گنج‌های ناشناخته ایران+تصاویر

 گردشگری ایران تنها مازندران، گیلان، شیراز، اصفهان و یزد نیست. هزاران پتانسیل و ظرفیت گردشگری در دل این سرزمین نهفته است. مناطقی بکر با چشم‌انداز و طبیعت فوق‌العاده، که می‌تواند طلایی‌ترین خاطره زندگی را برای گردشگران رقم زند. پاییز، فصل هزار رنگ و هزار نقش است.

فصلی که در آن طبیعت از رنگ‌های طلایی، قرمز، قهوه‌ای موج می‌زند و صدای خش خش برگ‌ها زیر پای عابران به انسان آرامشی وصف ناپذیر می‌بخشد. پاییز یکی از بهترین زمان‌های ممکن برای سفر است. چرا که دیگر از ترافیک‌های سنگین چند ساعته جاده‌ها و ازدحام جمعیت خبری نیست.

از طرف دیگر می‌توان در هتل یا اقامتگاه‌ها با تخفیف‌های حتی پنجاه درصد؛ برای اسکان انتخاب کرد.سفری رویایی در فصل رنگ‌های گرم پاییز به‌دور از هیاهوی و صدا با هزینه‌های پایین را می‌توان به‌راحتی تجربه کرد.

در پاییز به‌کجا سفر کنیم؛ سوالی است که بسیاری از ایرانی‌ها این روزها از یکدیگر می‌پرسند. در این گزارش چندین مکان گردشگری بکر برای فصل پاییز معرفی می‌شود؛ که باهم‌می‌خوانیم.

پاییز گردی در درود لرستان

لرستان، یکی از استان هایی است که در پاییز، رنگ و بوی رویایی به خود می گیرد و می‌تواند یکی از مقصد‌های فوق العاده برای گردشگران رمانتیک پاییز گرد باشد. لرستان، عروس آبشار های ایران است و گردشگری آبشاری را می توان در این اقلیم زیبا و خوش آب و هوا در فصل پاییز، در دسترس داشت.

یکی از آبشار های زیبای این استان را می توان آبشار بیشه دانست که در شهرستان درود قرار دارد. در این آبشار، سقوط Fall آب از ارتفاعی بیش از ۴۵ متر، بسیار زیبا بوده و رنگین کمان پاییز را شکل می‌دهد.

جالب است که بدانید این آبشار در سال ۸۷، به عنوان یکی از آثار طبیعی لرستان در فهرست میراث طبیعی کشور به ثبت رسید. در اطراف این آبشار،‌ جنگل‌های پوشیده از بلوط، زیبایی خاصی دارند که بر شکوه آن می‌افزاید.

برای رفتن به روستای بیشه، می‌بایست به خرم آباد رفته و پس از طی مسافت ۵۰ کیلومتری یعنی در کم تر از نیم ساعت، به این منطقه زیبا می رسید.

اسالم به خلخال، جاده رمانتیک‌ها!

برای عاشقان پاییز گردی در ایران، جاده اسالم به خلخال، یکی از رویایی‌ترین نقاط ایران زمین است که می‌توان پاییز هزار رنگ را به تماشا نشست و گوشه‌هایی از جلوه‌های ایران بکر را مشاهده نمود.

جاده‌ای هفتاد کیلومتری، که بخشی از بهشت ایران زمین به شمار می‌رود و به نظر می‌رسد که هر ۴ فصلش، فوق العاده دیدنی باشد.

این جاده را جاده بهشتی هم می نامند چرا که بهشت هزار رنگ ایران، بخشی از چهره خود را در این فضا به رخ می‌کشد. در جای جای این جاده مه گرفته می‌توان، رنگ‌های طبیعت را با RGB های مختلف مشاهده کرد و لذت برد.

چشم‌انداز های رویایی که در جاده اسالم به خلخال فرا روی عاشقان طبیعت‌گردی ایران است، یکی از منحصر به فردترین چشم‌انداز های طبیعی نقاط شمال کشور به نظر می رسد. برای رفتن به اسالم گیلانی ها، کار سختی در پیش ندارید.

این جاده از گیلان آغاز می شود و به خلخال در جنوب استان سرسبز و خوش آب و هوای اردبیل به پایان می رسد. در بین راه، ‌استان‌های آذربایجان شرقی و زنجان نیز مشاهده می‌شود.

ارس سرزمین رودهای خروشان

ارس که در شمال غربی ایران قرار دارد، یکی از بکرترین مناطق ایران برای سفر است. این منطقه با جمهوری‌های ارمنستان، آذربایجان و جمهوری خودمختار نخجوان همسایه است.

ساحل رودخانه ارس از جلفا تا خداآفرین با کوه های سرسبز و سر به فلک کشیده، دشت های زیبا، رودهای خروشان، جنگل‌های انبوه، حیات وحش کم نظیر میزبان گردشگران نوروزی‌است.

آب و هوای مناسب و پوشش گیاهی متنوع شامل نیزار، بوته‌زار، درختچه‌های گز و انار، افرا و نسترن، بید، زرشک، گردو، گیاهان مرتعی و دارویی توجه هر گردشگری را برای سفر به این منطقه جلب می کند.

در دشت های این منطقه زیبا حیواناتی چون آهو، مارال، قوچ، میش، بز، پلنگ و خرس قهوه ای در سرزمین زیبایی‌ها می‌تازند و سیاه خروس، کبک، عقاب طلایی، اردک، حواصیل، اگرت و بوتیمار، قرقاول، طرلان و بالابان در پستی و بلندی زمین سبزش‌می‌خرامند.

دهکده توریستی زراس، نگین ایذه

دهکده توریستی «زراس» یکی از مناطق بسیار زیبا و خوش آب و هوا در منطقه «ایذه» به خصوص در فصل زمستان و بهار است. این دهکده تفریحی توریستی در جنوب شرقی شهرستان ایذه قرار دارد.

آبشار شیوند که روبه‌روی دهکده قرار دارد، بسیار زیبا و دیدنی بوده و می‌تواند خاطره‌ای به یاد ماندنی برای دوستداران طبیعت برجای بگذارد.

در کنار این دهکده، کوه‌های «منگشت» و طبیعت برف گیر و جنگل‌های بکر آن واقع شده است که می‌توان با برنامه‌ریزی مناسب یک کوهنوردی و طبیعت‌گردی به یاد ماندنی درآن داشت.

ورزش‌های آبی، قایق‌سواری، رستوران آبی، سوییت‌ها و کافی شاپ‌های آبی از امکانات تفریحی این دهکده به شمار می‌روند.

دریاچه کوه گل؛بهشت گمشده بویراحمد

دریاچه‌ کوه‌ گل‌ در شمال‌ شهرستان‌ بویراحمد و در شمال‌ شرقی‌ شهرتوریستی‌‌«سی‌ سخت» ‌ در دهانه‌ انبری‌ گردنه‌ مشهور بیژن‌ و در کنار تپه‌های‌ کوه‌ گل‌ واقع‌ شده‌ است‌.

محل‌ استقراردریاچه‌ یکی‌ از زیباترین‌ نواحی‌ استان‌ است‌ که‌ در فصل‌ بهار و تابستان‌ از انواع‌ گل‌های‌ شقایق‌ و گیاهان‌ وحشی‌ وهمچنین‌ آویشن‌ خوش‌ عطر کوهستانی‌ مملو می‌شود. در فصل‌ تابستان‌ ، تجمع‌ پرندگان‌ مهاجر همراه‌ با پرندگان‌ بومی‌ در سواحل‌ و کنار دریاچه‌، زیبایی‌ حیرت‌انگیزی‌ پدید می‌آورد.

از پرندگان‌ مهاجری‌ که‌ در دامن‌ این‌ دریاچه ‌اتراق‌ می‌کنند، می‌توان‌ به‌ انواع‌ مرغابی‌ و اردک‌ کله‌ سبز، لک‌لک ‌، حواصیل، درنا، خروس‌ کولی‌ و چنگر اشاره‌ کرد.

این منطقه زیبا که در فاصله 8 کیلومتری شرق سی‌سخت و 44 کیلومتری مرکز استان قرار دارد و از سه مجموعه دریاچه زیبای کوه گل، دشت‌های لاله های واژگون و آبشار زیبای تنگ نمک با نمای بسیار طبیعی و آب و هوای مطبوع تشکیل شده است.

در کنار این مجموعه زیبای گردشگری، منطقه حفاظت شده دنا قرار دارد که باعث افزوده شدن چشم انداز زیبا طبیعی این منطقه شده است. این منطقه گردشگری یکی از مهم‌ترین مراکز توریستی در سطح کشور است.

چشمه کانی گراوان، مروارید سردشت

چشمه کانی گراوان یکی از جاذبه های مهم گردشگری شهرستان سردشت است که در فاصله 2 کیلومتری شهرستان ربط و 12 کیلومتری شمال شرقی شهرستان سردشت واقع شده است.

کانی‌ گراوان از چشمه‌های آب معدنی است که املاح محلول در آن حداقل یک گرم در لیتر است، چشمه در کنار روستایی به نام کانی گویز در جنوب شرق حوضه زاب قرار گرفته که آب جوشان از آن بیرون می آید، آب این چشمه معدنی و گازدار است و حتی در امور پوست درمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

آب چشمه پس از جریان در سطح زمین از خود موادی برجای می گذارد و به دنبال آن روز به روز بر حجم توده مخروطی شکل و زیبای آن افزوده می شود.

چشمه گراوان علاوه بر این ویژگی‌های منحصر به فرد در طبیعتی زیبا و کنار رودخانه هرمزآباد واقع است. توده ای زیبا از جنگل‌های بلوط و چشمه پر آب کانی کُردان نیز در نزدیکی آن قرار دارند.

هر ساله با فرا رسیدن فصل بهار چشمه گراوان طبیعت زیبای منطقه را چشم اندازی زیباتر می بخشد و رودخانه هرمز آباد (که در مجاورت آن قرار دارد) پر آب می شود، دشت‌های مجاور آن پر گل و جنگل های هم‌جوارش هم سرسبز می شوند.

تماشای دلفین‌ها در جزیره هنگام

در جنوبی‌ترین نقطه ایران پهناور، جزیره ای کوچک و دیدنی با نهایت زیبایی خودنمایی می‌کند که هنگام نام دارد. جزیره مرجانی هنگام در جنوب جزیره قشم واقع شده است.

آب های نیلگون خلیج فارس و انواع گونه های جانوران دریایی که با کمی دقت می توان به وفور آن ها را در جزیره پیدا کرد، معروف ترین آن ها دلفین ها هستند که از جاذبه های گردشگری این جزیره به حساب می آیند.

از نقاط دیدنی جزیره تاسیسات بندری انگلیسی‌ها است. تماشای دسته‌های دلفین اطراف جزیره یکی از دیدنی‌های این جزیره به شمار می‌رود.

شنا و غواصی در سواحل پیرامون جزیره و تماشای لاکپشت های دریایی، سواحل زیبای صخره‌ای و شنی از جمله جاذبه‌های دریایی اطراف هنگام و طبیعت منحصر به فرد، آهوان و تنها پارک کروکودیل کشور از جاذبه‌های داخل جزیره هنگام محسوب می‌شوند.

برای رفتن به جزیره هنگام باید از راه کناره جنوبی جزیره قشم به سمت روستای شیب دراز رفت و از آن جا قایق‌ها به صورت دربست شما را به گشت دور و داخل جزیره می برند

دره‌نی گا، «گراند کانیون» زیبای ایران

در امتداد دریاچه گهر، رودخانه‌اى به نام سفید‌آب جریان دارد که پس از طى چند کیلومتر وارد یک دره نیمه صخره‌اى با عرض تقریبى ۵۰۰ متر مى‌شود. این تنگه باریک که رود سفید آب در قعر آن جارى است داراى دیواره‌هاى صخره‌اى بلندى است که فقط پیاده مى‌توان در آن راهپیمایى کرد.

در امتداد رودخانه انواع درختان میوه‌اى خودرو همچون گردو، انجیر، سیب، بادام، توت و... روییده‌اند. این دره‌ صخره‌اى به «دره نی‌گاه» معروف است و همراه با منطقه عمومى اشترانکوه و دریاچه گهر از سوى سازمان حفاظت محیط ‌زیست به عنوان منطقه حفاظت شده حیات‌وحش اعلام شده است.

در امتداد تنگه تاپله به دریاچه گهر می‌رسیم که بعد از دریاچه «تنگ نی‌گاه» بزرگ شروع می شود که تا بنار پنبه‌کار ادامه پیدا می‌کند. علت بزرگ نامیدن آن وسعت پهنای این قسمت از تنگه است. در شمال نی‌گاه بزرگ اشترانکوه قرار دارد. چون عرض نی‌گاه کوچک از نی گاه بزرگ بسیار کمتر است به این نام شهرت یافته است.

این تنگه از بنارپنبه کار شروع می شود و تا روستای «تی» ادامه دارد. در شمال تنگه ارتفاعات زیبای پریز قرار دارد. دره نی‌گاه کوچک مجموعه‌ای از دیواره های عظیم و ناشناخته و زیبایی است که به حق می توان از آن به نام «گراند کانیون» ایران نام برد.

به‌ چشمه‌های آب‌گرم مرگور سفر کنید

دهستان مرگوراز توابع بخش سیلوانای ارومیه، با مساحتی بالغ بر 442.5کیلومترمربع، یکی از مناطق نادر ایران از نظر شرایط اقلیمی و موقعیت جغرافیایی و تنوع زیستی گونه‌های مختلف گیاهی است که در بین رشته کوه های زاگرس محصور بوده و امتداد سلسله کوه‌های زاگرس مانند حصاری این منطقه را در برگرفته است.

دهستان مرگور از نظر وجود قله های بلند، دره های عمیق وسرسبز، چشمه‌های آب گرم، دریاچه‌های مرتفع، باغ‌های زیبا، رودهای کوچک و بزرگ، آبشارهای طبیعی، روستاهای زیبای کوهپایه‌ای و صدها منظره طبیعی دیگرنه تنها در شمال غرب کشور بلکه در تمام کشور کم نظیر است.

مهمترین جاذبه های مرگور عبارتند از: دره زیبا و سرسبز بنار، روستاهای واقع در کوهپایه همچون کچله ونوی، آبشار روستای سوله دوکه‌ل (سلوک که چشمان هر بیننده‌ای را به خود خیره می کند)، معنی سوله دوکل در کردی، آبشار دودآلود است، چرا که این آبشارهنگام برخورد با سنگ ها، ذرات آب در اطراف آبشار فضای مه آلودی را به وجود می آورد که چشمان هر بیننده‌ای را خیره می‌کند.

دریاچه‌های طبیعی گه‌رزیرین و مامه شیخ، چشمه‌های آب روستای چریک آباد که به آب معدنی سیلوانا در شهرستان معروف است وآب آن برای بیماران کلیوی توصیه می‌شود. روستای سیلوانا هم که در ۳۰ کیلومتری شهر ارومیه در میان 2 دره واقع شده است هوای بسیار پاک و لطیفی دارد.

در این روستا درختان گردوی کوهی، درختان سیب و درختان جنگلی زیادی چهره روستا را بیش از پیش زیبا کرده است. دره‌های سرسبز بنار و ملیان و چشمه های متعدد آب شیرین مانند چشمه کانی تابر و چشمه چل آشان زیبایی خاصی را برای این روستا به ارمغان آورده.

خانه‌های روستای سیلوانا معماری جالبی دارند و به شکل پلکانی ساخته شده اند. در این خانه ها اهالی خانه های بالادستی می توانند از سقف خانه هایی پاین دستی به عنوان حیاط استفاده کنند.خواندنی های رکنا را در اینستاگرام دنبال کنید