جزئیات پرداخت وام برای تامین مسکن فرهنگیان

به گزارش رکنا، گودرز کریمی‌فر مدیر کل رفاه و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش گفت: وام ثانویه حمایتی تا سقف ۶۰ میلیون تومان به فرهنگیان در خصوص تامین مسکن بدون سپرده‌گذاری و مسدودی به صورت آنلاین و سروقت کمک می‌شود.

وی افزود: این وام به منظور تامین آورده اولیه فرهنگیان در تامین مسکن است که سند هم در رهن بانک نمی‌رود و به هیچ وثیقه ملکی نیاز ندارد.

مدیرکل رفاه و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش توضیح داد: ساخت ۴۴ هزار و ۷۷۵ واحد در ۱۸ استان و ۶۵ شهر برای فرهنگیان با هماهنگی وزارت راه و شهرسازی توزیع شده است و تعداد کثیری از فرهنگیان با واریز آورده اولیه به پروژه‌های خود معرفی شده‌اند.

کریمی‌فر گفت: شرکت سازنده واحدهای فرهنگیان ستاد فرماندهی امام است که با توجه به این‌که تجربه خوبی در امر ساخت‌وساز دارد، امید است در یک فرایند کوتاه‌مدت بتواند این تعداد مسکن را به فرهنگیان تحویل دهد.

وی افزود: همچنین در حال حاضر در حال رایزنی برای ساخت مسکن فرهنگیان در سایر استان‌های کشور نیز هستیم.

کریمی‌فر پیش‌تر گفته بود: برای تامین مابقی پول فرهنگیان قرار است که ۱۲۰ میلیون تومان وام از طریق بانک عامل مسکن تسهیلات به این افراد اعطا شود.

وی همچنین با بیان این‌که تلاش می‌شود تا پایان سال این واحدها به فرهنگیان تحویل داده شود، اعلام کرده بود که در حال حاضر عملیات ساخت آغاز شده و ساخت این منازل مسکونی ۱۸ ماهه است اما تلاش می‌شود تا فروردین و اردیبهشت سال ۱۴۰۰ به فرهنگیان تحویل داده شود. منازلی که در شهرهای مختلف برای فرهنگیان ساخته می‌شوند، با متراژ ۱۲۰ متر، ۲ و ۳ خوابه با پارکینگ و انباری هستند.

توزیع ۵۰۰ واحد در تهران

مدیرکل رفاه و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش همچنین درباره تامین مسکن فرهنگیان در استان تهران گفت: تاکنون برای فرهنگیان استان تهران ۵۰۰ واحد در شهر پرند توزیع کرده‌ایم.

کریمی‌فر ادامه داد: قرار است که وزارت راه و شهرسازی شهرک‌های مسکونی شهر پرند را گسترش دهد و بر این اساس هزار واحد دیگر هم به فرهنگیان تعلق گیرد. به محض این‌که توسعه شهر پرند آغاز شود، توزیع هزار واحد فرهنگیان نیز در دستور کار قرار می‌گیرد.

وی افزود: توزیع مسکن فرهنگیان برای استان البرز هم در شهر هشتگرد است که در این خصوص از نظر ظرفیت مشکلی برای واگذاری وجود نداشت.

مطالبه تامین مسکن فرهنگیان بارها در سال‌های متمادی مطرح و مورد رسیدگی قرار گرفته است. آخرین بررسی‌ها نتیجه‌بخش بود؛ تفاهم‌نامه‌ای در آذر سال ۹۸ بین وزارت آموزش و پرورش با وزارت راه و شهرسازی منعقد شد تا گامی باشد در جهت فراهم‌ کردن شرایط برای خانه‌دار شدن فرهنگیان.

این تفاهم‌نامه در هفت ماده تهیه و تنظیم شد. موضوع این تفاهم‌نامه تامین ۱۷۰ هزار واحد مسکونی در شهرها و مناطق روستایی کشور برای فرهنگیان فاقد مسکن براساس اعلام نیاز ۳۲ استان کشور بود.

یکی از شروط این تفاهم‌نامه برای خانه‌دار شدن فرهنگیان این است که متقاضیان باید فاقد زمین و واحد مسکونی باشند، تاکنون از امکانات دولتی مانند زمین، واحد مسکونی، تسهیلات یارانه‌ای خرید یا احداث مسکن استفاده نکرده باشند و فرم "ج" آنان در استعلام، سبز باشد نه قرمز.

افراد متقاضی باید متاهل، سرپرست خانوار یا زنان خودسرپرست مشروط به داشتن حداقل ۳۵ سال سن یا حداقل دارای پنج سال سابقه سکونت متوالی در شهر مورد تقاضا باشند و تاکید بر رعایت اولویت گروه‌های هدف، بانوان سرپرست خانوار و کارکنان رسمی، پیمانی و قراردادی با بیش از ۲۰ سال سابقه، زوجین فرهنگی و بازنشستگان است. بعد از این چهار گروه، افراد جدیدالاستخدام مشمول می‌شوند.

همچنین به متقاضیان تسهیلاتی تعلق می‌گیرد که البته شرایط ساخت، احداث و واگذاری این موضوع برعهده وزارت راه و شهرسازی است که در هر شهر و استان میزان تنوع وام متفاوت است و بانک عامل مسکن آن را عهده‌دار خواهد شد. موضوعاتی مانند متراژ واحد و وام گام‌های بعدی است که وزارت راه با بانک عامل مسکن آنها را مشخص می‌کند.

بر این اساس، محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش گفته بود که معیشت معلمان در دستورکار دولت است و بر اساس برآورد صورت گرفته ۱۷۰ هزار معلم فاقد مسکن هستند که باید برای خانه‌دار شدن آنها تلاش کرد.

همچنین در اردیبهشت سال ۹۹ اعلام کرد که در حال حاضر از ۷۵ هزار واحد مسکونی که باید برای فرهنگیان تأمین شود، زمین برای ساخت ۱۴ هزار و ۵۰۰ واحد تأمین و عملیات ساخت آنها شروع‌ شده است و می‌توانیم در یک سال و نیم آینده این خانه‌ها را تحویل دهیم.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.