گفتگو با معلمی که 18 سال است خلاقیت هایش دانش آموزان را شگفت زده می کند؛
این معلم تهرانی امسال آشپزخانه را وسط کلاس آورد+ فیلم و تصاویر
رکنا: فهیمه شجریان معلم پایه چهارم دبستان دخترانه غیر دولتی و هوشمند صالحین برای بالا بردن خلاقیت و پرورش ایده های جذاب در ذهن دانش آموزان تکنیک های خاصی را به کار می برد که نسل جوان جامعه علاوه بر آموختن دروس مختلف سبک زندگی درست را نیز بیاموزند و فرزندانی مسئولیت پذیر در جایگاه های اجتماعی باشند.
دبستان دخترانه
دبستان دخترانه
این معلم با سابقه 18 ساله در امر تدریس در مدارس دخترانه و پسرانه در گفتگو با خبرنگار “رکنا “در خصوص تکنیک های خلاقانه ای که به کار می گیرد، گفت: تلاش می کنم هر سال در شروع سال تحصیلی دانش آموزان را با سبک های نوینی رو به رو کنم تا آنها هم بتوانند در ایده پروری خلاقانه رفتار کنند و ذهن شان باز شود.
شجریان در ادامه با توضیحاتی درباره تزئین کلاس درس به سبک های خاصی چون لبخند، دریا، جنگل، بمب خنده، تنه درخت، شب و..... اشاره کرد و گفت: برای دانش آموزان دختر پایه چهارم امسال تزئین کلاس با وسایل آشپزخانه را در نظر گرفته ام زیرا ضرورت جامعه بر این است تا فرزندان با مفاهیم خانواده و پایبندی به اصول خانوادگی بیشتر آشنا شوند و با توجه به اینکه دانش آموزانم دختر ترجیح می دهم از آنها نسلی مسئولیت پذیر برای تشکیل خانواده در آینده ساخته شود.
وی افزود: این دختران ، مادران آینده این سرزمین هستند و با توجه به اینکه در جامعه امروزی خانواده ممکن است برخی خانواده به مسئولیت پذیری فرزندان به دلیل مشغله کاری اهمیت ندهند وظیفه خود می دانم به عنوان یک معلم از سن کم آنها را با مسئولیت پذیری آشنا کنم و به آنها یاد دهم که خانواده پایگاهی است که می توان در آن آرامش را بدست آورد و اکنون زمانی است که باید نسل جوان را با وظایف شان آشنا ساخت و آنها را به این سمت و سو سوق داد.
این معلم که برای سال 97 طرح آشپزخانه را در نظر گرفته است گفت: آشپزخانه محلی است که مادر خانواده در آن غذاهای گرم و خوشمزه برای اعضا می پزد و در ساعت هایی از روز و شب خانواده در این محل دور هم جمع می شوند تا صمیمیت و مهرشان بیشتر شود از این رو این طرح را می توان نماد دوستی و مهربانی اعضای خانواده با یکدیگر قرار داد و از طرف دیگر نیز می توان آن را به کلاس درس ربط داد زیرا آموزش مفاهیم ریاضی و علوم در این محل وجود دارد . به نظر من آموزش و پرورش دو کلمه مکمل هم هستند ولی معتقدم پرورش مهم تر از آموزش است و پرورش کاربرد مفیدتری برای نسل جوان در جامعه دارد. بنابراین چون قرار است نسل دختران جوان در آینده مادر شوند و در جامعه صاحبان مشاغل مفیدی باشند مهم ترین امر محبت و صمیمیتی است که باید در در آنها کاشته شود و یکی از محل هایی که در خانه احساس کردم می تواند محل بروز احساسات و عواطف باشد آشپزخانه است زیرا ساعت هایی از طول روز اعضای خانواده یکدیگر را در این محل ملاقات می کنند و حرف هایی برای گفتن دارند.
وی بیان داشت: در آینده این مادران هستند که مسئولیت یک خانواده را به دوش می گیرند و پرورش نسلی مستقل نیز وظیفه هر معلمی است که علاوه بر دروس های لازم سبک زندگی و درس زندگی را ایده های خلاقانه به دانش آموزان خود بیاموزد.
شجریان معلم پایه چهارم دبستان صالحین در ادامه گفت: قرار نیست در کلاس درس فقط من معلم باشم بلکه همه امور کلاسی تقسیم بندی شده و مسئولیت دانش آموزان در کلاس مشخص شده است و به همه آنها مسئولیت هایی واگذار شده است. این دیدگاه سبب می شود وقتی وارد فضاهای بزرگتر شدند مسئولیت های اجتماعی مربوط به خود را به عهده گرفته وشانه از زیر بار مسئولیت خالی نکنند.
وی تصریح کرد: مدیریت درست را از سن کم در کلاس درس با همین طرح های ساده می توان به آنها آموخت وقتی یاد بگیرند در آینده باید خانه ، آشپزخانه و اعضای خانواده شان را مدیریت کنند آماده هستند برای پذیرش مسئولیت های اجتماعی بزرگتر و این نشان دهنده آن است که دختران امروز مادران قوی فردا و صاحب مشاغل بزرگی هستند که جامعه را متحول می کنند.
این معلم افزود: 10 صفت که جزو سیستم آموزشی بین المللی است را طراحی کردیم زیرا هر فردی برای زندگی صحیح باید این صفت ها را داشته باشد صفاتی چون ،متعادل ، خطرپذیر، اندیشمند ، پژوهشگر ، مهربان و.... صفاتی که دانش آموزان را با آن آشنا می کنیم و در طول روز هر کاری که انجام دادند را بررسی کرده تا بر اساس این صفات پسندیده رفتار کرده باشند و در ازای آن تشویق می شوند.
شجریان گفت: سعی می کنم در همه سمینارها و کلاس های ضمن خدمت آموزش و پرورش شرکت کنم زیرا شرکت در این کلاس ها ایده هایی را به ذهن معلمان می رساند که سبب تفکیک معلمان و سبک کاری شان از یکدیگر می شود. هر معلم باید ایده های خلاقانه ای که به ذهنش می رسد را عملی کند تا دیدگاه های سنتی و تکراری تبدیل به دیدگاه های نوین و امروزی شوند.
عکس ها: مهدیه زینل زاده
ارسال نظر