علت ترس از تاریکی کودکان تان را کشف کنید
رکنا: ترس کودک از تاریکی علل مختلفی دارد که باید درمان شود.
تو دوران کودکی ترس از چیزای ناشناخته مانند ترس از تاریکی گاهی خاطرات تلخ و پر اضطرابی رو رقم میزنه که با گذشت زمان و بزرگ شدن کودک از بین میره، حتما همه این دوره رو گذروندید. ولی تو بعضی از بچه ها این ترسها ادامه پیدا میکنه و از چهار سال به بعد هم همراهشونه.
خیلی بده که این ترسها روی همه چی اثر میذاره مثلا کودک بد غذا و گاهی کم خواب میشه، این برای یک مادر خیلی درد آوره که تصورات ذهنی فرزندش تا این اندازه روی زندگی روزمره اش تاثیر بذاره، حتما خیلی تلاش کردید که از این ترسها نجاتش بدید، در ادامه مطلب بایدها و نبایدها برای از بین بردن ترس کودک رو در اختیارتون میذارم.
کودکم از تاریکی میترسه، چیکار کنم؟
ببینید کودکتون از چی و چرا میترسه!؟ همانطور که کودک در حال شناخت محیط اطرافشه در کنارش تخیلش هم داره رشد میکنه و همراهی این دو با هم باعث میشه از چیزهای ناشناخته، شخصیتها یا اجسام تخیلی بسازه مثل هیولا! گاهی چیزهایی که در طول روز میشنوه یا میبینه بهش تصور ذهنی میده که باعث ترسش در تاریکی میشه، مثلا ممکنه در طول روز شما با همسرتون در مورد کمد اتاق کودکتون صحبت کنید و بگید خیلی بزرگ و زشته، این تصور به کودکتون القا میشه و شب تو تاریکی اتاق، زشتی و بزرگی کمد با چاشنی تخیل کودک باعث ایجاد ترس میشه
درباره ی ترس های کودک با او صحبت کنید
با فرزندتون درباره ی چیزهایی که باعث ترسش میشه صحبت کنید. ازش بخواید درباره ی حسش، فکرش و ترسش بیشتر صحبت کنه چون باعث میشه کودکتون راحت بشه. وقتی کودک داره از ترسش حرف میزنه شمام ترس رو توی چهره تون نشون بدید و طوری رفتار کنید که بفهمه درک میکنید، این همدلی ارتباط شما و فرزندتون رو بهتر میکنه و برای کودک دلگرمی ایجاد میکنه.
کودکتون آرامش رو از شما یاد میگیره
بعنوان یک مادر همیشه جلوی کودک خودتون رو شجاع نشون بدید. حتما چیزایی هست که ازش بترسید و یا مواردی که شما رو نگران یا مضطرب کنه. برای پیشگیری از ترس در کودک بهترین راه حفظ آرامشه! اگه شما نسبت به جایی یا چیزی نگران باشید یا بترسید کودکتون متوجه میشه و این حس بهش القا میشه، برای هر مادری پیش میاد که نگران کودکش باشه که از اطرافش بهش آسیب نرسه در این مواقع بهتره که بجای القای ترس و اضطراب به بچه به آرامی خودتون به کمک برید و بعد براش توضیح بدید که چه نکات ایمنی رو باید رعایت کنه تا براش اتفاق بدی پیش نیاد.
چیزهای ترسناک رو از فرزندتون دور نگهدارین در این دوران کودکان مرزی بین واقعیت و تخیل براشون وجود نداره، گاهی دیدن یک فیلم با شخصیت ترسناک میتونه برای چند مدت فرزندتون رو بترسونه پس حواستون باشه و اجازه ندید که هر برنامه ای رو تماشا کنه، کار دیگه ای که میتونید انجام بدید اینه که براش در مورد ساخت برنامه های کودک با زبان ساده ای توضیح بدید تا بفهمه.
بهش اطمینان بدید که دوستش دارید
بهش اطمینان بدید که چون دوستش دارید و چون میخواید که آرامش داشته باشه و کودک شاد و خوشحالی باشه دوست دارید از ترسش دور بشه نه اینکه از ترسهاش شب بیداری هاش و غیره خسته شدید.
کودک رو مجبور به روبرو شدن با ترس هاش نکنید
ترس فرزندتون رو نادیده نگیرید اگه از کسی ترسید مجبورش نکنین با اون فرد روبرو بشه بجاش با کودکتون بیشتر صحبت کنید و ازش بپرسید که چرا میترسه؟
ترس از تاریکی رو به عامل اضطراب در کودک تبدیل نکنید
بعضیا فک میکنن اگه به چیزی که کودک ازش ترسیده بخندن و با تمسخر بهش نگاه کنن اون ترس از بین میره و کودک متوجه ترس بیجا میشه، در حالی که اصلا اینطور نیست! و این خنده و تمسخر تنها باعث میشه کودکتون از شما فاصله بگیره و علاوه بر اینکه عزت نفسش پایین اومده اضطرابش هم بیشتر میشه خلاصه این روش نه تنها کمک نمیکنه که مشکلات رو ریشه ای تر و حادتر میکنه.
موقع ترس مراقب پیامهای اشتباه باشید
گاهی موقع ترس کودک بزرگتر فکر نکرده پیامهای اشتباهی رو به کودک میده که نه تنها به ترسش اضافه میکنه که عواقب بدتری هم برای کودک داره مثلا وقتی سگ به سمت کودک پارس میکنه بجای اینکه کودک رو به آرامش دعوت کنید، بهش بگید که فرار Escape کنه! در اینصورت علاوه بر اینکه ترس کودک ازش بیشتر میشه، سگ هم بر اساس فطرتش کودک رو دنبال میکنه و ممکنه کودک از ترس زمین بخوره یا سگ بهش آسیب بزنه. بهترین کار اینه که به فرزندتون بگید هر کسی ممکنه از چیزی بترسه ولی فرار از ترس نمیتونه راه خوبی باشه بهتر اینه که از کسی کمک بخواد.
ارسال نظر