با این 6 تکنیک از شر بوی بد پا خلاص شوید
رکنا:بوی بد پا همیشه آزاردهنده و ناخوشایند بوده است و معمولا به علت تعریق زیاد پا این اتفاق می افتد راهکارهایی توصیه می شود تا برای همیشه از شر بوی بد پا نجات پیدا کنید.
بوی پا میتواند جنبههای مختلف زندگی فرد را تحت تأثیر قرار بدهد. در مکانهای عمومی و یا مهمانی Party ها ممکن است بوی بد پا موجب خجالت فرد شود.
مطالعهی انجامگرفته توسط بنیاد پوست استرالیا نشان میدهد معمولا تعریق زیاد پا موجب ایجاد بوی بد پا میشود. مشکل بوی پا معمولا در دوران کودکی و بلوغ آغاز میشود ، افرادی که به این مشکل دچارند، بهراحتی و با رعایت نکات بهداشتی میتوانند از شر بوی پا خلاص شوند.
۱. نکات بهداشتی را رعایت کنید
میتوان بهراحتی و با رعایت بهداشت روزانه پا، از شر بوی پا خلاص شد. معمولا این کار از طریق شستن پاها با صابون ضدباکتری انجام میگیرد.
هر روز حتما پاهایتان را بشویید و بعد همه قسمتهای پا مخصوصا لای انگشتانتان را بهطور کامل خشک کنید. سپس تکهای پنبه را به سرکه سیب آغشته کنید و لای انگشتهایتان را با آن مرطوب کنید. استفاده از برس پای ضدباکتری نیز میتواند به درمان بوی پا کمک کند. اما اگر دچار ترک پا یا اگزما پوستی هستید، از این برسها استفاده نکنید.
ناخنهایتان را همیشه کوتاه و تمیز نگه دارید. این کار از بروز قارچ ناخن (یکی از انواع قارچ پوستی) جلوگیری میکند. میتوانید قسمتهای سختشدهی پوست پا و پینهها را بهآرامی با سنگ پا یا سوهان بردارید. پوست سخت پا هنگام تعریق بسیار مرطوب و به محل ایدئالی برای رشد باکتریها تبدیل میشود.
۲. از پودرهای جذبکنندهی رطوبت استفاده کنید
وقتی پاهایتان را تمیز و خشک کردید، میتوانید از پودرهایی مانند جوش شیرین، نشاستهی ذرت و پودر بچه استفاده کنید. این پودرها بهخوبی رطوبت را جذب میکنند.
۳. از محلولهای طبیعی ضدقارچ استفاده کنید
محلولهای سادهای که ادامه معرفی میشوند، به شما کمک میکنند بوی بد پاهایتان را از بین ببرید.
برای درمان موقتی بوی پا میتوانید از سرکه سیب استفاده کنید. برای این کار یک سهم سرکه سیب را با دو سهم آب ترکیب کنید و پاهایتان را در آن قرار بدهید تا با از بین بردن باکتریها، به کاهش بوی پا کمک کنید. سرکه سیب با خاصیت ضدقارچیاش با بوی پا مبارزه میکند.
استفاده از چای نیز میتواند به درمان بوی پا کمک کند. ۴ تا ۵ عدد چای کیسهای را در یک لیتر آب بریزید. میتوانید از چای کیسهای ساده یا چای کیسهای نعنایی استفاده کنید. چای را به روش همیشگیتان درست کنید. سپس اجازه بدهید خنک شود و پاهایتان را بهمدت ۲۰ دقیقه در آن قرار بدهید. این کار را هر روز انجام بدهید.
روش دیگر برای از بین بردن بوی پا، استفاده از نمکهاست. برای این کار نصف فنجان نمک کوشر یا یکچهارم فنجان نمک اپسوم (سولفات منیزیم) را در ۴ فنجان آب بریزید و بهمدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه پاهایتان را در آن قرار بدهید. این روش تأثیر مثبتی در افزایش سلامت پوست و کشتن Killing قارچها دارد و به پیشگیری از بیماریهای پوستی و درمان بوی پا کمک میکند.
در همهی روشهای بالا پس از اتمام کار، پاهای خود را کاملا خشک کنید.
۴. کفشتان را عوض کنید
تعویض زودبه زود کفش ها راهی برای جلوگیری از بوی پا است.هر روز یک کفش خاص نپوشید. این کار به جلوگیری از ایجاد بوی پا کمک شایانی میکند. وقتی که از ۲ یا ۳ جفت کفش استفاده کنید، به کفشهایتان فرصت میدهید که قبل از استفاده بعدی کاملا خشک شوند. این کار میتواند به پیشگیری از «کراتولیز حفرهای» کمک کند. کراتولیز حفرهای عارضهای است که موجب ایجاد حفرههایی در کف پا میشود و قدرت تحمل فشار بر سطح کف پا را کاهش میدهد.
پوشیدن کفشهای چرمی به پاهایتان اجازه تنفس میدهد و در جلوگیری از ایجاد بوی بد پا بهتر از کفشهای پارچهای عمل میکند. همچنین پوشیدن صندل و کفشهای باز نیز میتواند از ایجاد بوی پا جلوگیری کند.
استفاده از کفیهای جداشدنی، تعویض مداوم آنها و خشککردنشان میتواند به جلوگیری از ایجاد بوی بد پا کمک کند.
۵. جوراب بپوشید و آنها را بهطور مرتب عوض کنید
پوشیدن جوراب، مخصوصا جورابهایی که رطوبت را بهخوبی جذب میکنند مانند جورابهای نخی، پشمی یا ترکیب نخی و پشمی، ضروری است. جورابهای نخی و پشمی بهتر از جورابهای نایلونی هستند. برخی جورابهای ورزشی منافذی دارند که به جریان هوا و جلوگیری از تعریق پاها کمک میکنند.
۶. رژیم غذاییتان را تغییر بدهید
داشتن رژیم غذایی مناسب از بروز بوی پا جلوگیری می کند. دکتر آرنولد کورنفلد بنیانگذار مؤسسهی طب پا میگوید بیمارانی که اراده و قدرت بیشتری در تغییر رژیم غذایی و سبک زندگیشان دارند، بهتر میتوانند بوی پاهایشان را کنترل کنند. رژیمهای غذایی سرشار از کربوهیدرات های تصفیهشده موجب تغذیهی باکتریها و قارچها میشوند. زمانی که سلولهای درحالمرگ از بین میروند، فرصت برای نفوذ باکتریها و قارچها فراهم میشود.
دکتر کرانفیلد توضیح میدهد زمانی که این باکتریها در پوست پا جمع شوند، در اثر تعریق در فضای محصور داخل کفش، بوی بسیار بدی ایجاد میکنند. بااینحال میتوانید با انجام اقداماتی مانند حذف کربوهیدراتهای تصفیهشده، مصرف کافی پروتئین، چربیهای مفید و سالم، کربوهیدراتهای پیچیده و مصرف غذاهای ضدالتهاب تا حدی از این بروز این مشکل جلوگیری کنید. ترک سیگار و عدم مصرف مشروبات الکلی نیز راهی مؤثر برای کاهش تعریق و جلوگیری از ایجاد بوی پا بهشمار میرود.
برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر