موج های گرمایی زمین هر سال افراد بیشتری را به کام مرگ می کشد

 گروهی از محققان کانادایی با انتشار مطالعه ای هشدار داده اند که طی سال های بعد از 2030 میلادی، تابستان ها هر سال داغ تر شده و هر دو سال یکبار افزایش دمای جدیدی ثبت می شود.

به گزارش  پایگاه علمی فیوچریزم/Futurism ، محققان دانشگاه کانادایی ویکتوریا معتقدند که در قیاس با بازه زمانی 40 سال قبل، احتمال مواجه شدن نیمکره شمالی با تابستان های بسیار گرم بی سابقه در آینده 70 برابر بیشتر است و در نتیجه این وضعیت، موج های گرمایی تشدید شده و افراد بیشتری با خطر مرگ روبرو می شوند.
این گروه از محققان کانادایی برای بررسی میزان گرما در تابستان ها از تحلیل اثر انگشت استفاده کردند که مدل های اقلیم و رکوردهای مشاهده شده برای دما و رطوبت را طی 40 سال قبل بررسی می کند. 
تحلیل آنها با ضریب اعتماد 95 درصدی نشان می دهد که انتشار دی اکسید کربن و دیگر گازهای گلخانه ای ناشی از فعالیت های انسانی دلیل عمده و اولیه افزایش دما در تابستان است. امروزه میزان دی اکسید کربن در جو 44 درصد بیشتر از 150 سال قبل است.
فرانسیس زوایر/Francis Zwiers یکی از نویسندگان این پژوهش می گوید: تابستان ها از یک دهه گذشته به شدت گرم تر شده اند. در واقع بخش هایی از چین و شرق آسیا هم اکنون نیز گرفتار تابستان های به شدت گرم هستند.
وی افزود: اروپا تابستان گذشته شاهد موج گرمایی فاجعه باری به نام لوسیفر بود که باعث آتش سوزی در جنگل های پرتغال شد. ایالت کالیفرنیای آمریکا نیز شاهد طولانی ترین و گرم ترین تابستان بود که دمای هوا به شدت افزایش یافت مانند گرمایی که در فوریه گذشته در اوکلاهاما احساس شد. 
براین اساس شاید جای تعجب نباشد که با وجود افزایش شدید دمای هوا در سال 2016، پیش بینی شده است که سال 2017 گرم ترین سال است. 
مطالعه جدید موید پژوهش های گذشته در زمینه ارتباط بین گرمای شدید هوا و استفاده از سوخت های فسیلی است. 
یک گزارش دولت آمریکا که هنوز منتشر نشده است نشان می دهد افزایش متوسط دمای جهان از سال 1951 به بعد به دلیل فعالیت های انسانی است. در مجموع تابستان های بسیار داغ به دلیل نفوذ انسانی بر شرایط زیست محیطی رخ داده اند. 
زوایرز می گوید: ما تقریبا 95 درصد مطمئن هستیم که انتشار گاز دی اکسید کربن توسط انسان و دیگر گازهای گلخانه ای دلیل اول افزایش دما هستند و شواهد در این زمینه بسیار مستند است.
این مقاله نشان می دهد دما با چه سرعتی رو به افزایش است و هیچ دلیلی غیر از تاثیر اقدامات انسانی نمی توان برای آن یافت.
دمای هوا برای محیط زیست به طور کلی مضر است اما آسیب های آن متوجه انسان ها هم می شود و آنها را ناگزیر می کند که به راهبردهایی برای کاهش شدید دما در تابستان ها در شهرها پناه ببرند.
نتایج این مطالعه ابتدا در نشریه علمی ارث فیوچر/earth future یا آینده زمین به صورت کامل منتشر شده است.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.