جولان فرشته مرگ در باغشهرهای شیراز

به گزارش رکنا، کارگرانی که با حداقل حقوق دریافتی بصورت شبانه‌روزی به نگهبانی و انجام کارهای خدماتی و گاه سخت در باغشهرها مشغول هستند و برای در آوردن لقمه‌ای نان جان خود را از دست می دهند.

باغشهر به مکان‌هایی محصور گفته می‌شود که خارج از شهر ساخته شده اند و کاربرد مسکونی ندارند و بیشتر برای تفریح ساخته شده اند.

علیرغم هشدارهایی که هر ساله با شروع فصل سرما داده می‌شود هنوز در استان فارس به دلیل استفاده نامناسب و غیراستاندارد از وسایل گرماساز ،سرما جان افراد را می گیرد.

۱۹ نفر از ابتدای سال جاری تا آخر آذرماه ۹۸ بر اثر گازگرفتگی در این استان فوت کردند و از ابتدای دی ۹۸ تا امروز ۷ نفر در استان فارس جان خود را از دست داده اند که همگی این افراد کارگران باغشهرهای استان فارس و خصوصا باغشهرهای اطراف کلانشهر شیراز و شهر جدید صدرا بوده‌اند.

علیرغم امکانات زیرساختی و ساختمان سازی بسیار شکیل در بعضی باغشهرهای اطراف شیراز، کارگران این باغ‌ها اغلب در کانکس و یا اتاقکی کوچک در گوشه‌ای از این باغ ویلاها ساکن هستند و وسایل گرمازای مناسب و استاندارد در اختیار آنها قرار داده نمی شود.

آخرین قربانی قاتل خاموش در فارس در اتاقکی در یکی از باغشهرهای این استان جان خود را از دست داد.

پنجشنبه ۱۲ دی ۹۸ این کارگر بر اثر گاز گرفتگی در باغشهر در کودیان از توابع بخش مرکزی شهرستان شیراز فوت کرد.

هفتم دی ۹۸ مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن جان چهار نفر را در باغشهردیگری در شهر جدید صدرا گرفت.

در پی اعلام مردمی،ماموران اورژانس شیراز ساعت هفت و ۳۲ دقیقه صبح روز شنبه ۷ دی ۹۸ به سمت باغشهری در شهر جدید صدرا حرکت کردند و با رسیدن به این باغ با جسد چهار کارگر مواجه شدند که در اثر استفاده از اجاق گاز برای گرم کردن خود دچار گازگرفتگی شده و جان باخته‌ بودند.

دوم دی ۹۸ نیز در پی اعلام مرکز فوریت های پلیس،ماموران به سمت باغشهر دیگری در شهر جدید صدرا رفتند و در این محل با جسم بی جان نگهبان این باغ که در یک اتاقک در حال استراحت بود و بر اثر گازگرفتگی جان خود را از دست داد رو به رو شدند.

در همین روز دودکش غیراستاندارد در یکی دیگر از باغشهرهای استان فارس واقع در شهرستان فسا جان یک شهروند را گرفت.

کارشناسان اورژانس بی احتیاطی در استفاده از وسایل گرمازا و نصب دودکش نامناسب را موجب فوت نگهبان این باغ در شهرستان فسا اعلام کردند.

همه این هفت نفر که در ۱۰ روز گذشته جان خود را از دست دادند در ۴ مورد شامل بی احتیاطی،مرگ بر اثر گازگرفتگی، محل فوت(اتاقک های نگهبانی باغشهر) و کارگر بودن وجه اشتراک دارند.

مدیر مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی فارس: قربانیان گازگرفتگی در این استان

۱۵ درصد افزایش یافته است

افزایش میزان قربانیان

مدیر مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی استان فارس در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا گفت: از ابتدای سال ۹۸ تا آخر آذرماه امسال ۲۸۱ نفر به دلیل مسمومیت با گاز منوکسیدکربن در فارس توسط تیم‌های امدادی اورژانس به مراکز درمانی این استان منتقل شدند که به نسبت مدت مشابه سال قبل ۲۸ درصد افزایش داشته است.

محمد جواد مرادیان افزود: ۲۴۱ نفر از این تعداد پس از اقدامات درمانی توسط تیم‌های امدادی اورژانس در محل حادثه بصورت سرپایی درمان شدند که تعداد درمان شدگان در محل به نسبت به مدت مشابه سال قبل نیز ۲۴ درصد افزایش داشته است.

وی ادامه داد: در ۹ ماه امسال ۱۵ نفر به دلیل مجاورت با گاز منوکسیدکربن در استان فارس جان خود را از دست داده اند که به نسبت مدت مشابه سال قبل ۱۵ درصد افزایش داشته است.

به گفته این مقام مسوول، تعداد کشته شدگان دی ماه ۹۸ هنوز به این آمار افزوده نشده است.

قاتل خاموش را جدی بگیرید

مدیر مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی فارس، ضمن هشدار به خانواده‌ها در مورد جدی گرفتن خطر مسمومیت با گاز منوکسیدکربن گفت: منوکسیدکربن گازی بی‌رنگ، بی‌بو و بی‌مزه است که در اثر سوختن ناقص تمام سوخت‌های آلی مانند گاز طبیعی، نفت، گازوییل، بنزین و چوب حاصل می‌شود.

مرادیان بیان کرد: این گاز را که به آن قاتل خاموش هم می‌گویند، ۳۰۰ برابر راحت‌تر از اکسیژن با گلبول‌های قرمز ترکیب می‌شود و سالانه هزاران نفر را به کام مرگ می‌کشاند.

او افزود: وسایلی از جمله بخاری، اجاق گاز، شومینه و آبگرمکن‌هایی که دارای مشکل و نقص باشند و درست کار نکنند، این گاز را تولید و در هوا منتشر می‌کنند.

وی اظهار داشت: این گاز از طریق استفاده از پیک نیک در داخل فضاهای بسته، استفاده از بخاری‌های بدون دودکش در فضاهایی که مجهز به سامانه تهویه نیست و حتی از طریق اگزوز خودرو نیز تولید می‌شود.

استانداردسازی تنها برای یک سال

بازدید رایگان از دودکش‌ها در ورطه فراموشی

طرح بازدید رایگان از دودکش‌های منازل در پاییز و زمستان ۹۷ در شیراز اجرا شد اما اینگونه که از شواهد پیداست این طرح در سال ۹۸ یا اجرا نشده و یا به قدرت سال گذشته مورد توجه و پیگیری قرار نگرفته است.

در قالب این طرح کارشناسان ایمنی و پیشگیری آتش نشانی شیراز بصورت رایگان از دودکش‌های منازل در شیراز بازدید و از استاندارد بودن این تجهیزات اطمینان حاصل می کردند.

این طرح بدین شکل در سال گذشته در این شهر اجرا شد که شهروندان درخواستشان را برای بازدید از تجهزات گرمازا و دودکش ساختمان خود با ارتباط با سامانه ای تلفنی ثبت می کردند و پس از آن کارشناسان آتش نشانی بازدیدهای لازم را انجام می دادند.

برای پیگیری اجرای طرح بازدید رایگان دودکش منازل در زمستان ۹۸ با مدیرعامل آتش نشانی شیراز ارتباط اما پاسخی از وی دریافت نشد. برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

وبگردی