به گزارش رکنا،فُک کاسپین با نام علمی Kor Davood یک گونه پستاندار دریایی کمیاب است که تنها در دریای کاسپین و رودخانه‌های منتهی به آن مانند "ولگا" و "اورال" زندگی می‌کند.

این‌ گونه تنها پستاندار دریای کاسپین به ‌شمار می‌آید و به دلیل صید بی‌رویه و به هم خوردن شرایط زیستی و کاهش شدید جمعیت نیازمند به حمایت بین‌المللی است.

فُک کاسپین به ‌طور میانگین 1.5 متر طول و 80 کیلوگرم وزن دارد و یکی از کوچک‌ترین انواع فُک به‌شمار می‌رود.

حالا، محققان گفته‌اند که لاشه حداقل 170 فک خزر که یک گونه در معرض خطر است را در چندین روز گذشته در سواحل جمهوری داغستان روسیه پیدا کرده‌اند،‌ "ویکتور نیکفوروف" از مرکز تحقیقات پستانداران دریایی مسکو به خبرگزاری فرانسه گفته است که "اینها لاشه حیواناتی است که ما دیدیم، از آنها عکس گرفتیم و موقعیت کشف آنها را با جی‌پی‌اس ثبت کردیم."

170 لاشه فک خزری در ساحل روسیه دیده شد

این محقق گفت که مرگ این حیوانات ممکن است ناشی از "آلودگی صنعتی، ماهیگیری یا صید غیرقانونی" بوده باشد.

وی افزود: شاید این از عوارض تغییر اقلیم باشد یا همزمان عوامل متعددی داشته باشد، شناسایی علل دقیق این فاجعه نیازمند یک سال "نظارت جدی" است.

همچنین به گفته محققان لاشه شماری از فُک‌ها در حدود 100 کیلومتری جنوب ماخاچ‌قلعه، پایتخت جمهوری داغستان و گروه دیگری در 50 کیلومتری شمال این شهر پیدا شدند.

نسل فک خزر یا "پوسا کاسپیکا" که تنها پستاندار دریای خزر محسوب می‌شود، به دلیل شکار بی‌رویه، آلودگی و نابودی زیستگاه در معرض انقراض قرار دارد. کارشناسان می‌گویند که در حال حاضر حدود 70 هزار فُک در خزر باقی مانده که اُفت چشمگیری نسبت به جمعیت بیش از یک میلیونی آنها در اوایل قرن بیستم میلادی است. آلودگی ناشی از استخراج نفت و گاز در خزر، و اُفت سطح آب به دلیل تغییر اقلیم، برای بسیاری از گونه‌های این زیستگاه خطرناک است.

دفتر "برنامه محیط زیست سازمان ملل" هشدار داده است که دریای خزر از "بار عظیم آلودگی رنج می‌برد." مقام‌هایی در دسامبر 2020 از مرگ تقریبا 300 فُک در سواحل داغستان خبر داده بودند. ایران، روسیه، جمهوری آذربایجان، ترکمنستان و قزاقستان پنج کشور ساحلی دریای خزر هستند.

بیشتر از دو دهه است که مذاکرات برای ایجاد یک رژیم حقوقی تازه و همچنین تقسیم دریای خزر میان 5 کشور در جریان است.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.