محمدرضا صائینی عصر امروز در جلسه قرارگاه پدافند غیر عامل زیستی استان اظهار داشت: از مجموع مسمومیت ناشی از مصرف قارچ‌های سمی دو نفر از اهالی روستای دهشیر سفلی، یک نفر از کوی فرهنگ زنجان، یک نفر از محله اسلام آباد زنجان و یک نفر از روستای ملالر است.

وی با اشاره به آمار مسمومیت‌ها افزود: نکات مهمی را باید قبل از مصرف قارچ توجه شود این است که از روی ظاهر، بو یا مزه قارچ‌ها نمی‌توان به قابل مصرف بودن آن‌ها پی برد و باید توجه داشت که فقط از طریق بررسی‌های آزمایشگاهی می‌توان سمی یا غیرسمی بودن قارچ‌ها را تشخیص داد.

رئیس مرکز بهداشت استان زنجان با اشاره به اینکه پختن قارچ(آب پز) کردن سم موجود در قارچ را ازبین نمی‌برد، افزود: محل رویش قارچ‌ها نیز نمی‌توانند دلیلی برای تشخیص سمی یا غیر سمی بودن آنها باشند.

وی اعلام کرد: وضعیت مسمومیت با قارچ‌های سمی در سال 97 نشان می‌دهد که کرمانشاه با تعداد مراجعین بیمارستانی 336 نفر و بستری 34 نفر و فوت 7 نفر بیشترین مسمومیت را داشته است.

صائینی به وضعیت مسمومیت با قارچ سمی در استان اشاره کرد و گفت: در سال 97 تعداد کل مسمومیت‌های گزارش شده در زنجان 5 نفر در شهرستان ماهنشان، 23نفر در خدابنده و یک نفر در ابهر گزارش شده است.

وی به اهم اقدامات انجام گرفته برای کنترل و پیشگیری از مسمومیت‌های قارچی اشاره کرد و گفت: طرح موضوع در کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان و شهرستانهای تابعه و مطرح کردن آن توسط ائمه محترم جمعه در 4 هفته متوالی در نمازهای جمعه سراسر استان و قرائت اطلاعیه بهداشتی از جمله موارد پیشگیری و کنترل مسمومیت‌های ناشی از مصرف قارچ سمی بوده است.

رئیس مرکز بهداشت استان زنجان از مسمومیت با قارچ‌های سمی در تمامی مناطق کشور به جز مناطق خشک و داغ ایران خبر داد و گفت: پس از باران‌های فصول بهار و پاییز این قارچ‌ها می‌رویند و بلع آن می‌تواند مسمومیت‌های کشنده را منجر شود.

وی تصریح کرد: عوارض ناشی از مسمومیت‌های قارچی منجر به نارسایی شدید کبد و اختلالات انعقادی خونریزی می‌شود.

صائینی اعلام کرد : اقدامات پزشکی پیش بیمارستانی در بلع قارچ شامل تخلیه فوری معده با القای استفراغ و انتقال فوری به مراکز درمانی است.

وی با اشاره به فواید مصرف قارچ‌ها در تغذیه افزود: قارچ‌ها به دلیل پایین بودن اسیدهای چرب اشباع و کلسترول، از جهت کاهش دریافت کالری مورد توجه هستند.

رئیس مرکز بهداشت استان زنجان ادامه داد: قارچ ها اغلب به دلیل داشتن پروتئین بالا و چربی کم به عنوان گوشت بدون چربی مطرح و برای بیماران دارای چربی خون مفیدند.

وی خاطرنشان کرد: قارچ‌ها به دلیل داشتن پروتئین بالا و فاقد نشاسته بودن برای بیماران دیابتی مفیدند که به علت نسبت بالاپتاسیم به سدیم به همراه چربی کم و غنی از اسیدلینولئیک برای بیماران دچار چاقی، فشار خون و قلبی مفید هستند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

وبگردی