سیارک 2024 YR4؛ تهدیدی واقعی برای زمین؟

به گزارش رکنا، این‌ موضوع شاید شبیه به صحنه‌ای از یک فیلم علمی-تخیلی آخرالزمانی باشد، اما هم‌اکنون آژانس‌های فضایی دنیا تصمیمی نادر گرفته‌اند. احتمال برخورد سیارک ویرانگر شهری با زمین به طرز قابل توجهی افزایش یافته است.

احتمال برخورد سیارک

به نقل از دیلی‌میل، ستاره‌شناسان پیش‌بینی کرده‌اند که سیارک 2024 YR4 در حال حاضر 1 در 43 (2.3 درصد) احتمال برخورد با زمین در سال 2032 دارد.

با افزایش این خطر، یک تیم بین‌المللی از ستاره‌شناسان مجوز استفاده از تلسکوپ فضایی جیمز وب (JWST) را برای ارزیابی میزان آسیب احتمالی این سیارک دریافت کرده‌اند.

بررسی‌های علمی دقیق

دانشمندان قصد دارند از این تلسکوپ برای اندازه‌گیری دقیق اندازه سیارک 2024 YR4 و محاسبات نهایی درباره مدار آن استفاده کنند.

تخمین‌های اولیه حاکی از آن است که این سیارک ممکن است تا 90 متر قطر داشته باشد، که معادل اندازه مجسمه آزادی در نیویورک یا برج ساعت بیگ بن در لندن می‌باشد.

نگران‌کننده این است که این ابعاد می‌تواند تأثیر مشابهی با سیارک تونگسکا داشته باشد که در سال 1908 باعث ویرانی 830 مایل مربع از جنگل‌های سیبری شد.

کشف اولیه سیارک

سیارک 2024 YR4 برای اولین بار در دسامبر سال گذشته توسط ایستگاه «سیستم هشدار برخورد سیارک» در شیلی شناسایی شد.

حتی با احتمال برخورد 1.3 درصدی در آن زمان، این سیارک همچنان بزرگترین تهدید برای زمین به حساب می‌آمد و به فهرست خطرات ناسا و آژانس فضایی اروپا (ESA) اضافه شد.

اما اندازه سیارک ممکن است دقیق نباشد. برای تعیین دقیق اندازه سیارک‌ها، از تلسکوپ‌های قدرتمند استفاده می‌شود که نور بازتابی از سطح آن‌ها را اندازه‌گیری می‌کنند، اما این روش همیشه دقیق نیست.

جمع‌آوری اطلاعات دقیق‌تر

سخنگوی آژانس فضایی اروپا می‌گوید: «سیارک 2024 YR4 ممکن است 40 متر قطر داشته باشد و بسیار بازتابنده باشد، یا ممکن است 90 متر قطر داشته باشد و بازتاب کمتری داشته باشد.»

با این حال، تلسکوپ جیمز وب با تصویربرداری از فاصله یک میلیون مایلی از زمین، می‌تواند از مشکلات ناشی از جو زمین جلوگیری کرده و اطلاعات دقیق‌تری جمع‌آوری کند.

این تلسکوپ همچنین با استفاده از حسگرهای مادون قرمز خود، گرمای سیارک را بررسی کرده که به تخمین دقیق‌تر اندازه آن کمک می‌کند.

اقدامات دفاعی ممکن

این اطلاعات به سازمان‌های دفاع سیاره‌ای زمین کمک خواهد کرد تا تصمیم بگیرند که آیا نیاز به اقداماتی برای انحراف مسیر سیارک وجود دارد یا خیر.

سخنگوی ESA بیان می‌کند: «دانشمندان در سراسر جهان از تلسکوپ‌های قدرتمند برای تعیین دقیق مدار این سیارک استفاده می‌کنند. اما دانستن مدار تنها به ما می‌گوید که این سیارک ممکن است به زمین برخورد کند، نه اینکه برخورد آن چه میزان خسارت خواهد داشت.»

انفجار و تخریب احتمالی

حتی با اندازه فعلی تخمین‌زده‌شده، این سیارک در صورت برخورد، می‌تواند با انرژی معادل 15 مگاتن TNT منفجر شود که این معادل صد برابر قدرت بمب هسته‌ای است که در جنگ جهانی دوم بر هیروشیما انداخته شد.

  • این 5 بازیگر در کمال ناباوری خوانندگی می کنند! / حضور حیرت انگیز رضا عطاران و امیرحسین آرمان در این لیست ! + فیلم

وبگردی