد که ۱۲۰ هزار نفر را طی دوره ۲۰ ساله تحت نظر داشت،نشان داد که مصرف هر روزه گوشت ارتباط قابل توجهی با شیوع بیشتر بیماریهای قلبی و سرطان دارد که مبتلایان به دیابت بیشتر در معرض ابتلا به آنها هستند. این ارتباط در مورد گوشتهای فرآوری شده بیشتر نیز وجود دارد.
۴) گوشت ماهی و گوشت کمچرب را به رژیم غذایی خود اضافه کنید
در مطالعهای که در مورد بالا به آن اشاره شد، متخصصان دریافتند مصرف گوشت ماهی و گوشت کمچرب به جای گوشت قرمز به کاهش آماری احتمال ابتلا به سرطان یا بیماریهای قلبی کمک میکند.
۵) اگر دیابت نوع یک دارید، میزان کربوهیدراتهای مصرفی خود را حساب کنید
برای افراد مبتلا به دیابت نوع یک، حساب کردن میزان کربوهیدرات مصرفی یکی از بخشهای کلیدی مدیریت این بیماری است. از آن جایی که افراد مبتلا به دیابت نوع یک انسولین دریافت میکنند، ضروری است تا بین میزان انسولین و کربوهیدارت دریافتی خود تعادل برقرار کنند.
۶) اگر دیابت نوع دو دارید، مراقب کربوهیدرات دریافتی خود باشید
اگر چه افراد مبتلا به دیابت نوع دو مانند افراد مبتلا به دیابت نوع یک نیازی به محاسبه دائمی کربوهیدرات دریافتی خود ندارند اما از آن جایی که کربوهیدرات تاثیری مستقیم بر سطح قند خون دارد، مراقبت از کربوهیدرات دریافتیتان گزینه خوبی است.
۷) بر اساس نتایج گلوکز خون خود، غذا بخورید
متخصصان خاطر نشان میکنند که نزدیک بودن سطح قند خون به حالت طبیعی تا حد ممکن اهمیت بسیاری دارد. غذایی که افراد میخورند، تفاوت قابل توجهی در قند خون افراد مبتلا به دیابت ایجاد میکند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر