معرفی مواد غذایی که به درمان ریزش مو کمک می کند

یکی از مدل‌های ریزش مو دربانوان عقب رفتن ُرستَنگاه مو است که می‌تواند سبب افت اعتماد به نفس و اثر منفی بر چهره شود.

ریزش موی سر دربانوان به دلایل مختلفی از جمله برهم خوردن تعادل هورمونی، کم خونی، تغذیه نامناسب، استفاده بیش از حد از رنگ و دکلره کردن موها، استفاده از صاف کننده‌های مو، اختلال وسواس کندن موی سر، افزایش سن، شیمی درمانی و مصرف برخی دارو‌ها رخ می‌دهد.

یکی از بیماری‌هایی که به شدت بر ریزش موی سر اثر می‌گذارد وسبب استرس و نگرانی بانوان می‌شود بیماری سندرم پلی کیستیک تخمدان (polycystic ovary syndrome) است.

براساس پژوهش‌ها بین ۴ الی ۷ درصد از زنان آمریکایی به این بیماری مبتلا هستند که براثر آن بدن بیش از اندازه هورمون مردانه تستوسترون تولید می‌کند و منجر به ناباروری، آکنه و رشدموی زائد در صورت، بَم شدن صدا، افزایش حجم عضله ها، ریزش شدید مو‌های سر و طاسی با الگوی ریزش موی مردانه، برهم خوردن قاعدگی، بروز چاقی شکمی و مواردی از این دست می‌شود.

درمان این بیماری با روش‌های مختلفی از جمله جراحی و تجویز دارو‌های شیمیایی انجام می‌شود، اما اصلاح الگوی تغذیه نیز درکاهش علائم آن موثر است.

زنانی که دچار بیماری تنبلی تخمدان هستند معمولاٌ از ریزش شدید موی سر رنج می‌برند به همین دلیل آشنایی با شیوه‌های چگونگی درمان و اصلاح تغذیه می‌تواند این عارضه را درآن‌ها مهار کند.

درگام اول باید ابتلای فرد به بیماری شناسایی شود به همین دلیل اگر علائم رایج بیماری تنبلی تخمدان را دارید به پزشک Doctor مراجعه کنید و پس از انجام آزمایش‌های مورد نیاز و اثبات ابتلا به بیماری دستور‌های درمانی را انجام دهید.

قند خون بیشتربانوان مبتلا به تنبلی تخمدان بالا است و حتی برخی از آن‌ها باید از دارو برای کنترل آن استفاده کنند. برای کاهش و تثبیت قند خون، مصرف مواد غذایی سالم شامل میوه و سبزی‌های تازه، غلات و حبوبات، دانه‌های آجیل، مواد لبنی و پروتئینی کم چرب، نان حاوی سبوس و نوشیدن آب و چای سبز به اندازه کافی توصیه می‌شود.

ورزش منظم نیز در کاهش قند خون و جلوگیری از چاقی و اضافه وزن درمبتلایان به این بیماری موثر است. با کاهش قند خون بسیاری از علائم بیماری تنبلی تخمدان کاهش پیدا می‌کند.

اگر خواستار فرزند آوری هستید و دچارناباروری و برهم خوردن تنظیم قاعدگی شده اید مصرف برخی دارو‌ها با نظارت پزشک به طور منظم (درصورتی که فرد مبتلا به سرطان‌های تخمدان، رحم و سینه دربین اقوام درجه اول نباشد) می‌تواند سبب تنظیم قاعدگی و افزایش توان باروری شود.

برای درمان ریزش موی سر، آکنه و رشد مو‌های زائد پزشکان معمولاٌ دارو‌های ضد هورمون آندروژن را تجویز می‌کنند هرچند که این دارو‌ها دارای عارضه‌های جانبی فراوان هستند و باید با احتیاط و دربازه‌های زمانی منظم مصرف شوند.

دارو‌های ضد آندروژن سبب کاهش سطح هورمون تستوسترون در بدن بانوان می‌شوند، بالا بودن این هورمون در بدن زنان می‌تواند سبب ابتلای آن‌ها به سرطان تخمدان، مشکل در غده هیپوفیز و حتی سرطان غده‌های فوق کلیوی شود، به همین دلیل شناخت بیماری و درمان آن اهمیت فراوان دارد.

برخی خوراکی‌ها به طور ویژه دارای مقدار بالایی هورمون استروژن گیاهی هستند و مصرف آن‌ها سبب کاهش سطح هورمون تستوسترون و کنترل علائم بیماری در بانوان مبتلا به تنبلی تخمدان می‌شود.

از جمله این خوراکی‌ها می‌توان دانه سویا را نام برد که می‌توان آن را به صورت خام، بوداده، خوراک توفو و نیز شیرسویا مصرف کرد.

سویا سرشار از ترکیب‌های فیتواستروژنیک است که به نام ایزوفلاون‌ها شناخته می‌شوند، با مصرف سویا تولید تستوسترون در بدن کاهش پیدا می‌کند. براساس پژوهش‌ها مصرف سویا ارتباطی با ابتلا به سرطان‌های تخمدان و یا تیروئید ندارد.

دانه کتان نیز یکی دیگر از مواد غذایی پرارزش برای تنظیم سطح هورمون‌های بدن و جلوگیری از تولید بیش از حد تستوسترون دربدن بانوان و ریزش موی سر ناشی ازآن است.

دانه کتان دارای اسید‌های چرب امگا ۳ با خاصیت ضد التهابی و نیز ماده‌ای به نام لیگنان است که حاوی استروژن فراوان هستند و مانع از ریزش موی سر می‌شوند.

دانه کتان را می‌توانید به صورت خام مصرف کنید یا آن را داخل خمیر نان گذاشته یا همراه ماست و سالاد میل کنید.

کارشناسان مصرف ماهی‌های روغنی، دانه کتان، گردو و دانه آفتابگردان، استفاده از روغن ذرت، کلزا و سویا برای پخت و پز را برای کاهش تولید هورمون تستوسترون دربدن بانوان توصیه می‌کنند.

مصرف مواد قندی، چون شیرینی، شکلات شیرین، آبنبات ،کیک‌ و فست فودها به شدت بر تشدید علامت‌های بیماری تنبلی تخمدان موثراست و می‌تواند سبب ریزش موی سر شود.

برخی از خوراکی‌ها و گیاهان دارویی، چون توت خشک، نخود فرنگی، کاهو، شیرین بیان، چای نعناع و روغن اسطوخدوس نیز می‌تواند سبب تنظیم هورمون‌ها شود، اما درصورت مصرف دارو‌های شیمیایی و جلوگیری از بروز اختلال دارویی حتماً با پزشک خود مشاوره انجام دهید.درکنار درمان‌های دارویی و تنظیم رژیم غذایی، مراجعه به متخصص پوست و انجام درمان‌های موضعی برای جلوگیری از ریزش موی سر دربانوان نیز اهمیت دارد.استفاده از شامپو و محلول‌های موضعی مناسب می‌تواند سبب تحریک فولیکول ها، رشد دوباره مو‌ها و جلوگیری از ریزش آن‌ها شود.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

وبگردی