اندازه پای انسان تحت تاثیر چه چیزهایی است؟

به گزارش رکنا، اندازه پا ی افراد متفاوت است. اندازه پا معمولا پس از سن رشد ثابت می‌ماند. کفش هایمان را نیز بر اساس اندازه ثابت پاها انتخاب می‌کنیم. اما به‌راستی عامل تعیین‌کننده در اندازه پا چیست؟ بنا به گزارش «نیویورک پست»، چند عامل در تعیین اندازه پا دخیل‌ است. تیموتی جی میلر، متخصص پا در فلوریدا، در این‌باره می‌گوید: «ژنتیک در این مورد نقش دارد. با این حال، ژنتیک تنها عامل تعیین‌کننده نیست. شیوه زندگی، از جمله سابقه بیماری، انتخاب کفش، میزان فعالیت و سابقه آسیب بدنی، همگی در تعیین اندازه پا و شکل پاها نقش دارد.»

  چه چیزی بر اندازه پا اثر می‌گذارد؟

میلر می‌گوید: «افرادی که بیشتر با پای برهنه راه می‌روند، به‌دلیل سازگاری با محیط‌، پاهای بزرگتری دارند.» به گفته او، از منظر سوابق پزشکی، بیماری‌هایی که با ماهیچه‌ها و تاندون‌ها و رباط ها سروکار دارند ممکن است باعث بزرگتر شدن یا کوچک ماندن پاها شوند. او تاکید کرد که برخی آسیب‌ها ممکن است به‌علت بیش از حد معمول بزرگ بودن پاها باشد. میلر در این‌باره گفت: «شکستگی‌ها و دررفتگی‌ها شکل استخوان و مفاصل را تغییر می‌دهند و در نتیجه، باعث می‌شوند پاها شکل و اندازه متفاوتی پیدا کنند.»

  آیا وزن روی اندازه پا تاثیر دارد؟

بله. وزن بدن روی اندازه پا تاثیر دارد. میلر می‌گوید: «هرچه وزن بیشتر باشد، پاها و مچ پا و ساق پاها تحت فشار بیشتری قرار می‌گیرند. به همین دلیل، ماهیچه‌ها، استخوان‌ها، تاندون‌ها، و رباط‌‌ها برای تحمل وزن باید با محیط سازگار و قوی شوند.» او می‌گوید: «هرچه وزن بیشتر شود، پاها هم بزرگ‌تر می‌شوند. البته این بزرگ‌ شدن حدی دارد.»

  آیا جنسیت روی اندازه پا اثر دارد؟

طبق گفته میلر، مردان معمولا به‌ این علت که دارای هورمون رشد و تستوسترون بیشتری در مقایسه با زنان‌اند، پاهای کشیده‌تری دارند. زنان نیز، با توجه به سازگاری با انواع کفش‌ها، پاهای پهن‌تری دارند.