سیل زده به داد سیل زده رسید + جزییات
رکنا: دانشجویان کرمانشاهی نوروز سال گذشته با تشکیل یک گروه جهادی و با مشارکت دانشکه فنی و حرفهای شماره یک کرمانشاه، برای سیلزدگان روستاهای لرستان کانکس ساختند.
به گزارش رکنا، اگرچه سیل نوروز سال گذشته کوچهها و خیابانها را به زیر آب برد و خانههای بسیاری را در روستاهای لرستان تخریب کرد، اما جوانان دلسوز هلالی برای کمک به سیلزدگان کمر همت بستند. وقتی امدادگران و گروههای جهادی مشغول تخلیه آب و گل و لای از منازل مسکونی بودند، گروهی از جوانان و دانشجویان کرمانشاهی سراغ خانوادههایی رفتند که سیل سرپناهشان را ویران کرده بود. آنها با تشکیل یک گروه جهادی و با مشارکت دانشکده فنی و حرفهای شماره یک کرمانشاه، از مهارت فنی خود برای ساخت کانکس استفده کردند و طولی نکشید که کانکسهای تولیدی آنها با همکاری هلالاحمر به دست سیل زدگان رسید. در ادامه گفتگوی ما را با این جوانان فعال هلالاحمری میخوانید.
از زلزله کرمانشاه تا سیل لرستان
روزهای تلخ زلزله کرمانشاه را هنوز فراموش نکرده است. حتی وقتی شانه به شانه دیگر جوانان و داوطلبان هلالی، بستههای مواد غذایی و کمکهای مردمی را برای ارسال به مناطق زلزله زده سرپل آماده میکرد، تصاویر سقف ویران خانهها و بچههایی که سرپناهشان را از دست داده بودند از ذهنش پاک نمیشد. «میلاد یارمردای» داوطلب جوان جوانرودی که شهر آبا و اجدادیاش هم در زلزله خسارت دیده بود، دست به دست دیگر جوانان دلسوز هلالاحمری داد تا با کمک هم برای زلزله زدگان سرپناه بسازند.
یارمردای از روزهای سخت زلزله کرمانشاه میگویدو از تجربه ساخت کانکس برای زلزلهزدگان که در سیل لرستان به کمکشان آمد: «آن روزها تازه کانون دانشجویی دانشگاه راه اندازی شده بود و اعضای کانون تجربه زیادی نداشتند. اما زلزله و پیامدهای آن همه ما را وارد میدان کرد. من و جمع دیگری از دانشجویان کانون به محل جمعآوری و بستهبندی کمکهای مردمی رفتیم تا امدادگران را برای توزیع اقلام پشتیبانی کنیم. همان روزها، اما در کارگاه دانشگاه فعالیت دیگری آغاز شد. آموزشکده فنی شماره یک کرمانشاه پس از امضای یک قرارداد همکاری با سپاه پاسداران کارگاه دانشگاه را در اختیار اعضای کانون قرار داد. دانشجویان فنی که مهارت کافی برای ساخت کانکس داشتند، پای کار آمدند و طولی نکشید که کارگاه رونق پیدا کرد.»
یارمردای مکثی میکند و ادامه میدهد: «لوازم و تجهیزات اولیه ساخت کانکس توسط سپاه و دانشگاه تامین شد و دانشجویان به عنوان نیروی کار مسئولیت ساخت کانکس را برعهده گرفتند. وقتی کانکسها به دست زلزلهزدگان رسید و بچههای زلزلهزده در شبهای سرد سرپل سرپناهی هرچند کوچک پیدا کردند، برای ادامه فعالیت داوطلبانه در لباس هلال انگیزه پیدا کردیم.»
هدیه به کودکان سیلزده
دانشجویان فعال آموزشکده فنی کرمانشاه، اما نوروز سال گذشته وقتی سیل ویرانگر به لرستان رسید، این بار برای کمک به سیل زدگان کمر همت بستند. دوباره کارگاه قدیمی دانشگاه با قلب مهربان و دستهای ماهر آنها راهاندازی شد تا یک بار دیگر باعث دلگرمی چند خانواده آسیبدیده شود. یارمرادی میگوید: «وقتی سیل خانههای بسیاری را در لرستان خراب کرد، هنوز دانشگاه تعطیل بود. با این وجود، تصمیم گرفتیم دوباره دور هم جمع شویم تا کارگاهی که یک روز به کمک زلزلهزدگان سرپل آمد اینبار به خانوادههای سیلزده کمک کند. گروهی از دانشجویان مسئولیت جمعآوری کمکهای نقدی و غیرنقدی را برای ارسال به مناطق سیلزده برعهده گرفتند و ما هم خیلی زود سراغ کارگاه رفتیم. ۱۲ شاسی کانکس از زلزله باقی مانده بود. دانشگاه همه لوازم مورد نیاز ساخت کانکس را تامین کرد و ما هم به سرعت کار ساخت کانکس را شروع کردیم.»
دانشجویان آموزشکده فنی کرمانشاه با یک کار گروهی درست و درمان، به کمک سیلزدگان رفتند. «بهمن درویشی» دانشآموخته رشته صنایع جوشکاری هم یکی دیگر از دانشجویان هلالی است که آن روزها حسابی پای کار بود.
او از همراهی دانشجویان برای ساخت کانکس میگوید: «۶ نفر از دانشجویان فنی دانشگاه دور هم جمع شدیم. ساخت کانکس ۲ هفته زمان برد و ما هر روز چند ساعت برای تحویل کانکسها وقت گذاشتم. ۱۴ روز بعد از شروع کار توانستیم ۸ کانکس برای سیلزدگان لرستان آماده کنیم. از آنجایی که لرستان شبهای بسیار سردی دارد، برای حفظ گرما در فضای داخل کانکس تمهیداتی در نظر گرفتیم. از کفپوش ام دی اف به جای ورقه فلزی استفاده کردیم تا کانکس مناسب سکونت یک خانواده در آب و هوای سرد لرستان باشد. چند روز بعد وقتی هنوز امدادگران فداکار جمعیت مشغول تخلیه آب از منازل بودند، کانکسها با کمک هلالاحمر تحویل آموزش و پرورش این استان شد تا در اختیار خانوادههایی که سرپناهشان در سیل به طور کامل از بین رفته بود قرار بگیرد.»برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر