سازمان جهانی بهداشت خواهان توقف مرحله سوم واکسیناسیون شد

به گزارش پایگاه خبری مه شو: سازمان جهانی بهداشت با اشاره به محرومیت میلیون‌ها نفر از جمعیت دنیا از واکسیناسیون کرونا، یادآوری کرده که ایمن‌سازی همگانی اولویت اصلی است.

خطاب او به کشورهایی است که نوبت سوم واکسن موسوم به «دوز تقویتی» را شروع کرده‌اند. تدروس آدهانوم می‌گوید این روند باید تا زمانی که دستکم ۱۰درصد مردم جهان واکسینه نشده باشند، کنار گذاشته شود. او مهلتی دو ماهه  برای تعلیق این روند تعیین کرده؛ تا پایان سپتامبر.

این فراخوان، قاطعانه‌ترین دعوت سازمان جهانی بهداشت از جامعه بین‌المللی در طول پاندمی برای تعدیل نابرابری‌هاست. درخواست‌های این سازمان در عین حال برای اعضا الزام‌آور نیست.

آدهانوم گفته است: «کشورهای ثروتمند برای کلیه شهروندان خود واکسن تامین کرده‌اند در حالی که نرخ میانگین تزریق واکسن در کشورهای فقیر ۵/ ۱ درصد است. ما به یک چرخش اساسی در توزیع واکسن نیاز داریم. واکسن باید به جای کشورهای پردرآمد، به کشورهای کم برخوردار برود.»

آدهانوم گوشزد کرده که در آفریقا، کسانی که سابقه بیماری‌ دارند، سن ‌شان بالاست یا در مراکز درمانی و پرخطر کار می‌کنند، حتی دوز اول واکسن را دریافت نکرده‌اند. او در نشستی مطبوعاتی گفت، نگرانی دولت‌ها از شیوع سویه دلتا و مسئولیت آنها در قبال جان شهروندان را درک می‌کند: «اما این غیرقابل قبول است که قبلا هم بیشترین ذخایر واکسن را مصرف کرده‌اند، دوباره به عنوان دوز سوم از واکسن‌‌های موجود استفاده کنند.»

خانم کاترین اوبراین، مدیر بخش واکسن WHO پیش‌‌تر گفته است که اصلا مشخص نیست که آیا دوز تقویتی اساسا ضرورتی دارد یا خیر.

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها در آمریکا CDC نیز تا کنون لزوم دوز سوم واکسن کرونا را تایید نکرده است.

شرکت داروسازی بیون‌تک – فایزر اعلام کرده که دوز سوم واکسن می‌تواند ایمن‌سازی را تشدید کند. این دوز که به واکسن تقویتی موسوم شده، برای تزریق در فاصله شش ماه پس از دومین دوز توصیه می‌شود. مطالعات اولیه حاکی از آن بود که ویروس جهش‌یافته دلتا در برابر واکسن‌ها مقاومت می‌کند. اینک اما اعلام می‌شود که واکسیناسیون کامل، سپری محافظتی علیه این گونه‌ جهشی است.