ناخن های خط خطی خبر از چه بیماری هایی می دهند؟

یک متخصص پوست و مو با بیان اینکه اگر یک ناخن دچار تغییر رنگ خود به خودی به ویژه اطراف ناخن باشد نیازمند مراجعه سریع به متخصص پوست است، گفت: ابتلای یک ناخن و تغییر تیره رنگ به صورت خطوط سیاه و خال بسیار مهم است.

 عبدالرضا عرفانی با ذکر نامی از بیماری ملانوم، اظهار کرد: نشانه ابتلا به این بیماری تغییر رنگ در ناخن به صورت یک خط مشکی و خال است، البته تغییر رنگ در ناخن‌ها نشانه بد خیم بودن آن نیست، اما ممکن است مشکل آفرین شود.

وی با اشاره به اینکه در صورتی که این خطوط و خال‌ها با پوست اطراف ناخن همراه شوند در بیشتر موارد بروز این خطوط بدخیم است و لازم است که نمونه برداری شود، ادامه داد: اما در صورتی که این خطوط با پوست اطراف ناخن همراه نباشد و به صورت نوار تیره رنگ بروز کند نگران کننده نیست.

این متخصص پوست و مو تصریح کرد: ممکن است بروز این خطوط به دلایلی از جمله بر اثر ضربه‌های ناخن و تروما و یا آسیب‌هایی مانند اصابت انگشت به در یا هر وسیله‌ای دیگر باشد که منجر به تغییر رنگ‌های وسیع، درد و خون ریزی زیر ناخن می‌شود که از طریق گرفتن شرح حال بیمار علت بررسی می‌شود. اما در مواردی که خود به خود این خطوط به همراه پوست کنار ناخن ایجاد می‌شود باید بیشتر و با دقت علت‌های بروز بررسی شود.

عرفانی با بیان اینکه معمولا ضایعات خوش خیم نیازی به درمان ندارد و ممکن است فرد برای پنهان کردن لاک بر روی آن بزند، خاطرنشان کرد: اما در صورتی که نوع بدخیم تشخیص داده شود به پاتولوژی نیاز است و بر اساس آن علت بیماری مشخص می‌شود و با توجه به علل بروز، گاهی ممکن است که جراحی صورت گیرد که بستگی به نتیجه پاتولوژی دارد.

وی در خصوص تاثیر لاک و استیون بر بروز این خطوط و خال‌های تیره، گفت: استیون و لاک‌ به عنوان یک محرک در جهت آسیب به ساختار ناخن هستند، اما منجر به بدخیمی نمی‌شوند و بیشتر منجر به شکننده، ورق شدن و اگزمای تماسی می‌شوند.

 

اخبار 24 ساعت گذشته رکنا را از دست ندهید

 

وبگردی