سمی ترین عنکبوت های جهان/چرا انسان از عنکبوت می ترسد؟

یک واقعیت جالب و باورنکردنی در جهان این است که در حدود ۵ درصد از جمعیت جهان به «آراکنوفوبیا» (Arachnophobia) مبتلا هستند که به ترس از عنکبوت و انواع آن اشاره دارد. اگر چه دلایل بسیار اندکی برای ترس ما انسان ها از عنکبوت ها وجود دارد اما بدون شک ترس از این گونه جانوری جایگاه ویژه ای در اذهان نسل بشر دارد. شاید دلیل ترس انسان نحوه راه رفتن این موجودات بر روی هشت پای بلند خود یا ظاهر کلی آن ها باشد اما بسیاری از مردم بدون دلیل خاصی از عنکبوت ها ترس دارند.

 اگر چه اغلب این گونه حشره بی آزار هستند اما گونه های نادری از این حشره بسیار سمی بوده و جان انسان را به خطر می اندازند. برخی از این موجودات نه تنها با گاز گرفتن بدن انسان دردی شدید را به قربانی وارد می کنند بلکه می توانند صدمات قابل توجهی ایجاد کرده و حتی باعث مرگ انسان شوند. در ادامه این مطلب می خواهیم شما را با ۱۰ گونه از خطرناک ترین عنکبوت های جهان آشنا کنیم.

 عنکبوت هوبو

عنکبوت هوبو (Hobo Spider) که اولین گونه ای است که در این فهرست به آن پرداخته ایم برای اولین بار در اروپا کشف شد. اخیراً تعداد زیادی از این گونه در آمریکای شمالی دیده شده که این موضوع نشان دهنده گسترش قلمرو این عنکبوت خطرناک است. گزش این گونه که بسیار تهاجمی است و در منازل مسکونی نیز یافت می شود بسیار دردناک است و به دلیل سم خطرناکی که به بدن قربانی تزریق می شود هفته ها طول خواهد کشید که زخم و درد محل گزش التیام یابد. اگر چه گزش این عنکبوت نمی تواند مرگبار باشد اما بسیار دردناک است. مهم ترین عامل قرار گرفتن این گونه در لیست خطرناک ترین عنکبوت ها این است که هوبو بسیار تهاجمی است و در حالی که گونه های دیگر این حشره معمولاً خود را از انسان پنهان می کنند اما هوبو در صورتی که احساس خطر کند بسیار بیرحمانه واکنش نشان می دهد و به انسان حمله می کند.

 عنکبوت شتری

همان طور که نام این حشره نشان می دهد، عنکبوت شتری (Camel Spider) در آفریقای جنوبی یافت شده و در بیابان ها زندگی می کند. این گونه برای در امان ماندن از گرمای سوزان بیابان در درون شن ها فرو می رود. اگر چه گزش این گونه سمی نیست اما عنکبوت شتری گزشی بسیار دردناک داشته و با سرعتی بیش از ۱۵ کیلومتر بر ساعت می تواند فرار Escape کند. ظاهر این گونه دلیل اصلی ترس انسان از او انگاشته می شود. گونه شتری یکی از ترسناک ترین ظواهر را در میان سایر عنکبوتها دارد. طول این حشره می تواند به ۱۵ سانتیمتر و آرواره او نیز به ۷٫۵ سانتیمتر برسد.

 عنکبوت کیسه زرد

این گونه مسئول بسیاری از نیش ها و ترس هایی است که در سراسر جهان از این حشرات وجود دارد. عنکبوت کیسه زرد (Yellow Sac Spider) در مناطقی مانند استرالیا و کانادا یافت می شود و دارای زهری به نام «سیتوکسین» (cytoxin) است. این سم باعث درد شدیدی در هنگام گزش شده و پس از آن نیز محل گزش دچار تورم و تاول زدن خواهد شد. این گونه معمولاً به رنگ زرد یا سبز کم رنگ است و به دلیل اندازه بسیار کوچکشان به سختی می توان آن ها را پیدا کرد. طول این عنکبوت کمتر از یک سانتیمتر است. در صورتی که این عنکبوت را دیدید بهتر است از آن دوری کرده و او را به حال خود بگذارید.

 رتیل پرزدار

رتیل پرزدار (Fringed Ornamental Tarantula) یکی از ترسناک ترین گونه های حشرات است که شباهتی به دیگر انواع عنکبوت ها ندارد و دلیل قرار گرفتنش در این لیست نیش و زهر بسیار قوی و دردناک آن می باشد. در فرهنگ اسپانیا رقصی خاص وجود دارد که به آن رقص تارنتولا به معنای رتیل گفته می شود. در واقع پس از گزیده شدن توسط این رتیل، قربانی حرکاتی انجام خواهد داد که بسیار شبیه این نوع رقص است. در اثر گزش این رتیل درد شدیدی در محل گزش رخ داده و ماهیچه های اطراف آن دچار گرفتگی می شوند و پس از آن نیز دردی شدید در قفسه سینه خود احساس خواهید کرد. اگر هیچ موردی از مرگ در اثر گزش این رتیل گزارش نشده اما در موارد بسیاری قربانیان پس از گزش توسط رتیل پرزدار به بیمارستان مراجعه کرده اند.

 عنکبوت موشی

عنکبوت موشی (Mouse Spider) به دلیل این که در گذشته بر این باور بودند که مانند موش نقب می زند بدین نام نامگذاری شده است اما یکی دیگر از دلایل نامگذاری عنکبوت موشی، سینه و شکم خزدار آن بوده است که ظاهری زیبا و دوست داشتنی به آن بخشیده است. این گونه دارای زهری کشنده در نیش های خود است اما معمولاً زهر کشنده خود را وارد بدن قربانی نمی کند و تنها بدن او را نیش می زند که دردی شدید را ایجاد خواهد کرد. علاوه بر این، عنکبوت موشی تهاجمی نبوده و به ندرت نیش می زند. این گونه به دلیل شکل و جثه بزرگ و آرواره ترسناک و البته رنگ قرمزش به سادگی قابل رویت و شناسایی بوده و بهتر است از آن دوری کنید.

 عنکبوت شنی شش چشم

عنکبوت شنی شش چشم (Six Eyed Sand Spider) که در صحراهای آفریقای جنوبی زندگی می کند معمولاً در زیر شن ها پنهان می شود. دلیل پنهان شدن وی در زیر شن ها نه تنها برای در امان ماندن از گرمای طاقت فرسا و تابش شدید نور خورشید بلکه برای شکار کردن نیز هست. این عنکبوت به قربانی خود حمله کرده و به سرعت زهری مرگبار را در بدن او تزریق می کند. مطالعات نشان می دهد که زهر این عنکبوت می تواند در عرض ۵ ساعت باعث مرگ یک خرگوش شود. زهر این گونه باعث فساد و عفونت در موضع گزش شده و به شدت به گلبول های قرمز خون آسیب می رساند.

این زهر به جای این که باعث انعقاد خون شود، باعث روان شدن و بالا رفتن فشار خون خواهد شد و در نهایت به دلیل فساد در ناحیه گزش و جلوگیری از انعقاد خون، قربانی در اثر خونریزی شدید و بزرگ تر شدن زخم جان خود را از دست می دهد. البته انسان ها به ندرت با این گونه مواجه شدند و گزارش هایی از مرگ در اثر گزش این گونه وجود ندارد اما عنکبوت شنی شش چشم بسیار خطرناک است.

 بیوه سیاه

بیوه سیاه (Black Widow Spider) شناخته شده ترین نوع از این حشره است که به مرگبار بودن شهرت دارد. این گونه با بدن سیاه خود شناخته می شود، در استرالیا یافت شده و زهری بسیار کشنده دارد. این گونه در میان عنکبوت ها دومین زهر کشنده را داراست اما هنگام گزیدن قربانی مقدار کمی از زهر خود را وارد بدن او می کند به همین دلیل در رتبه های بالاتری قرار نگرفته است. گزش این عنکبوت به شدت دردناک است و دردی سوزان را در محل گزش ایجاد خواهد کرد. قربانی پس از گزیده شدن توسط این گونه دچار شکم درد و حالت تهوع خواهد شد و برای سالمندان و کودکان بسیار خطرناک است.

 عنکبوت خجالتی قهوه ای

این گونه در آب و هوای گرم در سراسر جهان یافت می شود و همانطور که از نام آن پیداست به ندرت خود را به انسان نشان می دهد. در میان گونه های متنوع عنکبوت خجالتی قهوه ای (Brown Recluse Spider) خطرناک ترین گونه، عنکبوت قهوه ای شیلیایی است که زهری کشنده تر از سایرین دارد. معمولا به این گونه، عنکبوت های ویولون نیز گفته می شود. سم این گونه نیز باعث فساد و تخریب بافت محل گزش شده و در برخی از موارد چاره ای جز قطع کردن عضو محل گزش وجود ندارد. هنوز پادزهری برای سم این گونه کشف نشده و عوارض جانبی زهر آن مشکلات مرگباری را برای قربانی ایجاد خواهد کرد.

 عنکبوت تار قیفی سیدنی

گونه تار قیفی سیدنی (Sydney Funnel Web) زهر بسیار کشنده ای دارد که خوشبختانه پادزهر آن در سال ۱۹۸۱ کشف شد. این گونه نسبت به انسان بسیار تهاجمی بوده و در صورت احساس خطر به جای فرار کردن حمله کرده و چندین بار بدن قربانی را خواهد گزید. این عنکبوت دندان های نیشی بزرگ تر از دندان های نیش مار دارد و چندین گزش پیاپی به معنای وارد شدن مقادیر زیادی زهر به درون بدن قربانی است. یکی دیگر از ویژگی های خاص این گونه این است که به بدن قربانی خود می چسبد تا حمله موثرتری داشته باشد. تار قیفی سیدنی چنان نیش قدرتمندی دارد که از روی کفش های چرمی نیز می تواند نیش خود را وارد بدن انسان کند. گونه نر این عنکبوت بسیار خطرناک تر است زیرا زهر بیشتری در بدن خود دارد. زهر این گونه از نوع نورتوکسین بوده و صدمات کشنده ای را به سیستم عصبی قربانی وارد خوهد کرد.

 عنکبوت سرگردان برزیلی

در زبان یونانی به این گونه لقب «قاتل» داده اند و خطرناک ترین، سمی ترین و کشنده ترین عنکبوتی است که تاکنون شناسایی شده است. زهر نوروتوکسین این گونه ۲۰ برابر کشنده تر از زهر بیوه سیاه است و در صورت گزش و دسترسی نداشتن به پادزهر، براحتی قربانی را خواهد کشت. در صورت گزیده شدن توسط این گونه، قربانی کنترل ماهیچه های خود را از دست داده و در نهایت خفگی جان قربانی را خواهد گرفت زیرا در نتیجه فلج شدن ماهیچه ها، تنفس کردن غیرممکن خواهد شد. یکی دیگر از دلایل ترسناکی این عنکبوت دردی غیرقابل تحمل است که پس از گزش ایجاد شده و تا ساعت ها بعد و تا زمان مرگ ادامه خواهد داشت. همانطور که از نام این گونه پیداست، عنکبوت سرگردان برزیلی علاقه زیادی به پرسه زدن و بی هدف راه رفتن دارد از این رو به راحتی می تواند به مکان زندگی انسان ها نزدیک شود.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

وبگردی