شوهرم تنها به گردش می رود
رکنا: بعد از سالها زندگی مشترک، شوهرم تنها به گردش و تفریح میرود.
فقط به خانواده خودش توجه دارد؛ اصلا به خواستههایمان توجهی ندارد. نظرمان برایش مهم نیست. اهل مشورت هم نیست. کاملا بر عکس عمل میکند. خسته شدیم، چه کنیم؟ به علت لجبازیهایش نتوانستیم پیشرفت کنیم. با حرف زدن هم نتیجه ای نگرفتیم. خانوادهاش اصلا کمکمان نمیکنند. من هم زن ولخرجی نیستم. چه کنم؟
باتوجه به مواردی که در سوال مطرح کردهاید، به نظر میرسد مشارکت نکردن همسرتان در فعالیتهای مشترک و تصمیمگیریها باعث نارضایتی شما در رابطه شده است. موارد گوناگونی میتواند در این مشارکت نکردن تاثیرگذار باشد که توجه به آنها و اقدام در راستای رفع آنها میتواند به حل این مسئله کمک کند. ابتدا لازم است این بررسی انجام شود که مشارکت نکردن و لجبازیهای همسرتان در تصمیمگیری از چه زمانی شروع شده است؟ آیا از ابتدای ارتباط، این مسائل وجود داشته یا این که در مقطع زمانی خاصی و بهدنبال شرایط یا مسائل دیگر به وجود آمده؟ در صورتی که این مسئله از ابتدای ارتباط وجود داشته باشد، آموزش مهارتهایی برای چگونگی مشارکت میتواند راهگشا باشد و اگر از مقطع زمانی مشخصی این مسئله به وجود آمده باشد، باید به این نکته توجه کنید که ممکن است این رفتارها به عنوان راهکاری باشند که همسرتان برای حل مسائل دیگری که در ارتباط وجود دارد از آنها استفاده میکند. برای بررسی موارد ذکر شده توصیه میشود به صورت حضوری به روانشناسان با تخصص زوجدرمانی یا مشاوران خانواده مراجعه کنید.
نقش خودتان را در این مشکل بیابید
همچنین از آنجا که ارتباط یک تعامل دو طرفه است برای حل مسائل نیاز است که هر دو طرف سهم خود را در ایجاد مشکل به وجود آمده، بررسی کنند. در همین راستا با بررسی موقعیتهایی که به تازگی این مشکل در آنها رخ داده، میتوانید به نقش خود در موقعیت به وجود آمده نیز توجه کنید؛ برای مثال نحوه بیان نیازها و خواستهها میتواند در میزان همراهی طرف مقابل موثر باشد. به این صورت که خواستههای خود را به طور مستقیم به طرف مقابل بگویید و توجه داشته باشید که بیان خواستهها با سرزنش و عصبانیت همراه نباشند؛ چون بیان نیازها همراه با جملات سرزنشگرانه و یادآوری اتفاقات گذشته باعث ایجاد تنش و تشدید رفتارهای لجبازی در طرف مقابل میشود. علاوه بر این، مواقعی که رفتارهای مشارکتی از جانب همسرتان میبینید، میتوانید با توجه مثبت یا بیان احساس مثبت خود از این رفتار، به تقویت و بیشتر شدن این رفتارها کمک کنید.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر