با این گل تنفسی سالم خواهید داشت/اگر در شهر شلوغ زندگی می کنید!

گل دیفن باخیا یک گیاه زینتی ساده و در‌عین‌حال زیباست که در خانه و محل کار به‌راحتی رشد می‌کند. برگ‌هایی بزرگ، زیبا و فراوان از نشانه‌های این گل است. بعد از شناخت گل آزالیا، سنیل، سینره حالا نوبت به گل دیفن باخیا رسید. با ما همراه باشید.

اگر در شهرهای شلوغ زندگی می‌کنید و نمی‌خواهید از طبیعت دور بمانید، می‌توانید گیاهان آپارتمانی پیشنهادی روزچین را در خانه نگه‌ دارید. با این کار هم طبیعت را به خانه آورده‌اید و هم بعد از مدت کوتاهی به تأثیر گیاهان در زندگی امروزی پی خواهید برد.

گیاه دیفن باخیا و گونه‌های متنوع آن

داشتن گل در خانه در عین داشتن حس خوب، کاری دقیق و وقت‌گیر است. اما با دیدن نتیجۀ کار شما هم این سختی را به جان خواهید خرید. هر گل دارای دستو‌العمل‌های مراقبتی خاصی است و اگر از این قوانین پیروی نکنید، زندگی گل‌ها کوتاه‌تر خواهد شد. برخی گل‌ها نور بیشتری می‌خواهند و برخی دیگر سایه‌دوست هستند. گلی آب زیاد می‌خواهد و دیگری به یک‌بار آبیاری در هفته قانع است. به دلایل مختلفی نگهداری از گیاهان در منازل و آپارتمان‌ها روز‌به‌روز در حال افزایش است. پس برای شناخت ویژگی‌های مختلف گیاهان و عمر بیشتر این موجودات سبز و زیبا با گیاهان آپارتمانی همراه شوید تا نگرش‌هایی مختلف دربارۀ گیاهان مختلف بدست آورید.

برگ‌های گل دیفن باخیا در طرح‌های متنوع و زیبا

نام علمی این گیاه clumb cane است و دلیل این نامگذاری ترشح شیرۀ نامطبوع و سمی آن است. این گیاه نیز یکی از گیاهان تصفیه‌کنندۀ هوا محسوب می‌شود. دیفن باخیا اگر همۀ شرایط خوب باشد به بلندی ۱۵۰cm هم می‌رسد. دماهای پایین و خشکی هوا را تحمل نمی‌کند. هوای خشک و نوسان دما برای گونه‌های ظریف دیفن باخیا کشنده است. معمول‌ترین دیفن باخیاها پیکتا و آمونا هستند که تحمل بیشتری نسبت به نوسانات محیطی دارند. اگر در مراقبت از این گل بی‌دقتی کنید، برگ‌های آن می‌ریزد و بدشکل می‌شود.

دیفن باخیا یکی از گیاهان سمی و خطرناک برای کودکان

گل دیفن باخیا مانند گل پوتوس یک گیاه سمی است. براساس تحقیقات انجام‌شده حتی خراش دادن به وسیلۀ دست و بوییدن می‌تواند برای کودکان خطرناک باشد. این گل که تقریباً در هر شرایطی رشد می‌کند، در دست‌ها، زبان و لب‌ها ایجاد تورم می‌کند، حتی می‌تواند باعث تنگی نفس نیز شود. تحقیقات علمی نشان می‌دهد عامل ایجاد مسمومیت در گل دیفن باخیا، کریستال‌های کلسیم اکسالات هستند. کریستال‌های معلق در هوا مخصوصاً برای چشم‌ها بسیار ضرر دارد. از علائم بالینی شدید این مسمومیت، انسداد راه هوایی و نارسایی تنفسی، تورم، سوزش و درد در طبان، دست‌ها و لب‌ها را می‌توان نام برد. والدین بهتر است کودکان را از گل دیفن باخیا دور نگه دارند.

گل دیفن باخیا یک گیاه زینتی ساده و زیبا

گل دیفن باخیا دوست ندارد مدت زمان زیادی در یک گلدان و خاک قرار بگیرد، بنابراین سالی یکبار زمان تعویض گلدان این گیاه است. این گل به‌سرعت در حال رشد است و برای همین نیاز به گلدان بزرگ دارد. بهترین زمان تعویض گلدان برای دیفن باخیا اوایل اسفند تا اوایل اردیبهشت است. استفاده از گلدان بزرگ برای گیاه ضررهایی دارد. از یک طرف به دلیل بزرگ‌بودن جا برای ریشه‌ها، ریشه‌ها بزرگ شده و برگ‌ها کوچک و ناتوان می‌مانند. از‌طرف‌دیگر با جذب آب آبیاری توسط خاک، گیاه در مدت کوتاهی پوسیده و از بین می‌رود. حتماً مراحل تعویض گلدان گیاه دقت لازم را داشته باشید. در کل تعویض گلدان به‌تنهایی مشکلات گل شما را حل نمی‌کند. بلکه باید در کنار تعویض خاک، مکمل‌های ویتامینه و مواد معدنی لازم، خاک را تقویت کنید.

نور غیرمستقیم و رطوبت شرایط دلخواه دیفن باخیا

مهم‌ترین نکته در مورد آبیاری گل دیفن باخیا رساندن آب به تمام قسمت‌های گل است. آبیاری را از یک سمت گل انجام ندهید، بلکه ظرف آبیاری را دور ساقۀ گل بچرخانید. یک مسئلۀ اساسی دیگر در آبیاری گیاه، استفاده از ظرف ثابت با مقدار آب ثابت برای آبیاری است. این از کم و زیاد‌شدن مقدار آب جلوگیری می‌کنید. تا زمانی که تغییر غیرطبیعی در گیاه مشاهده نکردید، میزان آبیاری را کم و زیاد نکنید. آبیاری در فصول تابستان و زمستان دو نوع است. در ماه‌های تابستان، چون هوا گرم و مرطوب است و خاک گیاه به‌راحتی خشک می‌شود، باید ۱ یا ۲ بار در هفته آبیاری شود. اولین چیزی که به‌خاطر آب و هوای سرد در زمستان باید توجه شود این است که آب سرد به طور مستقیم به گیاه داده نشود، چون باعث می‌شود در طول زمان ریشۀ گیاه پوسیده شده و گیاه از بین برود. مهم‌ترین چیزی که باید در زمستان به آن دقت شود دمای محل نگهداری است. دمای محیط باید حداقل ۱۲ درجه سانتیگراد باشد. تحت شرایط آب‌و‌هوایی زیر این سطح، برگ‌های گل دیفن باخیا شروع به چروک‌شدن و خراب‌شدن می‌کنند. نکتۀ دیگر در فصل زمستان توجه‌کردن به دمای آب آبیاری است که باید آب در دمای اتاق باشد. تأمین رطوبت لازم گیاه هم فراموش نشود.

فصل بهار، بهترین زمان برای تعویض گلدان

همانطور که در بالا هم اشاره شد گل دیفن باخیا در فصول خاصی برگ‌های خود را ریخته و خود را بازسازی می‌کند. دقت کنید که در این مواقع برگ‌های زرد و خشک‌شده را با قیچی یا هر وسیلۀ دیگری بِبُرید. این گیاه آپارتمانی برای رشد بهتر به نور خورشید نیاز دارد. برگ‌های گل به‌سمت نور خم می‌شوند. برای جلوگیری از این کار می‌توانید سمت گیاه را تغییر دهید و گلدان را بچرخانید تا قسمت‎‌هایی که در سایه می‌مانند نیز به اندازۀ کافی نور دریافت کنند. سعی کنید با اشیا موجود در اطرافش تا حد امکان در تماس نباشد. گل دیفن باخیا نیز مانند گل کالانکوآ، گل آنتوریوم و گل ژربرا از جریان هوا تأثیر منفی می‌گیرد. در نتیجه در مسیر جریان هوا قرار ندهید و از این جریانات محافظت کنید.

قلمه زدن یکی از روش‌های تکثیر گیاه

برای تکثیر گل دیفن باخیا یک شاخه را که از شاخۀ اصلی رشد کرده، در نزدیک‌ترین محل به ساقۀ اصلی جدا کرده و داخل آب قرار دهید. بعد از ریشه‌دار شدن گیاه جدید، آن را به داخل خاک منتقل کنید. اگر دیفن باخیای شما برگ‌های پیر خود را ریخته و قسمت پایین گیاه خالی شده است، می‌توانید از قسمتی که ساقه از خاک بیرون زده است به اندازۀ ۲۵ الی ۳۰ سانتیمتر بالاتر از گیاه را بریده و به روش گفته شده ریشه‌دار کرده، دوباره در همان گلدان بکارید. با این کار حالا شما هم دو عدد گل دیفن باخیا دارید و هم گل شما خالی و خلوت دیده نمی‌شود. برای در امان نگه داشتن قسمت بریده‌شده گل از جریانات هوا، این قسمت را با موم یا سیلیکون استفاده کنید. با گذشت زمان قسمت باقیمانده در خاک شروع به دادن برگ‌های تازه می‌کند.

آیا می‌دانید گل دیفن باخیا در چه فصلی گل می‌دهد؟

در زمان گلدهی و شکوفایی، گل دیفن باخیا ظاهر بسیار زیبا و قابل‌توجهی پیدا می‌کند. در اواسط ماه‌های تابستان اوایل خرداد تا اوایل مرداد ماه زمان گلدهی این گل محسوب می‌شود. گل این گیاه تا ۱٫۵m رشد می‌کند.

مشکلات و بیمار‌های مختلف گل دیفن باخیا

اگر گیاه را بیش‌از‌حد آبیاری کنید، گیاه دچار پوسیدگی ساقه شده و بخش پایینی ساقه نرم و بی‌رنگ می‌شود. اگر عارضه ناچیز باشد ساقه را ببرید، اما اگر عارضه سنگین است، گیاه را دور ریخته و از بخش‌های سالم آن قلمه کنید.اگر در زمستان گل دیفن باخیا را در دمای پایین و هوای خشک نگهدارید، برگ‌های پایینی آن زرد و پژمرده می‌شود. نباید دمای محیط گیاه پایین‌تر از ۱۲ درجه سانتیگراد شود.اگر نور خورشید به‌صورت مستقیم به گیاه بتابد، برگ‌ها دچار رنگ پریدگی می‌شوند.از دلایل اصلی ریزش برگ‌های جوان گل ذیفن باخیا می‌توان به دمای پایین، خشکی هوا یا سرمای خشک اشاره کرد.اگر آبیاری به‌موقع انجام نشود، گیاه دچار خشکی شده و حاشیۀ برگ‌ها قهوه‌ای می‌شوند.

وبگردی