راه های تشخیص کرم ضدآفتاب فاسد

 کرم ضد آفتابی که سال گذشته خریده‌اید را هنوز دارید و در حال استفاده از آن هستید؟ آیا برایتان سوال پیش آمده که آیا تاریخ انقضای این کرم گذشته یا نه؟ و آیا هنوز ضدآفتاب شما قدرت پوشش‌دهی پوست در برابر اشعه‌های مضر خورشید را دارد؟

هر آنچه در مورد تاریخ انقضا و اثربخش بودن ضدآفتاب باید بدانید را ما در ادامه برایتان نوشته‌ایم.

آیا ضدآفتاب منقضی می‌شود؟

بله می‌شود. کرم‌ها، سرم‌ها و ماسک‌ها و دیگر محصولات مراقبت از پوست تاریخ تولید و تاریخ انقضا دارند و پس از پایان دوره، اثر خود را از دست خواهند داد.

بنابراین هنگام خرید حتما بسته‌بندی کرم را مورد بررسی قرار داده و تاریخ تولید و انقضای آن را چک کنید تا محصول کهنه خریداری نکنید و مطمئن شوید تا چند ماه آینده قابل استفاده است. البته بعضی از برندها تاریخ انقضای محصولات را در قالب بارکد درج می‌کنند، یعنی خریدار نمی‌تواند متوجه تاریخ دقیق شود. در چنین مواقعی چه باید کرد؟

یادتان باشد که کرم‌های ضدآفتاب تا سه سال پس از باز شدن در آنها قابل استفاده هستند.

از آنجا که برخی کارخانه‌ها تاریخ تولید و انقضا درج نمی‌کنند، سازمان غذا و داروی جهانی تولیدکننده‌ها را ملزم ساخته تا محصولات خود را به گونه‌ای بسازند که اثر بخشی آنها تا سه سال پیاپی ادامه داشته باشد.

این را به یاد داشته باشید که پس از تاریخ انقضا، شاید در ظاهر کرم‌ها سالم باشند اما دیگر تاثیری که باید بگذارند را از دست می‌دهند. SPF کرم ضدآفتاب پس از تاریخ انقضا خاصیت خود را از دست می‌دهد و نمی‌تواند پوست را در مقابل اشعه‌های یو وی محافظت کند. به این خاطر که مواد تشکیل دهنده کرم به تدریج شکسته می‌شوند و حتی ممکن است خارش یا حساسیت در پوست ایجاد کنند.

به این نکته توجه داشته باشید که وقتی تاریخ مصرف کرم ضدآفتاب تمام می‌شود، میکروب‌ها و باکتری‌ها ممکن است در آن رشد کنند و استفاده از آن کرم سبب بروز عفونت در پوست خواهد شد.

نحوه نگهداری از کرم و لوسیون نیز در طول عمر آن و میزان اثرگذاری‌اش نقش مهمی دارد.

یعنی اگر کرم در جای گرم یا در مکانی که رطوبت زیادی دارد قرار دهید، مواد تشکیل دهنده آن از هم گسسته خواهند شد. نتیجه این اتفاق این است که ضدآفتاب دیگر اثری نخواهد داشت و قبل از تاریخ واقعی، اکسپایر (منقضی) می‌شود.

همه مواد تشکیل دهنده مواد آرایشی و بهداشتی به مرور زمان اثر و خاصیت خود را از دست می‌دهند. اما اگر آنها را درست و اصولی نگهداری نکنید، این پروسه سریع‌تر انجام می‌شود و زودتر از موعد کرم خود را از دست خواهید داد.

اما این را در نظر داشته باشید که ضدآفتاب منقضی شده هم بهتر از این است که بدون ضد آفتاب از خانه خارج شوید.

حتی کرم‌های تاریخ گذشته با اینکه خطراتی بدنبال دارند اما همچنان مواد فعالی در خود دارند که بتواند هر چند جزئی از پوست در برابر اشعه خورشید محافظت کند. البته این مساله فقط در مورد ضدآفتاب‌هایی که با مواد معدنی ساخته شده‌اند مصداق دارند یعنی آنهایی که زینک اکسید و دی اکسید تیتانیوم در خود دارند. این مواد در مقایسه با مواد شیمیایی، با سرعت خیلی کمتری در هم شکسته خواهند شد. یعنی یک یا دو ماه پس از اکسپایر شدن کرم ضدآفتاب همچنان می‌توانید از آن استفاده کنید.

اگر تاریخ تولید و انقضای ضدآفتاب پاک شده باشد از کجا می‌توان فهمید که هنوز سالم است؟

بافت و فرم کرم به خوبی گویای سالم بودن یا نبودن آن است. اما در ادامه هم ما مواردی که بهتر است به آنها توجه داشته باشید را برایتان نوشته‌ایم.

اگر تاریخ تولید یا انقضای محصول را پیدا نمی‌کنید می‌توانید از طریق وب‌سایت برندی که از آن ضدآفتاب خریده‌اید، محل درج این تاریخ را پیدا کنید. یا از خدمات پس از فروش برند موردنظر این مورد را جویا شوید. در بدترین حالت، وقتی به هیچ گزینه‌ای دسترسی ندارید، سه سال پس از تاریخ خرید خود، ضد آفتاب را دور بیندازید.

کرم را بو کنید و اگر متوجه شدید که بوی همیشگی را نمی‌دهد، احتمالا تاریخ گذشته است و دیگر قابل استفاده نیست.

اگر از ضدآفتاب تاریخ گذشته استفاده کنیم چه اتفاقی می‌افتد؟

ضدآفتاب های شیمیایی حاوی موادی همچون هموسالات، آووبنزون و اکسیدبنزون هستند که بلافاصله بعد از تاریخ انقضا شروع به اکسیده شدن می‌کنند. در نتیجه نباید چنین ضدآفتاب را روی پوست صورت خود بمالید به این خاطر که مشکلات زیر را ایجاد خواهد کرد:

آفتاب سوختگی شدید

حساسیت پوست به مواد کهنه و تاریخ گذشته

فتوایجینگ (چین و چروک ناشی از اشعه یو وی)

کرم ضدآفتاب را در معرض نور مستقیم آفتاب قرار ندهید. آن را در مکانی خنک و عاری از رطوبت بگذارید. مکان‌های خشک و تاریک بهترین محل برای نگهداری کرم های آرایشی و بهداشتی هستند.

SPF در کرم ضدآفتاب چیست؟ آیا عدد بالاتر اس پی اف بهتر است؟

SPF یا همان «Sun Protection Factor» در حقیقت فاکتور و معیار توان محافظت کرم ضدآفتاب از پوست در مقابل اشعه خورشید است.

درجه SPF (مانند ۱۵ یا ۲۰ SPF) به این معنا است که مصرف کننده آن قبل از این‌که دچار آفتاب سوختگی بشود، تا چه حد می‌تواند زیر نور آفتاب بماند. برای مثال شما می‌توانید بدون استفاده از کرم ضد آفتاب ۱۰ دقیقه زیر نور خورشید باقی بمانید و احساس سوختگی نکنید. هنگامی که از کرم ضد آفتاب استفاده می‌کنید می‌توانید زمان ۱۰ دقیقه را ضرب در میزان SPF کرم کنید و به مقدار زمان به دست آمده زیر آفتاب بمانید. اگر SPF کرم شما ۱۵ باشد، شما ۱۵۰ دقیقه یا به عبارتی به مدت ۲ ساعت و نیم می‌توانید در آفتاب بمانید. اگر پس از مدتی مجدداً از کرم استفاده کنید، میزان محافظت آن بیشتر می‌شود.

بنابراین در مورد بالا بودن SPF یک کرم ضد آفتاب زیاد حساسیت به خرج ندهید چون ضدآفتابی با ۱۵ SPF فقط ۴ درصد کمتر از ضد آفتابی با SPF 30 در دفع اشعه UBV ضعیف‌تر عمل می‌کند. به عبارت ساده‌تر ضدآفتابی با SPF 30 به معنای قدرت محافظت دو برابر نسبت به ضدآفتابی با SPF 15 نیست.

هر دو اشعه UVA و UVB خورشید مضرند و سبب ابتلا به سرطان پوست می‌شوند، اما علاوه برا این، اشعه UVA عامل چین و چروک پوست و پیری پوست و اشعه UVB عامل آفتاب‌سوختگی هم هستند.

کرم ضد آفتاب با ۱۵ SPF قادر است تا ۹۳ درصد اشعه UBV را دفع کند.

کرم ضد آفتاب با SPF 30 تا ۹۷ درصد اشعه UBV را دفع می‌کند.

کرم ضد آفتاب با SPF 50 تا ۹۸ درصد جلوی آثار مضر اشعه UBV را می‌گیرد.

به یاد داشته باشید حتی بهترین کرم ضد آفتاب به صورت صد‌درصد از پوست شما در برابر خورشید محافظت نمی‌کند.

مدت زمان مجاز برای ماندن کرم ضدآفتاب بر روی پوست چقدر است؟

متخصصان پوست معتقدند ماندن طولانی‌مدت کرم‌های ضدآفتاب بر روی پوست منجر به فاسد شدن آن و در نتیجه موجب جوش‌دار شدن و ایجاد لکه بر روی پوست می‌شود بنابراین نباید بیش از ۲ ساعت بر روی پوست بماند. عوارض کرم ضدآفتاب زمانی پدید می‌آید که صورت را پس از استفاده از آن نشوییم.

زمانی‌که برای مدتی طولانی در خارج از منزل هستیم و نمی‌توانیم کرم را از روی پوست بشوییم باید هر ۱٫۵ تا ۲ ساعت ضدآفتاب را تمدید کنیم.

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

وبگردی